Yanosik

Forum na tematy których nie ma w innych częściach forum
Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

Yanosik

Post autor: Smerfciamajda »

Pytanie do użytków Yanosika, czy ktoś z Was używa może wersji sprzętowej GT-R?

Od paru lat jeżdżę z aplikacją, ostatnio nawet na CarPlay ale zaczyna mnie denerwować ciągłe podłączanie kabla.

Mocno zastanawiam sie nad wersją GTR bo chcę żeby było zainstaluj i zapomnij.

Wrato się w to pchać?
Roczny abonament 100zl czyli do przeżycia.

Interesuje mnie sama funkcjonalność, czy jest warta zmiany.

prebenny
A+B+C

Re: Yanosik

Post autor: prebenny »

Warto wziąć tę 'tańszą' wersję XS bez wyświetlacza.

Mam w samochodach oba i tak na prawdę GTR nie daje nic specjalnego (ja go głównie używam jako prędkościomierza, bo w terenówce po zmianie opon i przełożeń zegary nie są 'zbyt' dokładne ;) ). W osobówce mam XSa i absolutnie wystarcza.

Kymco Downtown 350i

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

Ok przemyśle tego mniejszego choc ten duży jest po prpstu ładny, a jaknmam wydać bataty to niech to jakoś wygląda.

On sie komunikuje z samochodem jakoś czy ma swoj głośnik?

prebenny
A+B+C

Ma swój głośnik

Kymco Downtown 350i

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Post autor: PiotrEm »

O, ciekawy wątek. Może też sobie kupię?
@prebenny, A jak wygląda ostrzeganie, w internetach piszą, że 200 metrów przed fotografem i to jest za późno. Prawda to, może można dystans zmienić przez aplikację?

DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach

Awatar użytkownika
gorghu
A+B+C+D+E
Kontakt:

Post autor: gorghu »

no właśnie. jak to ostrzega?? bo na aplikacji jak nie ma trasy wytyczonej to wali komunikatami z otoczenia (np jak jadę jakąś główną to dostaje komunikat że stoją z radarem na jakieś bocznej i pokazuje strzałką kierunek). A ten co ma tylko głośniczek to mówi ale nie wiesz za bardzo gdzie chyba.

No i samo urządzenie - koszt 299 zł + abonament za transfer danych. Ale jak jest z jego wodoszczelnością? na moto się nadaje?

Grzesiek
DL 650 AK8 Black Mat -->> Super Tenere 1200

Mikolaj
AM

Post autor: Mikolaj »

Sprzedałem cbradio i przerzuciłem się na gtra. Kupiłem z lenistwa, tzn nie chciało mi się za każdym razem podłączać telefonu itp... Korzystam dopiero 2 miesiąc. Jestem zadowolony. uruchamia się ze startem auta. A działa dokładnie tak jak na komórce tzn. nie masz wyznaczonej trasy więc pokazuje najbliższe zdarzenie, odległość do niego i kierunek gdzie to zdarzenie ma miejsce. W sumie sam jestem ciekaw jak to działa w wersji bez ekraniku... co wtedy mówi...
Fajna opcja, że pokazuje prędkość (dozwoloną w danym miejscu)no i ulicę gdzie jesteśmy... Jak jesteś w obcym mieście to zawsze wiesz gdzie jesteś bez szukania tabliczki z nazwą ulicy... Jest też możliwość płacenia za parkowanie w strefie, ale jeszcze z tego nie korzystałem.

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

GTR ma tryb motocyklowy - cokolwiek to znaczy, oraz ma Bluetooth więc da się do sparować z interkomem. Dla mnie bomba bo nie używam nawigacji z interkomem.

No ciekawe.

Czekam na nowy samochód z firmy.
Jak po urlopie odbiorę furę to podjadę pooglądać do sklepu teho GTRa.

Awatar użytkownika
andrus75
A+B

Post autor: andrus75 »

Yanosik ma w ofercie nowe urządzenie. O ile można je tak nazwać. Jak oni to chyba nazywają pilot do aplikacji. https://www.sklep.yanosik.pl/Yanosik-Alert

Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka

DL650 AK7

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Ktoś może mi dużymi literami powoli napisać, do czego toto może służyć? :-)
Przeczytałem informacje na tej stronie (link post wyżej).
Z taką baterią to na pewno nie jest zestaw głośnomówiący, ani klient interkomu.
Być może służy do zgłaszania incydentów, ale jak to działa w szczegółach? Naciskam przycisk i co, zaczyna się dialog z urządzeniem: czy suszarka? tak + nie -, czy inspekcja tak + nie -, czy zatrzymany pojazd tak + nie - ....
Ma ktoś instrukcję użytkownika?

prebenny
A+B+C

Z doświadczenia - miałem Yanosika XS - przestał działać po roku, za naprawę życzyli sobie 100... Naprawiłem. Podziałał pół roku i znowu nie działa.
Kolejny przykład notiOne - te małe nadajniczki od yanosika. Wszystko fajnie niby działa... ale nadajniczek miałem w aucie, auto w serwisie na noc a wieczorem notione wrzuca fixa 11 km od serwisu. Zrobiłem w serwisie gnój a oni mi na kamerze pokazują, że auto stało cały czas na warsztacie także ja nigdy nic więcej od yanosika nie kupie. Sprzedają przebrandowane najtańsze chińskie gówno.

Kymco Downtown 350i

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

Korzystam z Yanosika od wielu lat, ostatnie 3 na CarPlay.
O ile aplikacja w tel jest fajna to na CP gubi komunikaty i nie rejestruje wszystkich przejazdów w historii.
Nic z tym nie robią.

Miałem kupić XS, nic nie kupie.

Awatar użytkownika
andrus75
A+B

PiotrEm pisze:Ktoś może mi dużymi literami powoli napisać, do czego toto może służyć? :-)
Przeczytałem informacje na tej stronie (link post wyżej).
Z taką baterią to na pewno nie jest zestaw głośnomówiący, ani klient interkomu.
Być może służy do zgłaszania incydentów, ale jak to działa w szczegółach? Naciskam przycisk i co, zaczyna się dialog z urządzeniem: czy suszarka? tak + nie -, czy inspekcja tak + nie -, czy zatrzymany pojazd tak + nie - ....
Ma ktoś instrukcję użytkownika?
Tak mniej więcej tu jest pokazane

DL650 AK7

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Dzięki @andrus75, nie mam androidauto i trudno mi ocenić, czy to ma sens, jednak mam wrażenie, że tych grzybów w barszczu jest za dużo.
Na pewno taki dialog z urządzeniem odwraca uwagę, musisz słuchać menu (jak na jakiejś infolinii), żeby w odpowiednim momencie kliknąć OK.

Ja nawiguję się googlami i mam tylko tę pływającą ikonkę yanosika, jak trzeba coś zgłosić, to są to chyba 3 szybkie kliknięcia i gotowe. Ale rzadko zgłaszam, najczęściej potwierdzam (1 klik).

Awatar użytkownika
andrus75
A+B

Rozumiem bo używam podobnie tylko w duecie z NaviExpert a na moto w duecie z calimoto. Wrzuciłem bardziej jako ciekawostkę

DL650 AK7

Yarecki71
A2

Post autor: Yarecki71 »

Byłem ostatnio na przeglądzie auta w Aso suzuki i mają tam stoisko yanosika i pytam się gostka o jakąś navi czy mógł by mi jakąś polecić może tego gtra i zaprezentować no i jakie było moje zdziwienie bo nie mieli ani jednej sztuki,wzrosły ceny mandatów i wszystkie wyprzedali w mig, a sam śmigam na googlach a w tle mam apkę yanosika coby nie nadziać się na jakąś kontrolę.

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

Chciałem kupić GTRa jesienią jak był jeszcze za 800zl z dożywotnia subskrybcją.

Trza było brać bo teraz kosztuje 1400…

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy ogólne”