Walizka narzędziowa - jaka?

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Walizka narzędziowa - jaka?

Post autor: Rommel »

Szukam dobrego zestawu narzedziowego. W UK używam czegoś takiego:
https://www.halfords.com/tools/hand-too ... 35757.html

Szukam czegoś co będzie miało:
-3 grzechotki
-breaker bar (ta taka laga na której mozna powiesic sie całym ciałem, bez grzechotki)
-klucze plaskie (mile widziane z grzechotką)
-nasadki do felg (najlepiej tak jak tutaj pod pneumata)
-różne przedłużki, przejściówki, imbusy, oraz nasadki idące aż do rozmiaru tylnej nakretki w Vstromie (tutaj jest)

Czy jest coś takiego dostępnego na rynku w okolicach 2000 złotych? Nie jakies tandetne Stanleye, Yato czy inne chinskie NEO, tylko coś troszke lepszej jakości, co wytrzyma dłużej. Kiedyś miałem skrzynke Stanleya, i do takiej amatorskiej roboty od biedy uszła do sciochrania, ale potrzeba cos troche lepszego. Nie znam kompletnie firm na polskim rynku - myslałem o Bahco który ma często czesci ze Snap-Ona, ale oni najwiekszy zestaw maja chyba 137 czesci...

Najchetniej kupiłbym ten i wysłał do Polski, ale nie mam gdzie oddac na gwarancji jak cos sie uszkodzi...

Z góry dzienx.

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Re: Walizka narzędziowa - jaka?

A i bylbym zapomniał - do tego jeszcze zestaw nasadek do pneumata - tego typu:

https://www.halfords.com/tools/hand-too ... 32950.html

Tylko tutaj nie potrzebuje czegos super, taki zestaw w okolicach 200 ziko w zupelnosci wystarczy, bo bedzie uzywany sporadycznie.

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii

dariuszbau
A2

Post autor: dariuszbau »

Może Magnusson ?

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Post autor: Centrino »

Kiedyś, jakiś czas temu :), pracowałem czasami z narzędziami firmy BETA. Wtedy były to narzędzia nie do zajechania (nie wiem jak teraz).
Z tego co wiem to znajomy nadal je ma i sobie chwali.
Problemem może się jednak okazać cena. Założony budżet 2000zł może nie starczyć na komplet kluczy płasko-oczkowych.

JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8 -> DL1050XT

Części, akcesoria motocyklowe https://dlmoto.pl/

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Bety mam taki maly podreczny zestawik któy dostałem w prezencie, tak samo jak i zestaw z wkretakiem Wery - ale to overkill znowu :) Ale az tak kosmicznie drogie widze nie sa, przy czym wiem ze uzywaja u nas tych narzedzi w BAE Systems (gdzie robia rakiety plot):

https://beta-narzedzia.pl/zestaw-37-nas ... 0-c37.html

Magnusson to znowuż widze jakies tanie coś...

7-8 lat temu wziałbym Neo Tools, widzac ze to cud techniki. Potem widziałem że ten lysy z M4K garage je poleca, to juz wiedziałem że to sciema, a potem doczytałem że to Topex...

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

No ale ten zestaw nie spełnia do końca oczekiwań bo nie ma 3 grzechotek.

Natomiast klucze płasko-oczkowe miałem na myśli te: https://www.beta24.pl/klucze/klucze-pla ... zkowe.html ;)

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Chodziło mi o to że spodziewałem sie ceny rzedu 200 zł za klucz ;)

Szukam od wczoraj, i nie widze takiego odpowiednika... Znajomy jezdził w rajdach, i poza mlotkiem, kombinerkami i paroma pierdołami które zmieszcza sie w torbie ten zestaw Halfordsa ma większość rzeczy która jest niezbedna (łacznie z przejściówkami na grzechotke z oczkowym, zeby dostac sie w miejsca gdzie zwykly oczkowy nie siegnie - a grzechotka zwykla sie nie zmiesci - przydało sie ostatnio przy odkrecaniu mocowania przy skrzyni w BRZ...), wiec gdzies musi byc jakis tego odpowiednik na rynku polskim... Wczesniej woziłem ze 3 rózne skrzyneczki, teraz nawet jak jade gdzies dalej to wsuwam pod bagaze, juz na paru campingach sie przydał... Kumpel chce wziac Neo, ale dla mnie to jest ostatecznosc - szkoda wyrzucac pieniedzy na cos takiego... Na codzien mam jakies lidlowe szmelce które na razie daja rade - zawsze sobie leza w bagazniku:

https://offers.kd2.org/en/gb/lidl/phNoX/

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

Post autor: Smerfciamajda »

Szukaj w GEDORE i BETA - super narzędzia.

Jak chcesz jeszcze lepiej to STAHLWILLE.

Mam różne narzędzia wszystkich tych firm od wielu lat, niektóre 17 lat. Wszystko elegancko.
Wkrętaki BETA mają ślady zużycia ale nadal kręcą i są w lepszym stanie niż NEO po trzech dniach.

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Smerf, dzieki. Gedore wyglada bardzo obiecujaco w takim razie - ogladałem ten:

https://narzedziowy24.eu/ZESTAW-KLUCZY- ... ED-p299319

Ale nigdy o nim nie slyszałem. Widze ze Niemcownia. Brakuje paru rzeczy które bym chciał zeby były (i kardany sa zamiast takich kulowych) - nie ma lagi tylko jest taka malutka, nie ma kluczy do kół (ale to mozna dokupic jesli nie ma innego rozwiazania), do tego zestaw oczkowych z grzechotką i nie ma adapterów - 1/2 na 3/8, itd - a to jest naprawde przydatne, i wielokrotnie sie o tym przekonałem. Jak teraz rozbierałem zawias w DLu, to czesc robiłem na 3/8 i przedłużkach, a cześć na 1/2... Jesli uważasz że ma sens to jak na razie wedruje na miejsce numer 1 :)

Co do Beta to znowuż za drogie, i nie maja takich wiekszych zestawów. Stahlwille ma swietne zestawy ale w formie szafek - u nich patrzylem na te klucze:

https://narzedziowy24.eu/Zestaw-kluczy- ... le-p317247

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

dariuszbau pisze:
02 lip 2022, 06:31
Może Magnusson ?
Teraz tak patrze - to chyba jednak nie jest chinol? Zawsze mi sie to kojarzyło z czyms pokroju yato itd. Poprzegladam ich oferte, dzieki.

dariuszbau
A2

Post autor: dariuszbau »

Fakt Magnossona można kupić nawet w jednym z hipermarketów budowlanych ale mają dożywotnią gwarancje. Mam zestaw i sobie chwalę. Co prawda nie jestem ekspertem ale od dawna kręcę zardzewiałe śruby i myślę że na moje parę latek wystarczą

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Magnussona nie brałem chyba nigdy pod uwagę, gdyż właśnie myślałem, że to typowa marketówa

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

No tak przeglądam, to pewnie coś własnie pokroju NEO Tools bedzie.

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

GEDORE tylko niebieskie, nie GEDORE RED.

Różnica jak niebieski Bosch do zielonego.
Ocena: 5.88235%

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Ogladalem obydwa wlasnie i zastanawialem sie w czym róznica. Czyli lepsze i budzetowka. Dzieki.

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

Jak masz garaż to uważam ze warto zainwestować w wózek narzędziowy i indywidualnie dobrać wkładki.
Ja wiem ze to drogo ale to robisz raz na 20lat albo nawet raz na zawsze. A komfort użytkowania i utrzymanie prządku to bajka.

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Wlasnie ze nie chodzi o garaz - tylko o kompaktowe pare rzeczy które wspolnik wrzuci sie do bagaznika zwyklego auta. Walizka z narzedziami, podnosnika, jump starter z kompresorem (taki duzy - juz mamy), zakretarka udarowa, mlotek, i drugi mlotek dead blow. Czasem jak z USA przyjezdza auto to trzeba zmienic kolo zanim zjedzie z lawety, itd - wiec w celu ulatwienia roboty najlepiej zeby mial ze soba wszystko co moze byc potrzebne :) No i czasem jak jest moje czy jego auto, to po godzinach tez sie dlubnie, czy przy moto. Przykladowo jak jest typowy Amerykaniec i trzeba czesci szukac, to czasem zanim Mechanik rozbierze, na placu u niego wystarczy szybko odkrecic pare rzeczy zeby sie upewnic czy trzeba cos domowic. Wiec dobry set narzedzi sie przyda. Jeszcze katowa grzechotka/klucz elektryczny to mus - ja mam jakiegos chinola za 250 zlotych i to byla kasa w bloto, zakrecalem imbusowe sruby na 30 NM (kluczem dynamometrycznym), i niby radzi sobie do 60 NM, a nie mogl czasem takiej sruby odkrecic. Do 25 Nm dawal sobie rade. ;)

Jesli chodzi o moj wlasny garaz to wlasnie taki jest plan jak mowisz, z tym ze to bedzie decyzja za 2-3 lata czy kupowac w UK, czy w Polsce - zaleznie od tego czy zdaza do wtedy Polske wykonczyc, czy nie. Bo jak zdaza, to kupuje dom tutaj i sobie warsztat wyposaze. Na chwile obecna mam pare takich wkladek juz i mala szafke, dwie skrzynki narzedzi i wlasnie ta duza z pierwszego posta - z tym ze wkurza mnie ze musze przewalac narzedzia w tych zwyklych, wiec wybor na przyszlosc jest jeden. W okolicach 10 000 zl mozna skompletowac pozadny set z dozywotnia gwarancja. Ostatnio kolo nosa przeszla mi duza szafka z 15 szufladami od Snap Ona - likwidowali garaz kolo mnie i pozbywali sie roznych rzeczy w dobrej kasie, a i tak na sprzet jest dozywotnia gwarancja.

Sorki za kompletny brak polskich znakow, ale na tym lapku nie mam i nie mam jak wlaczyc.

merc
A

Post autor: merc »

popatrz na klucze honiton

DL 650 XT 2016 i honda CB 1300 2013

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Dzieki, nigdy nie slyszalem, widze ze europejska firma. ciekawie wyglada to:

https://specnarzedzia.pl/zestawy-narzed ... 7dc40abb8c

https://forum-mechanika.pl/threads/zest ... cie.14532/

Opinie tez dobre i to sprzed lat :)

Awatar użytkownika
andrus75
A+B

Post autor: andrus75 »

Kolega ma ten zestaw i bardzo sobie go chwali.
Twierdzi że jakość do ceny jest bardzo dobra.
https://www.ceneo.pl/4545993

Honiton Zestaw narzędzi 1/4-1/2 94 elementów H4056

Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka

DL650 AK7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne do Vstrom-a”