@gorghu tak, jest podwójna stabilizacja. Podsyłam link do youtuba, w drugiej połowie fajnie widać jak nagrywa, szczególnie w trudnych warunkach.gorghu pisze: ↑27 kwie 2024, 16:44@FilipP to ja mam pytanie o zastosowane kamery. Bo nigdzie nie ma o tym informacji w specyfikacji. Chodzi o stabilizację obrazu. Głównie chodzi mi tu o eliminowanie drgań (i mikrodrgań) od motocykla. Bardzo często kamery mocowane na motocyklach rejestrują mniej lub bardziej "falujący" obraz właśnie od drgań przenoszonych od silnika (w pewnych zakresach obrotów). Taki nagranie nie nadaje się do niczego. Obserwując zdjęcia można zauważyć że kamery mocowane są na sztywno do motocykla. Zakładam że w takim razie kamery maja stabilizację obrazu na wysokim poziomie który eliminuje całkowicie ten efekt. (bo w tej cenie można się tego spodziewać).
UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Chigee AIo-5 lite
Re: Chigee AIo-5 lite
- Ocena: 5.88235%
Coś podobnego (chyba) tylko za mniejsze pieniądze...
https://orllo.pl/kamera-motocyklowa-gps-radio.html
https://orllo.pl/kamera-motocyklowa-gps-radio.html
Pozdrawiam,
Jacek

Chigee z kamerami fajny gadżet tylko jak się zastanowić, to w wielu sąsiednich krajach wideorejestratory są zabronione. No i lipa. Można oczywiście kupić sam ekran.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

Pytanie do tych co mają takie ekraniki - musicie niezaleznie ogarniac zasilanie dla telefonu przy jezdzie przez cały dzień, czy bateria telefonu wystarcza bez problemu? po tym jak obrazilem sie na TomToma zakupilem telefon dedykowany na moto, przeszkadza mi tylko koniecznosc zabawy z kablem USB (telefon za gruby do uchwytów z ładowarką bezprzewodową, a po przyklejeniu przylepca od SP Connect ładowanie bezprzewodowe nie działa). Niby to usb to niewielki problem, ale tak sobie mysle ze lepiej by bylo bez kabli. Jeśli mimo tablecika nadal trzeba jakos ogarniac zasilanie telefonu w kieszeni czy plecaku, to chyba nie widzę sensu. Może ktoś napisać jak w praktyce wygląda zużywanie się baterii, tylko z założeniem że to system do podrózy (czyli używamy caly dzien, zostawiamy na moto na stacji benzynowej itd) a nie coś do jazdy przez godzinke po mieście. Najbardziej mnie interesuje o ile szybciej spada bateria w telefonie.
Daelim Daystar ==> Suzuki DL650 XAL2018
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Pisałem o tym kilka razy z perspektywy użytkownika chińskiego CarPlaya.
Takie rozwiązanie drenuje bateria znacznie. Na jazdy do godz nie ma problemu, ale jakąś większą trasa to trzeba tel zapiąć do ładowania w kieszeni czy kufrach.
Natomiast pomimo tego ma to urządzenie wiele zalet w stosunku do telefonu na kierownicy.
Jest lepsze w obsłudze w rękawicy, bardziej funkcjonalne manualnie, jest bardziej czytelne, nie martwię się o wibracje czy wodę, jest tanie więc mam na stałe w moto - nie odczepiam bo chińczyk kosztował jakieś śmieszne pieniądze.
Poszukaj mojego wątku.
Takie rozwiązanie drenuje bateria znacznie. Na jazdy do godz nie ma problemu, ale jakąś większą trasa to trzeba tel zapiąć do ładowania w kieszeni czy kufrach.
Natomiast pomimo tego ma to urządzenie wiele zalet w stosunku do telefonu na kierownicy.
Jest lepsze w obsłudze w rękawicy, bardziej funkcjonalne manualnie, jest bardziej czytelne, nie martwię się o wibracje czy wodę, jest tanie więc mam na stałe w moto - nie odczepiam bo chińczyk kosztował jakieś śmieszne pieniądze.
Poszukaj mojego wątku.
Na Kickstarterze jest teraz podobne urzadzenie...
Dostawy mają ruszyć w kwietniu b.r.
W tym momencie za 219$ jest Full Set, czyli urządzenie w zestawie z kablami, mocowaniem, zew. anteną GPS, kamerami przód/tył i dodatkową manetką/dżojstikiem na kierownicę. Nie ma czujników TPMS, ale są one obsługiwane (Bluetooth TPMS protocol). W cenie dostawa do PL.
Dwupak (2 zestawy j.w.) kosztują 379$.
Dostawy mają ruszyć w kwietniu b.r.
W tym momencie za 219$ jest Full Set, czyli urządzenie w zestawie z kablami, mocowaniem, zew. anteną GPS, kamerami przód/tył i dodatkową manetką/dżojstikiem na kierownicę. Nie ma czujników TPMS, ale są one obsługiwane (Bluetooth TPMS protocol). W cenie dostawa do PL.
Dwupak (2 zestawy j.w.) kosztują 379$.
Pozdrawiam,
Jacek

Dzięki Smerf za info
No to chyba jednak dyskwalifikacja z tą baterią, muszę się przejechać gdzies dalej z telefonem i wtedy jeszcze raz temat przemyślę.

Daelim Daystar ==> Suzuki DL650 XAL2018
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Mnie szkoda telefonu na kierownicę zapinać bo ani go obsłużyć w rękawicy, ani to dobrze nie wpływa na aparat, a ubrał trzeba go podłączać.
Wolę powerbank w tankbagu albo w tylnej kieszeni i rzut na ekran.
Yanosik u mnie chodzi cały czas.
Wolę powerbank w tankbagu albo w tylnej kieszeni i rzut na ekran.
Yanosik u mnie chodzi cały czas.
Ciekawi mnie tylko, jak długo takie produkty pożyją na rynku, i czy producenci będą wypuszczali poprawki, ulepszenia i w końcu nowe wersje softu.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Telefon jednak daje większą funkcjonalność niż Android Auto, to też warto wziąć pod uwagę.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Staszek zgadza się, tylko jaka funkcjonalność jest mi potrzebna prowadząc motocykl?
Chce widzieć Yanosika ewentualnie mapy Google, odebrać telefon i nic więcej.
Na dużym ekranie z obsługą w rękawicy.
Chce widzieć Yanosika ewentualnie mapy Google, odebrać telefon i nic więcej.
Na dużym ekranie z obsługą w rękawicy.
Ja mam np dwie pływające ikonki, od Yanosika i od drugiego programu antyradarowego, na tle mojej nawigacji. W samej nawigacji też nie wszystkie opcje działają, więcej informacji jest na ekranie komórki niż w AA. Sterowanie manipulatorem po BT zastępuje w pewnym stopniu ekran dostosowany do rękawic. To wszystko jest do przebolenia i też bym się pewno skusił na terminal AA ale zniechęca mnie to że i tak telefon trzeba ładować a w tankbagu się może przegrzewać, więc zostaje kierownica. Fajnie że jest kilka opcji, każdy może popróbować i wybrać coś dla siebie.
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
https://www.remotek.no/
Fajne ma to ze jest na baterię i nie wymaga żadnej instalacji, tylko opaska na kierownicę.
Fajne ma to ze jest na baterię i nie wymaga żadnej instalacji, tylko opaska na kierownicę.
Kolega Wasyl bodaj w kooperacji z @griba wykonują świetny kontroler BT z programowalnymi funkcjami.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Cześć
A czy te wszytskkie CP obsługuja CALIMOTO? Jeśli tak to ja chyba pójde w jakiś CP + powerbank do tangbaga.
Może poleci ktoś jakiegoś CP taki za kilkastówek, ewentualnie cały set (2 kamerki, czujniki ciśnienia) powiedzmy do 1000 zeta oc przyjaciół z Alii ?
A czy te wszytskkie CP obsługuja CALIMOTO? Jeśli tak to ja chyba pójde w jakiś CP + powerbank do tangbaga.
Może poleci ktoś jakiegoś CP taki za kilkastówek, ewentualnie cały set (2 kamerki, czujniki ciśnienia) powiedzmy do 1000 zeta oc przyjaciół z Alii ?
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
To Calimoto musi mieć obsługę CarPlay, nie odwrotnie.
Internety mówią że ma.
http://youtube.com/shorts/thItGLQBS0c?s ... Nycn7BWRuF
Ale należy dopytać u źródła.
Internety mówią że ma.
http://youtube.com/shorts/thItGLQBS0c?s ... Nycn7BWRuF
Ale należy dopytać u źródła.
Nie ma. Na razie nie jest to ich priorytet. Tak mi odpisali
Wysłane z mojego Pixel 7a przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Pixel 7a przy użyciu Tapatalka
DL650 AK7