Odblaski na kufrach
Odblaski na kufrach
Chciałem poprawić swoje bezpieczeństwo poprzez oklejenie kufrów folią odblaskową.
W zasadzie byłem już zdecydowany na folię czerwoną ale na zlocie zauważyłem, że @darjak ma przyklejoną folię białą.
I teraz mam dylemat bo ta biała też wyglądała bardzo fajnie.
Okleić bym chciał mniej więcej w taki sposób jak na rysunku poniżej:
Do wyboru są 3 kolory żółty, biały i czerwony:
Jakbyście robili sobie to na jaki kolor byście okleili??
W zasadzie byłem już zdecydowany na folię czerwoną ale na zlocie zauważyłem, że @darjak ma przyklejoną folię białą.
I teraz mam dylemat bo ta biała też wyglądała bardzo fajnie.
Okleić bym chciał mniej więcej w taki sposób jak na rysunku poniżej:
Do wyboru są 3 kolory żółty, biały i czerwony:
Jakbyście robili sobie to na jaki kolor byście okleili??
Re: Odblaski na kufrach
Z przodu kufra biały, z tyłu czerwony . Czyli tak jak miałem originalnie na Trax- ach
- Ocena: 5.88235%
Mniejszość Niemiecka 3
@Centrino zgodnie z przepisami kolory odblasków mają być tak jak pisze @waldeman :
- z tyłu czerwone
- z przodu białe
- z boku żółte
Chodzi o to żeby nie robić zamieszania (wyobraź sobie że jedziesz w nocy i widzisz jakieś światła czerwono i białe na jakimś pojeździe i w sumienie to wiesz w którą stronę ten pojazd się porusza. a jak widzisz tylko czerwone to wiesz że to jest tył pojazdu).
Ja swoje boczne kufry okleiłem czerwonym tak jak pokazujesz na tym swoim rysunku i musze powiedzieć że ta tasma w nocy mocno odbija światło i jest widoczna.
- z tyłu czerwone
- z przodu białe
- z boku żółte
Chodzi o to żeby nie robić zamieszania (wyobraź sobie że jedziesz w nocy i widzisz jakieś światła czerwono i białe na jakimś pojeździe i w sumienie to wiesz w którą stronę ten pojazd się porusza. a jak widzisz tylko czerwone to wiesz że to jest tył pojazdu).
Ja swoje boczne kufry okleiłem czerwonym tak jak pokazujesz na tym swoim rysunku i musze powiedzieć że ta tasma w nocy mocno odbija światło i jest widoczna.
- Załączniki
-
- moto.jpg (1.18 MiB) Przejrzano 4274 razy
Dokladnie tak.waldeman pisze:Z przodu kufra biały, z tyłu czerwony . Czyli tak jak miałem originalnie na Trax- ach
Biały z tylu może i fajnie wygląda ale... czy o wygląd chodzi? W koncu tylne swiatla i odblaski maja być czerwone, boczne pomarańczowe a przednie białe. Jak patrzysz w nocy na pojazd to raczej takiego schematu się spodziewasz.
Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowa
Mniejszość Pomarańczowa
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Nic nowego nie dodam. Tył kufrów mam oklejony czerwonym odblaskiem a przody białym. Zgadzam się z opinią poprzedników, że taki układ barw nie wprowadza nocą zamieszania.
LWG
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
Ja również mam przód biały a tył czerwony. Paski samoprzylepne do oklejania ciężarówek (plaster miodu)
W życiu musi być i dobrze i źle, bo kiedy jest tylko dobrze to niedobrze.
DL 650 2006 oraz DL 650 2011
DL 650 2006 oraz DL 650 2011
- Old Donkey
- A+B+C
- Old Donkey
- A+B+C
zwrócę jeszcze uwagę, że na kufrach alu naklejamy paski odblaskowe na tych ściętych wąskich krawędziach które są widoczne z tyłu i boku oraz przodu i boku
A ja się nie bawiłem w paski 
Czarna folia której praktycznie nie widać na kufrze ,a po doświetleniu wygląda tak
Mam być widoczny

Czarna folia której praktycznie nie widać na kufrze ,a po doświetleniu wygląda tak
Mam być widoczny

@motif dlatego nie lubię jeździć z bocznymi kuframi.
Ale czasem na wyjazd inaczej się nie zapakujesz 
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Z mojego SUVa sie śmiali...
Do czasu aż trza było w Bieszczadach do sklepu skoczyć po napoje i żarcie na grila.
"SUVzuki" uratował wyjazd. Weszło dużo piwa i kiełbasy, czego pozostałe motocykle nie potrafiły ogarnąć w takiej ilości.
Do czasu aż trza było w Bieszczadach do sklepu skoczyć po napoje i żarcie na grila.
"SUVzuki" uratował wyjazd. Weszło dużo piwa i kiełbasy, czego pozostałe motocykle nie potrafiły ogarnąć w takiej ilości.
Zwróciłem ostatnio uwagę na odblaskowe taśmy u zawodowców-'naczepy TIR, i co ? D....a
mają z tyłu na obrysie naczepy wszystkie kolory. Wnioski wyciągnie kazdy sam.
Szerszeń DL 650A L7 - to już historia
@prebenny taa.w korku nie przeszkadzały i fakt. było super. ale na kempingach co się na kląłeś przy pakowaniu czy rozpakowywaniu

Ale przez to kawy nie musiałem pić - ciśnienie się samo podnosiło 
Kymco Downtown 350i
Bo gdzie t z tymi sakwami na asfalt poleciałeś, w OFF to jak najbardziej ze względu chociażby na bezpieczeństwo, ale po czarnym żeby tak dzień, w dzień na campingu sie męczyć. Ja ostatni stawiam na pełen minimalizm, ale i tak na tygodniowe wyjazdy biorę 3 kufry, tym bardziej jeżeli mogę do nich wszytko wraz z namiotem śpiworem, hamakiem i wszystkimi pierdołami campingowymi schować. I gdzie tu ten minimalizm co taj mówiłem..... 
A w sumie na zlocie byłem z jednym kufrem
i bez rolbaga
ale po co ja się tak męczyłem żeby to poupychać?
A w sumie na zlocie byłem z jednym kufrem
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition