Średniak GS od Kamila
- kamilborkowski
- A2
Re: Średniak GS od Kamila
Dzisiaj przyszła kanapa obszyta u mototapicera Gnap i wyposażona w maty grzewcze.
Kable z mat są wyposażone we włączniki i praktycznie tylko do podłączenia są do akumulatora. Mam w związku z tym pytania:
1. Pewnie powinienem zastosować jakieś zabezpieczenie na plusie i jakoś ładnie zamocować kable do aku. Jak to najlepiej zrobić?
2. Są 2 okrągłe włączniki grzania (zdjęcie z internetu ale chyba mam identyczny). Jak rozwiązaliście ich mocowanie? Wydaje mi się że będzie pasowało umieścić je gdzieś z boku siedziska ale potrzebny byłby uchwyt.
Kable z mat są wyposażone we włączniki i praktycznie tylko do podłączenia są do akumulatora. Mam w związku z tym pytania:
1. Pewnie powinienem zastosować jakieś zabezpieczenie na plusie i jakoś ładnie zamocować kable do aku. Jak to najlepiej zrobić?
2. Są 2 okrągłe włączniki grzania (zdjęcie z internetu ale chyba mam identyczny). Jak rozwiązaliście ich mocowanie? Wydaje mi się że będzie pasowało umieścić je gdzieś z boku siedziska ale potrzebny byłby uchwyt.
Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS
Jeśli chodzi o podłączenie to przez przekaźnik uruchamiany sygnałem po stacyjce, żeby sobie nie wyładować akumulatora gdzieś pod Nordkappem 
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- kamilborkowski
- A2
Oddałem w zeszłym tygodniu moto do serwisu żeby mi m.in. to zrobili więc sprawdzę w czwartek jak odbiorę.
- kamilborkowski
- A2
Dzisiaj GS wrócił z serwisu. Wjechały nowe oponki skorpionki, nowy czujnik ciśnienia w tylnym kole i podłączenie mat grzewczych z kanap. Niestety podłączenie mam poza obwodem stacyjki bo obciążenie było za duże i wybijało stycznik. Trzeba więc pamiętać 
I trzeba pamiętać, żeby jakiś zaciekawiony dzieciak nie cpyknął, gdy Ty akurat poszedłeś zwiedzać zamek albo coś wszamać.
- Ocena: 5.88235%
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Serwis się nie bawi w dokładanie czegokolwiek do instalacji, co najwyżej podpinają odbiorniki do istniejącego gniazdka, zrobionego przez producenta. Już to przerabiałem, trzeba niestety samemu pogrzebać albo dać komuś ale to po gwarancji pewno możliwe. Dlatego ja w DL'u miałem wypinany rozgałęźnik za zegarami, żeby móc zdemontować całkowicie w razie problemów z gwarancją 
- Ocena: 5.88235%
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- motostopem
- A
Spoko moto, sam się zastanawiam nad następcą 650, 850 chodzi po głowie, ale patrzyłem na wersje ADV. Ciekawe jak taka 850 zwykła sprawuje się przy dwóch osobach, kufrach i przelotach autostradowych 
Najczęściej w roli głównej DL650, a będzie DL1050 
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Różnica jest ogromna w stosunku do dl650 ale nie spodziewaj się nie wiadomo czego, wypróbuj weź sobie na weekend i pojeździj, potem moze zabierz 1050 w.wersji szosowejmotostopem pisze: ↑03 sty 2026, 13:37Spoko moto, sam się zastanawiam nad następcą 650, 850 chodzi po głowie, ale patrzyłem na wersje ADV. Ciekawe jak taka 850 zwykła sprawuje się przy dwóch osobach, kufrach i przelotach autostradowych![]()
- motostopem
- A
1050 w wersji szosowej jeździłem, zresztą DE też(lecz nie dla mnie). Ogólnie 1050 byłoby spoko, ale brak egzemplarzy po 2023 na rynku wtórnym, więc trzeba rozglądać się za czymś innymlukas76 pisze: ↑03 sty 2026, 13:52Różnica jest ogromna w stosunku do dl650 ale nie spodziewaj się nie wiadomo czego, wypróbuj weź sobie na weekend i pojeździj, potem moze zabierz 1050 w.wersji szosowejmotostopem pisze: ↑03 sty 2026, 13:37Spoko moto, sam się zastanawiam nad następcą 650, 850 chodzi po głowie, ale patrzyłem na wersje ADV. Ciekawe jak taka 850 zwykła sprawuje się przy dwóch osobach, kufrach i przelotach autostradowych![]()
Najczęściej w roli głównej DL650, a będzie DL1050 
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1