uchwyt, belka do telefonu
-
- A2
uchwyt, belka do telefonu
Witam. Szukam belki do nawigacji, telefonu. Wszystko co przeglądam to albo średnica rurki 12mm a chcę 22m, albo rozstaw otworów nie taki. U mnie otwory mają rozstaw 295 mm górne i 250mm dolne i w pionie regulacja wysokości rozstaw 73mm. Może od dl1000 pasują. Suzuki dl 650 xt 2020
- Załączniki
-
- uchwyt.jpg (44.29 KiB) Przejrzano 1958 razy
Re: uchwyt, belka do telefonu
Tu masz dobrą belkę 22 mm od Majfrienda.
post86242.html#p86242
Ja musiałem nasztukować 3 mm podkładkami, żęby nie naginać szyby, ale ostatecznie zamówiłem samą belkę u Piotra Medyka (polecam), elegancką rurkę, lżejszą o połowę (pełna belka aluminiowa z Chin ważyła prawie 200 g, rurka na zamówienie 95 g).
post86242.html#p86242
Ja musiałem nasztukować 3 mm podkładkami, żęby nie naginać szyby, ale ostatecznie zamówiłem samą belkę u Piotra Medyka (polecam), elegancką rurkę, lżejszą o połowę (pełna belka aluminiowa z Chin ważyła prawie 200 g, rurka na zamówienie 95 g).
Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
Śruby kupowaliscie nowe, dłuższe? U mnie xt2021 bez uchwytu śruby wystają moze z 3mm a jeszcze te gumki fajnie byłoby nałożyćPiotrEm pisze:Tu masz dobrą belkę 22 mm od Majfrienda.
post86242.html#p86242

DL650 XT 2021
Śruby mocujące szyby te same, faktycznie mniej wystają, ale te gumowe kapturki jeszcze całkiem mocno siedzą, nie zgubiłem ich w Rumunii, ale jak dokręcam, to tak lżej, żeby nie przeorać gwintu. Nie zdziwiłbym się, gdyby księgowy w modelu '21 zaoszczędził ćwierć centa na kilogramie krótszych śrubekRimmSky pisze: ↑08 sty 2022, 17:53Śruby kupowaliscie nowe, dłuższe? U mnie xt2021 bez uchwytu śruby wystają moze z 3mm a jeszcze te gumki fajnie byłoby nałożyćPiotrEm pisze:Tu masz dobrą belkę 22 mm od Majfrienda.
post86242.html#p86242
Ja musiałem nasztukować 3 mm podkładkami, żęby nie naginać szyby, ale ostatecznie zamówiłem samą belkę u Piotra Medyka (polecam), elegancką rurkę, lżejszą o połowę (pełna belka aluminiowa z Chin ważyła prawie 200 g, rurka na zamówienie 95 g).tez się przymierzam do kupna z ali belki 22mm
DL650 XT 2021

Ostatecznie przychodzi mi do głowy patent z klejem na gorąco i zakrętkami na wentyl - nalać kleju do środka i nasadzić, jak zastygnie, to powinno się dać odkręcać i zakręcać. Tanie i estetyczne. A oryginalne kapturki to pewnie kosztują fortunę, pamiętam, że tzw. muszla oczna do wizjera lustrzanki Canona (np. taka https://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-eb ... oczna.html) kosztowała 20 lat temu lekko ponad 100 zł, a dziś chińskie po parę zł chodzą.
Jeśli bym dodal jeszcze jedna taka grubość blachy uchwytu jak ta mocowania/stelaża szyby to na bank pogubie te gumki. Jak zamówię to pomierzę i zamówię dłuższePiotrEm pisze:Śruby mocujące szyby te same, faktycznie mniej wystają, ale te gumowe kapturki jeszcze całkiem mocno siedzą, nie zgubiłem ich w Rumunii, ale jak dokręcam, to tak lżej, żeby nie przeorać gwintu. Nie zdziwiłbym się, gdyby księgowy w modelu '21 zaoszczędził ćwierć centa na kilogramie krótszych śrubekRimmSky pisze: ↑08 sty 2022, 17:53Śruby kupowaliscie nowe, dłuższe? U mnie xt2021 bez uchwytu śruby wystają moze z 3mm a jeszcze te gumki fajnie byłoby nałożyćPiotrEm pisze:Tu masz dobrą belkę 22 mm od Majfrienda.
post86242.html#p86242
Ja musiałem nasztukować 3 mm podkładkami, żęby nie naginać szyby, ale ostatecznie zamówiłem samą belkę u Piotra Medyka (polecam), elegancką rurkę, lżejszą o połowę (pełna belka aluminiowa z Chin ważyła prawie 200 g, rurka na zamówienie 95 g).tez się przymierzam do kupna z ali belki 22mm
DL650 XT 2021
Ostatecznie przychodzi mi do głowy patent z klejem na gorąco i zakrętkami na wentyl - nalać kleju do środka i nasadzić, jak zastygnie, to powinno się dać odkręcać i zakręcać. Tanie i estetyczne. A oryginalne kapturki to pewnie kosztują fortunę, pamiętam, że tzw. muszla oczna do wizjera lustrzanki Canona (np. taka https://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-eb ... oczna.html) kosztowała 20 lat temu lekko ponad 100 zł, a dziś chińskie po parę zł chodzą.

https://www.hurtmet.pl/473_0_sruby_imbu ... 0c644901f0
DL650 XT 2021
A zobacz, czy te z castoramy nie będą pasowały. Łeb powinien być szerszy, a śrubę można skrócić. Kolor pod moje Au-felgi 
https://www.castorama.pl/sruby-imbusowe ... 88907.html

https://www.castorama.pl/sruby-imbusowe ... 88907.html
Kiedyś komuś odpisywałem po swoim zakupie na Aliexpress i został mi w historii rozmowy obrazek z wymiarami z aukcji.

Zauważ, że uchwyt na Twojej fotce wygląda inaczej, pałąk jest jakby wyżej i na cieńszych blaszkach.
PS: Ten mój sie sprawdza dobrze, DL 650 z 2018 roku.

Zauważ, że uchwyt na Twojej fotce wygląda inaczej, pałąk jest jakby wyżej i na cieńszych blaszkach.
PS: Ten mój sie sprawdza dobrze, DL 650 z 2018 roku.
Daelim Daystar ==> Suzuki DL650 XAL2018
-
- A
Dokładnie taki uchwyt zrobiłem na bazie rysunku jaki znalazłem w sieci - jest mój post gdzieś w ubiegłym roku ze zdjęciami.
Kawałek rurki o średnicy jaka Ci pasuje - dla odchudzenia można nawet z Amelinium to zrobić - ja akurat miałem kawałek rurki stalowej to nie szukałem amelinium. Teraz bym całośc ameliniowe zrobił - najwyżej bym nie pomalował
.
Blaszki (ja mam # 2 mm) wycinasz wyrzynarką wg szablonu z tekturki, tryśniesz byle sprayem - w międzyczasie jak farba schnie miażdżysz 1-2 browce i gotowe
Kawałek rurki o średnicy jaka Ci pasuje - dla odchudzenia można nawet z Amelinium to zrobić - ja akurat miałem kawałek rurki stalowej to nie szukałem amelinium. Teraz bym całośc ameliniowe zrobił - najwyżej bym nie pomalował

Blaszki (ja mam # 2 mm) wycinasz wyrzynarką wg szablonu z tekturki, tryśniesz byle sprayem - w międzyczasie jak farba schnie miażdżysz 1-2 browce i gotowe