Znalazłem kilka, a ten wydaje mi się całkiem fajny:
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=pl&gl=US
W sklepie nie ma jednego dość istotnego screenshota, więc zamieszczę go tutaj. Poniżej: cel wyznaczony gdzieś poza ekranem, (włączone centrowanie na ekranie własnej pozycji), drugi screen to (inny) cel z zoomem obejmującym moją pozycję i cel.
Ten duży niebieski trójkąt to kierunek telefonu z kompasu (może świrować, jeżeli kompas nie jest skalibrowany), a co ten mały trójkącik oznacza - nie wiem. Ciekawe jak to będzie działać w orientacji poziomej. Ja to testowałem na razie na rowerze i na sucho w domu

Jest też tryb nawigacji na kompas (bez mapy), ale z mapą wygodniej. Przydałoby się jeszcze umieszczenie gdzieś wielkimi cyframi odległości do celu.
Z innych ciekawych ficzerów: nie gasi ekranu, można wyznaczyć kilka punktów i objechać je jak trasę, nagrać trasę.
Nie pamiętam, czy mampy nie muszą być online, oglądałem jeszcze ze 3 inne apki i było różnie, ale dla mnie i tak wystarczająco, może komuś też się przyda

W razie czego trzeba szukać pod hasłem nawigacja off-road albo coś z żeglowaniem.
PS. TomTom mógłby to mieć, a po testach kolegi @kaloryferarza zastanawiam się, czy nie wrócić do navi na telefonie, szczególnie że minął rok, pojawiły się nowe telefony i np. taki BV5100 spełnia wszystkie moje wymagania.
PS2. Pozdrowienia z Las Vegas Kabacki!