TT mam problem z parowaniem z iPhone od czasu aktualizacji iOS do 13.
Apple coś namieszali i TT nie moze sobie z tym poradzić.
Objawia sie tak że nie zawsze się paruje z telefonem tak aby mozna bylo odbierać tel zq pomocą TT oraz myDrive nie widzi telefonu więc przesylanie trasy nie działa od razu.
Z tym druhim mozna se poradzić bo można zaplanować trase i zapisac na swoim koncie TT a następnie pobrac do urządzenia przez wifi używając telefonu jako routera ale kurde chyba nie tak to powinno działać...
Miałem swoją dwuletnią przygodę z telefonami od Apple. Po tych dwóch latach sprzedałem to ustrojstwo w pierniki jakiejś dzieciarni. Nigdy więcej do tych produktów nie wrócę. Gorszego syfu w życiu nie widziałem. Co krok, to miałem jakiś problem.
Jest dokładnie odwrotnie Absolutnie żadna firma nie wpadła m.in. na pomysł taki, że kiedy operator nie wysłał jeszcze sms technicznego na tel (jest taka operacja przy pierwszym uruchomieniu telefonu) do uruchomienia internetu, to żeby całkowicie wywalić opcję udostępniania internetu z menu telefonu. I siedziałem jak idiota przez 1h i szukałem gdzie to się włączało. Normalny producent systemów informatycznych po prostu dezaktywuje taką opcję, że się jej nie da włączyć. Ale apple postanowiło, że całkowicie ją usunie z menu. Tak samo blokowanie np. możliwości pobierania większych aplikacji przez LTE. Po prostu nie i ch... Trzeba się podpiąć do wifi. W XXI wieku Takich kwiatków było po prostu mnóstwo. Co chwilę problem z dupy nie spotykany w normalnych systemach. Nigdy więcej tego badziewia nie kupię. Albo usypianie aplikacji w tle bez możliwości konfiguracji tego zachowania. Do profesjonalnych zastosowań iphone się kompletnie nie nadaje. To zabawka.
Za dużo tych "normalnych" systemów nie ma, na telefony zostały dwa. W Androidzie/Samsungu za to aż mi buzowało od działających w tle aplikacji i bez roota nie mogłem tego uporządkować (o ile w ogóle się da). Wszystko na swoje wady i zalety i każdy musi pod siebie dobrać. Ja też jestem zadowolony z przesiadki na Iphone'a ale to nie znaczy że mnie niektóre rzeczy nie wkurzają, przykładowo brak prostej możliwości regulacji głośności każdego kanału dźwięków, jak było w Andku. Jak będę zmieniał telefon to pewno znowu będzie dylemat...
To fakt. Nie mogę przeżałować, że ubili windows phona. Moim zdaniem jeden z najlepszych systemów na komórki. Niestety marketingowo nie pykło i zostało na rynku to co zostało, czyli bez szału: android albo ios.
kaloryferarz pisze:To fakt. Nie mogę przeżałować, że ubili windows phona. Moim zdaniem jeden z najlepszych systemów na komórki. Niestety marketingowo nie pykło i zostało na rynku to co zostało, czyli bez szału: android albo ios.
chyba żartujesz, cokolwiek Microsoft się dotknęło w historii i teraz to spieprzyło, windows phone nie jest wyjątkiem.
Zepsuli hotmaila, skypa, windowsy itd itd - MS -> evil company
staszek_s pisze:Za dużo tych "normalnych" systemów nie ma, na telefony zostały dwa. (...) Jak będę zmieniał telefon to pewno znowu będzie dylemat...
Jest parę ciekawych linuksowych rozwiązań na telefony: Ubuntu Touch, Sailfish OS, PureOS itd. Zresztą na Androida też nie ma co narzekać, to dobry system, o ile ograniczymy mu śledzenie i zadbamy o bezpieczeństwo. Zwłaszcza czysty Android, z serii Android One.
Andrzej
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
rcs1 pisze:
o ile ograniczymy mu śledzenie i zadbamy o bezpieczeństwo. Zwłaszcza czysty Android, z serii Android One.
taa. bo firma z nadrgryzionym jabłuszkiem i swoim iOSem nie śledzi i nie zbiera danych
wszystkie telefony i sytemy zbierają dane dla swoich firm, które je później przetwarza i wykorzystują.
ale to nie jest temat o plusach i minusach poszczególnych systemów na smartfonach
Ja mam N87 z N-com który mam podpięty jako zestaw do navi zaś tel też do navi jako "połączenia głosowe". Navi to rider400.
Działa to i pozwala odebrać/wybrać nr z navi. Noestety czasami navi gubi zestaw ale potem się jakoś podłącza. Dźwięk navi jak potrzebuje to wyłączam w navi i git.
Ciekawe jak to się odbywa. Ja zrobiłem już trzy lub cztery zgłoszenia dot. niepoprawnych nazw ulic i wszystkie już są dostępne. Może poprawki dot. nowych dróg są weryfikowane w bardziej złożony sposób.