UWAGA UWAGA UWAGA
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Rekawice letnie
Rekawice letnie
Potrzebuje kupic jakies fajne rekawice letnie.Preferowana cena do 200zl.Chcialbym zeby byly przewiewne-moga byc wstawki z siatki,z miekiej skorki - nie farbujace dloni.Prosze o propozycje.Aktualnie mam Heldy-byly super przez 5lat ale zaczynaja sie pruc 

Dyplomacja to powiedzieć komuś spierd...j w taki sposób by poczuł podniecenie na samą myśl o zbliżającej się podróży 

Tags:
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Re: Rekawice letnie
Wybierasz się gdzieś dalej czy zepsuł ci się regulator mocy podgrzewanych manetek? 

Ja póki co 2 sezon używałem Rękawic Adrenaline Summer.
http://intermotors.pl/glowna/4397-rekaw ... DFCC0.html
Cienka skóra, przewiewne panele z siatki. Takie tanie, proste i uniwersalne rękawice na lato.
http://intermotors.pl/glowna/4397-rekaw ... DFCC0.html
Cienka skóra, przewiewne panele z siatki. Takie tanie, proste i uniwersalne rękawice na lato.
Jeśli mogą być krótkie, to polecam Spidi SQUARED - są wersje czarne+szare lub czarne+brązowe. Cały letni sezon, w tym Rosję i Mongolię, w nich przejechałem. Bardzo wygodne, przewiewne i szybko schną, jak zmokną
Kosztują ~150 zł.

Pozdrawiam,
Jacek

Ja mam Modeka Airing, jak dla mnie wygodne i przewiewne. Cena ok 120 zeta. Teraz szukam czegoś ale na chłodniejsze dni bo stare już są na wykończeniu.

Ostatnio zmieniony 21 paź 2016, 06:59 przez novy, łącznie zmieniany 2 razy.
DL650 K5 Blue
Odradzam Foxy Bomber - są wygodne, ale zrobiłem na nich może 3 tys. km i zaczęły się pruć na szwie oraz starły się gumki na opuszkach palców (umożliwiają chyba korzystanie ze smartfona). Te Spidi Bibla wyglądają szałowo i aktualnie kosztują 118 zł 

Biała Zuza 650 AL3
A ja odradzam Gareth Full Carbon. Też były wygodne, ale raz, że pierwsze szwy zaczęły się pruć po 3 dniach jeżdżenia, a dwa, że dokładnie po roku (ok 6000 km) skóra na palcach była już tak pocieniona i osłabiona od potu i dotyku klamki, że któregoś dnia po prostu strzeliła. Nie mam wątpliwości, że ochrona w razie jazdy dłonią po asfalcie w takiej rękawicy byłaby żadna, mimo carbonowych wstawek. Nie wiem czy miałem pecha do nieudanego modelu, ale na pewno Garethowi już nie zaufam.
Teraz mam Held Airstream 2 - świetnie wentylowane, skóra świetnej jakości i bardzo solidnie "opancerzone", aczkolwiek ceramiczne wzmocnienia przez jakiś czas niewygodnie uwierały, zanim się wszystko odpowiednio ułożyło.
Tylko niestety za 200 zł to można mieć jedną...
Teraz mam Held Airstream 2 - świetnie wentylowane, skóra świetnej jakości i bardzo solidnie "opancerzone", aczkolwiek ceramiczne wzmocnienia przez jakiś czas niewygodnie uwierały, zanim się wszystko odpowiednio ułożyło.
Tylko niestety za 200 zł to można mieć jedną...
Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Rzuc linka.kasin pisze:Te Spidi Bibla wyglądają szałowo i aktualnie kosztują 118 zł
( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Ja latem używam rękawic Ozone Town Black. Jak je kupowałem to szukałem tańszych dobrze przewiewnych rękawic. Po dwóch latach użytkowania nic się z nimi nie dzieje. W miarę przewiewne chociaż przy handbarach to i tak ten przewiew jest słaby. Jak kupowałem to była na nie 5-letnia gwarancja. Z cieplejszych rękawic mam heldy touring fife i te są wygodniejsze. Przeszkadzają mi trochę w ozonach sztywne ochraniacze - wolę jednak miękkie ale ogólnie je polecam
Od dwóch sezonów latem uzywam takiego wynalazku HELD BACKFLIP (http://4bikes.pl/rekawice-held-backflip-p-35092.html). Niesamowice wygodne i przewiewne rekawiczki. Jedyny mankament to fabrycznie odklejający się rzep od gumowej zapinki - ale kropelka czyni cuda. Bardzo polecam.
http://www.atm-motocykle.pl/product-pol ... szare.htmlPyxis pisze:Rzuc linka.
Biała Zuza 650 AL3
A polecicie coś w tej samej cenie ale z długich i takie żeby przy 10stopniach łapa nie odmarzła? Bo moje długie już chcą na emeryturę 

DL650 K5 Blue
Ja przy takiej temperaturze, to używam już zimowychnovy pisze:A polecicie coś w tej samej cenie ale z długich i takie żeby przy 10stopniach łapa nie odmarzła? Bo moje długie już chcą na emeryturę

Chyba, że masz rozmiar M lub XL i znajdziesz moje aukcje na Allegro (jako biblo2) - sorry za autoreklamę

Pozdrawiam,
Jacek

No może 10 to przesadziłem, dodam jeszcze 5 stopni. Aukcje obejrzę. 

DL650 K5 Blue
Guma jest do lepszego uchwytu klamekkasin pisze:Odradzam Foxy Bomber - są wygodne, ale zrobiłem na nich może 3 tys. km i zaczęły się pruć na szwie oraz starły się gumki na opuszkach palców (umożliwiają chyba korzystanie ze smartfona). Te Spidi Bibla wyglądają szałowo i aktualnie kosztują 118 zł

Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Mam porównanie tylko do długich Rukka Argosaurus i Rukki w mojej opinii wygrywają zdecydowanie, jeśli chodzi o czucie kierownicy...tylko że są 4 razy droższe ;/SimOn! pisze:Jeżdżę w nich dużo i wręcz je uwielbiam, takiego czucia nie mia w innych grubszych rękawicach.
Biała Zuza 650 AL3
Wie ktoś coś na temat firmy Torx.Przymierzałem letnie rękawice tej firmy ale nic o niej nie wiem.
Dyplomacja to powiedzieć komuś spierd...j w taki sposób by poczuł podniecenie na samą myśl o zbliżającej się podróży 

Modeka Cool Climate.
Katuję 3 sezon i widać zużycie, ale nic nie puszcza. Pomiędzy palcami przewiewny materiał. Przy 35 stopniach z handbarami robi się ciepło, ale przy 5 stopniach też się pojeździ. Ja chwalę, bo wygodne.
krótki test
http://www.scigacz.pl/Rekawice,Modeka,C ... 16723.html
Katuję 3 sezon i widać zużycie, ale nic nie puszcza. Pomiędzy palcami przewiewny materiał. Przy 35 stopniach z handbarami robi się ciepło, ale przy 5 stopniach też się pojeździ. Ja chwalę, bo wygodne.
krótki test
http://www.scigacz.pl/Rekawice,Modeka,C ... 16723.html
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.JPG (37.06 KiB) Przejrzano 11015 razy
Kupiłem ale sprawdze za około 5 miesięcy - dzięki wszystkim za dobre radynovy pisze:Ja mam Modeka Airing, jak dla mnie wygodne i przewiewne. Cena ok 120 zeta. Teraz szukam czegoś ale na chłodniejsze dni bo stare już są na wykończeniu.

Rękawice Shima X-Breeze

Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z nimi i mógłby sie podzielić opinią. Myślę o wymianie moich letnich i w sklepie na nie trafiłem. Po założeniu są nawet wygodne a i wyglądają na przewiewne. Ale jak to się ma w rzeczywistości?

Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z nimi i mógłby sie podzielić opinią. Myślę o wymianie moich letnich i w sklepie na nie trafiłem. Po założeniu są nawet wygodne a i wyglądają na przewiewne. Ale jak to się ma w rzeczywistości?