Cześć
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z zestawem Shad: stelaż 4P i sakwy Terra TR40 w Vstrom 650 po 2017 r?
Tak to oglądam i zastanawiam się czy rura wydechowa nie wyjdzie zbyt blisko sakwy.
UWAGA UWAGA UWAGA
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Stelaż Shad 4P i sakwy Shad Terra TR40
Re: Stelaż Shad 4P i sakwy Shad Terra TR40
Mam doswiadczenia, uzywam tego zestawu plus kufer centralny Shad terra 36l. Pojemnosc jest dokladnie taka, jak wskazana, nie da sie dopakowac wiecej, bo sposob zamykania ogranicza od gory dostepne wewnatrz miejsce, nie da sie zamknac sakiew. W trasie solidne, nic nie cieknie, sa niewielkie, wiec zgrabnie to wyglada. Tak - okazalo sie, ze dolny tylny rog prawej sakwy opiera sie o tlumik, nie wydech. Musialem dokrecic do plastikowego spodu sakwy aluminiowy katownik, aby on stykal sie z tlumikiem, co rozwiazalo problem. Katownik - podporka, nawet latem jest cieplo-goracy, ale sakwa nie nagrzewa sie w ogole. Sam stelaz latwo sie demontuje, wiec zakladam tylko jak mam gdzies wyjechac z noclegiem. Na codzien stelaz jest rozmontowany i jezdze tylko z kufrem, ktory czasem tez zostawiam, jak ma to byc tylko krotka przejazdzka po okolicy.
Sakwy Shada Terra maja troki, do ktorych mozna, przymocowac od tylu i przodu, lacznie cztery rolki. W zestawie jest jedna rolka, gdzie woze turystyczny pokrowiec na motocykl. W miejscu drugiej rolki woze 1l termos na wode - idealne rozwiazanie na lato, woda nie nagrzewa sie nawet po kilku godzinach jazdy w upale. Dodatkowo mozna u Shada dokupic te male rolki i umocowac z przodu sakiew na inne przydasie. Jak dla mnie to takie skalowalne rozwiazanie jest idealne i koniecznosc dorobienia oslonki od strony tlumika nie obnizyla ogolnych walorow zestawu.
Sakwy Shada Terra maja troki, do ktorych mozna, przymocowac od tylu i przodu, lacznie cztery rolki. W zestawie jest jedna rolka, gdzie woze turystyczny pokrowiec na motocykl. W miejscu drugiej rolki woze 1l termos na wode - idealne rozwiazanie na lato, woda nie nagrzewa sie nawet po kilku godzinach jazdy w upale. Dodatkowo mozna u Shada dokupic te male rolki i umocowac z przodu sakiew na inne przydasie. Jak dla mnie to takie skalowalne rozwiazanie jest idealne i koniecznosc dorobienia oslonki od strony tlumika nie obnizyla ogolnych walorow zestawu.
- Ocena: 5.88235%
DL650XAL7
Re: Stelaż Shad 4P i sakwy Shad Terra TR40
Dzięki kolego za informację. Rzeczywiście źle się wyraziłem - chodziło mi o tłumik. Bardzo podobają mi się te sakwy - jeśli je kupię to prawdopodobnie zastosuje Twój patent.