UWAGA UWAGA UWAGA

Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

Całkowity brak prądu

Czyli o wszystkim co związane jest z elektryką
MarcinSk
AM

Całkowity brak prądu

Post autor: MarcinSk »

Witam. Problem już poruszany na forum o braku prądu i przepalających się kostkach za chłodnicą w DL 650 2012r.
Czy wymieniał już ktoś te kostki na nowe? W ASO nie dostępne. Czy ma może ktoś jakiś link gdzie można kupić coś podobnego?

Awatar użytkownika
JARON
A+B+C+D

Re: Całkowity brak prądu

Post autor: JARON »

Dzień dobry,zastałem Jolkę :lol:

Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Post autor: Centrino »

Pytanie co znaczy "całkowity brak prądu"?? Na tak zadany temat to problemu bym szukał w reglerze albo w alternatorze

Salternatorzekoro chcesz wymieniać kostki na nowe to co za różnica czy będą to oryginalne czy może jakieś lepsze alternatywne?? Ja pokusiłbym się ewentualnie o jakieś hermetyczne typu np superseal.

JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8 -> DL1050XT

Części, akcesoria motocyklowe https://dlmoto.pl/

Mla122
AM

Post autor: Mla122 »

Ja właśnie miałem całkowity brak prądu, pomogła podmiana regulatora napięcia. Przed, podczas pomiaru na akumulatorze wskazywał 11,6 V, po wymianie 14,3 V.

Awatar użytkownika
Pawian
A+B

Post autor: Pawian »

Mnie się kiedyś ta kostka stopiła podczas latania w koło komina i wróciłem na lawecie.
W ówczesnym serwisie zlutowali je na stałe - i nie ma problemu, drugi raz się nie stopi :D

P.S. Lutować umiem trochę ;), ale nie miałem pojęcia, dlaczego nie miałem prądu w motku.

Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat elektryczny”