UWAGA UWAGA UWAGA
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
ustawienie świateł drogowych
ustawienie świateł drogowych
Może ktoś ma jakiś fajny i sprawdzony sposób na ustawienie świateł w suzuki dl 650A
Re: ustawienie świateł drogowych
Yyyy - no kręcisz regulacją aż będzie dobrze, co tu więcej można napisać 

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Jako że światła mijania i drogowe obsługują te same lampy i żarówki H4 to cudów nie uzyskasz, przerabiałem ten temat jakiś czas temu.
Jak ustawisz światła drogowe tak że nie będą świecić po koronach drzew (czyli będą oświetlać drogę), to wtedy światła mijania będą świecić zbyt krótko, a to jest bardziej niebezpieczne bo możesz nie zauważyć np. jakiegoś pieszego.
Najlepszym wyjściem jest obniżenie lewej lampy i pozostawienie wyżej prawej, tak by lewy reflektor świateł drogowych oświetlał właściwie drogę, a prawy mijania właściwie pobocze i ew. przeszkody.
Ja robiłem regulację w swoim Suzuki V-Strom DL-650 AL6 metodą prób i błędów, czyli ustawiałem motocykl przed ścianą wiejskiego sklepu, zaznaczałem taśmą punkt odcięcia, podnosiłem lub opuszczałem daną lampę, później jechałem po wsi nocą oceniając efekty.
Jak pojedziesz do diagnosty, to na bank ustawi Ci światła tak że dalej drogowe będą świecić po drzewach.
W poniższym materiale znajdziesz parę informacji na ten temat. Piona

Ostatnio zmieniony 17 lut 2022, 07:36 przez Iżu, łącznie zmieniany 2 razy.
Iżu
Suzuki jest znane że ma lampy nie ustawione, robi sie to tak jak na rysunku.
Js sobie narysowałem kreche na danej wysokości na garażu, odmierzyłem odległość i kręciłem.

Js sobie narysowałem kreche na danej wysokości na garażu, odmierzyłem odległość i kręciłem.

- Ocena: 5.88235%
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Mnie tez czeka regulacja swiatla drogowego. O ile mijania jest Ok to drogowe jak sie okazuje wali po drzewach. Ja nie jeżdżę po nocy wiec nie widziałem problemu. Dopiero jesienią jak wracałem późno po „cimoku”.
Trza będzie se z tym poradzić.
Trza będzie se z tym poradzić.
W cyklopie to jakby nierealne żeby pogodzić mijania z drogowymi, zawsze będzie jedno kosztem drugiego.
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
No ale moje długie to świeci jak by Batmana miał na niebie przywołać. Tylko se nakleję nietoperza jeszcze.
A może to jest właśnie dowód na to, że ziemia jest okrągła??
Bo w innym irracjonalnym wątku na temat okrągłości ziemi, jednym z przytaczanych argumentów jest właśnie (niby) to, że światło puszczone na kilka km jest niby na końcu na tym samym poziomie a tu ewidentnie poziom się obniża i widać, że światło idzie do góry
Bo w innym irracjonalnym wątku na temat okrągłości ziemi, jednym z przytaczanych argumentów jest właśnie (niby) to, że światło puszczone na kilka km jest niby na końcu na tym samym poziomie a tu ewidentnie poziom się obniża i widać, że światło idzie do góry

- Ocena: 5.88235%
Poprawisz nieco, ale coś za coś - albo dobre długie ( świecą tam gdzie chcesz ) ale wtedy krótkie za krótko, albo na odwrót jak chcesz mieć fajne krótkie, albo tak pół na pół.Smerfciamajda pisze: ↑17 lut 2022, 17:52No ale moje długie to świeci jak by Batmana miał na niebie przywołać. Tylko se nakleję nietoperza jeszcze.
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Ciekawe jak to przeglądy przechodzi.
Mój to wiem jak przeszedł w zeszłym roku
Ale w tym to musze sam jechać.
Mój to wiem jak przeszedł w zeszłym roku

Ale w tym to musze sam jechać.
Ja jak pierwszy raz na przegląd moto pojechałem, to o mało gościa ( diagnosty ) nie obśmiałem 
To było coś na zasadzie:
- przyjechał pan tym motocyklem ?
- no tak
- no to zakładam, że jeździ, skręca, hamuje itd
- no w sumie
Obszedł naokoło, sprawdził czy są światła/stopy/migacze i dziękuję

To było coś na zasadzie:
- przyjechał pan tym motocyklem ?
- no tak
- no to zakładam, że jeździ, skręca, hamuje itd

- no w sumie

Obszedł naokoło, sprawdził czy są światła/stopy/migacze i dziękuję

Pewnie coś go zaniepokoiło że zaczął sprawdzać 
Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka
DL650 AK7
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Ja tak miałem na Podlasiu. Podjeżdżam na stacje a tam młoda Pani diagnosta. Stawiam do ścieżki, jeszcze Versysawtedy, a ona do biura zaprasza.
Sprawdza dokumenty i gadkę nawija. Ja pytam kiedy badanie a ona ze po co, widzi ze moto ładnie wyglada, zadbane, czyste i blachy z opolskiego wiec skoro dojechał to tu, i nie ma się czym martwić. Ale musze posiedzieć i z nia pogadać bo nie może w systemie co 5 min wpisu robić. No i tak zeszło 20min na gadanie o motocyklach.

Sprawdza dokumenty i gadkę nawija. Ja pytam kiedy badanie a ona ze po co, widzi ze moto ładnie wyglada, zadbane, czyste i blachy z opolskiego wiec skoro dojechał to tu, i nie ma się czym martwić. Ale musze posiedzieć i z nia pogadać bo nie może w systemie co 5 min wpisu robić. No i tak zeszło 20min na gadanie o motocyklach.