Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem: https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
Jestem bezlitosny bo jeżdżę dalej upierdzielam motocykl w soli potem myje albo nie myje i dalej brudzę. I dzisiaj znowu będę brudził i zastanawiam się co mu bardziej szkodzi zbyt częste mycie czy częstsze brudzenie
Należę do Teamu solnego lubię sól...
Załączniki
1284857e-917c-44b4-8601-e026842a638b.jpg (162.1 KiB) Przejrzano 18139 razy
472081541_1659110198352829_3895151843706784786_n.jpg (231.41 KiB) Przejrzano 18139 razy
Qrde, @lukas76 , gdzie sprawiedliwość??
Twój stoi u doktora a mój tylko u mgr inż. I do tego ten cały mgr inż wcale jakoś kulturą nie grzeszy.
No jedyny plus, że nikt go nie wyrzuca i będzie sobie tak stał dłużej niż do 18
Wszystko opowiem, wspomnę teraz że Mateusz był u mnie w Bielsku po motocykl bo akurat odwoził jeden do Czechowic i zabierał jeszcze jeden z moich okolic. Oglądnął mój motocykl, potem się przejechał w tym krotkim czasie znalazł dwie usterki ktore przeszły koło nosa serwisantom w Bmw i u jednego mechanika który sam się okrzyknął mistrzem świata. Przeglądnął od razu szprychy, wprawa jak ustawił motocykl i jak wjechał do busa utwierdziła mnie że moto jest w dobrych rękach, najlepszych jakich widzialem do tej pory.
Sprzegło nowe, oleje, ogólny przeglad,regulacja rozrządu, nowy soft z resetem adaptacyjnym, wymiana mieszka z wału, nowy smar i olej, naprawa przełacznika od kierunków, filtr paliwa.
Załączniki
IMG-20250115-WA0002.jpg (315.36 KiB) Przejrzano 17744 razy
IMG-20250115-WA0004.jpg (295.56 KiB) Przejrzano 17744 razy
IMG-20250115-WA0003.jpg (395.95 KiB) Przejrzano 17744 razy
IMG-20250115-WA0006.jpg (389.95 KiB) Przejrzano 17744 razy
IMG-20250115-WA0009.jpg (399.92 KiB) Przejrzano 17744 razy
Ja zaczalem grzebac przy moto jesienia. Kupilem litra K3 we wrzesniu. Przejechalem ok 1500 km i zabralem sie do roboty. Wczesniej jedyne co robilem sam przy motorach to wymienilem olej:) Na 1 ogien poszedl naped. Wymiana zebatek i 1 w zyciu zakucie lancucha. Skoro mi tak latwo poszlo wiec ruszlem zawory. Wszstkie byly do regulacji. Powymienialem plytki i ustawilem na ssacych 0,15 a na wydechach 0,25. Nastepnie plukanka silnika taka konkretna 40 minut, wymiana oleju i swiec. Na koniec zrobilem synchronizacje. Dodatkowo zdemontowalem kiwak i wymienilem wszystkie lozyska + 1 tuleje. Lozyska przy dolnym mocowaniu kosci byly zmasakrowane. Musialem oddac do warsztatu. Gosciu walczyl z nimi 2 dni. Dodatkowo wymienilem migacze na plywajace LED, czasze bo byla tez lekko zmasakrowana, lusterka na panoramicze. Zalozylem halogeny, grzane manetki KOSO (polecam). Poprawilem krucciec laczacy cyliner z przepustnicami. Opaska byla poluzowana i moto cykalo. Generalnie mialem problemy z cykaniem, falowaniem obrotowm, stukami pukami i innymi ami. Po synchronizacji wszytko minelo i chodzi bajka. Wlasnie zrobilem pare setek km. Ponownie wymienilem olej zeby sie pozbyc resztek plukanki i zaaplikuje ceremizer. Zakupilem olejarke Scotoiler Vsystem i oslony chlodnic. To kolejne do montazu;) Nastepnie zabiore sie za wymiane przewodow hamulcowych na oplot i byc moze obszycie kanapy. Dostalem od Mikolaja tank bag Givi XS307 i dokupilem sakwy na gmole. Moto prawie gotowe na Balkany:)
A u mnie wpadła kanapa od tapicera MOTO GNAP, którego pracę oceniam na perfekcyjną. Zdecydowałem się na taką hybrydę aby w lecie było w miarę przewiewnie i woda mogła swobodnie spływać, a w chłodniejsze dni można było odpalić grzanie i szlachetną część ciała otulić ciepłem