UWAGA UWAGA UWAGA

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla

Forum na tematy których nie ma w innych częściach forum
Awatar użytkownika
Seba
A

Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla

Post autor: Seba »

Też sprawdziłem wszystkie i nic, może gdzieś leżało na podłodze i wydaje Ci się ,że to część suzi, albo masz jakieś akcesoryjne wyposażenie.

Tags:

grzechuc
A1

Post autor: grzechuc »

Zamontowałem tanią (bo za 69 zł) kamerkę z Biedronki...
Jakość tragiczna, trzęsie jak galaretka, ale za tą kasę jako rejestrator może być...

Mam dość wysoko podniesioną szybę, więc tą przestrzeń wykorzystałem. Uformowałem kawałek blaszki do której przymocowana jest podstawka do kamerki i to wszystko przykręciłem do motocykla. Trzęsie przeokrutnie, ale dobrze widać.
Drugie miejsce to na kierownicy. Już tak nie trzęsie, ale duży kawałek obrazu z drogi ucina.

Zresztą zobaczcie sobie sami:

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

prebenny
A+B+C

Post autor: prebenny »

Problem z tymi najtańszymi kamerkami jest taki, że one są 'HD' tylko z nazwy. Jest to po prostu obraz niskiej jakości 'przerobiony' na wyższą rozdzielczość - stąd tragiczna jakość.

null

grzechuc
A1

Wcale nie płaczę, byłem świadomy co kupuję. Chciałem się tylko pochwalić, gdyby ktoś też miał ochotę na takie cudo

Awatar użytkownika
Pyxis
A+B+C+D
Kontakt:

Post autor: Pyxis »

Ale ta wersja montazu z poczatku filmu (na kierownicy) jest pod wzgledem trzesawki do przyjecia. No chyba, ze tu jezdziles po bardzo dobrej nawierzchni. :)
A jak jest z widocznoscia tablic?

( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2

grzechuc
A1

Droga taka sama, wszędzie asfalt. Widać kierownica ma dobre wytłumienie. Z tym że na kierownicy nie widać prawej strony. Zrobiło się to kłopotem gdy samochód z prawego pasa zajechał mi (bez kierunków) drogę , a na nagraniu tego nie widać. Tablic raczej nie widać, nawet na oryginalnym nagraniu. Chyba że z bliska. Przypominam że jest to tani badziew. Ciekawostka: w zeszłym roku ta kamera kosztowała 259zl!! Nawet na paragonie mam napisane taką cenę. Jednak po rabacie 69zl

Awatar użytkownika
kitza
A2

Post autor: kitza »

W sobotę, udało mi się z końcu zajrzeć do koła magnesowego, zdemontowałem air boxa i dotarłem nareszcie do tej słynnej kostki przez, którą przygasają mi światła. Teraz muszę wydumać jak ją zabezpieczyć bo droga do niej nie jest łatwa.
Zamontowałem risery SW Motech i jestem niezadowolony. Wizualnie porażka.

Romet Komar -> Suzuki GSF 600 Bandit -> Suzuki V-Strom 1000

prebenny
A+B+C

grzechuc to tak informacyjnie było a nie w kontekście płakania ;) Mnie też czekać będzie wybór kamerki w niedalekiej przyszłości, bo z doświadczenia samochodowego wiem, że przydatny badziew :P

kitza risery czyli podniesienie kierownicy czy?

null

Awatar użytkownika
kitza
A2

prebenny pisze: kitza risery czyli podniesienie kierownicy czy?
Tak.

prebenny
A+B+C

A możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda i czy faktycznie coś daje?

Powiem szczerze, że 'na sucho' sam myślałem czy tego u siebie nie zamontować, bo daleko mi coś ta kierownica się wydaje (174cm wzrostu) ale to bede wiedział jak zacznę jeździć :P

null

Awatar użytkownika
DINO
A+B
Kontakt:

Post autor: DINO »

zamontowany uchwyt do navi/fona
2017-04-10 18.02.02.jpg
2017-04-10 18.02.02.jpg (35.67 KiB) Przejrzano 6563 razy

DL 650 AK7 moja Piękna Suzi :D
pomoc w okolicach 75-506 (Koszalin)

Awatar użytkownika
kitza
A2

prebenny pisze:A możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda i czy faktycznie coś daje?

Powiem szczerze, że 'na sucho' sam myślałem czy tego u siebie nie zamontować, bo daleko mi coś ta kierownica się wydaje (174cm wzrostu) ale to bede wiedział jak zacznę jeździć :P
Montowałem je na końcu prac gdy już na zewnątrz było ciemno i mam tylko takie zdjęcia. W wolnej chwili zrobię fotki w dzień.
Czy coś daje nie wiem, bo Strom w rozsypce i jeszcze z nimi nie jeździłem. Zamontowałem je żeby sprawdzić czy mi przewodów hamulcowych starczy. O dziwo przewód hamulcowy ma lekki luz ale mam obawy co do przewodu od sprzęgła. Co dziwne, na forum wszyscy obawiali się o długość przewodu hamulcowego, a nikt nie wspomniał o przewodach od instalacji elektrycznej idących od przełączników zespolonych. Musiałem wyjąć je z tych ich drucianych uchwytów bo inaczej nie dało by się zamontować podwyższenia. Na dniach mam nadzieję poskładać Stroma do kupy i sprawdzę czy faktycznie przewody hamulcowy, sprzęgła i elektryczne mają wystarczający luz.
Zamawiając podwyższenie nie zwróciłem niestety uwagi na ich kształt i mam teraz zgryz bo wizualnie kompletnie nie pasując do uchwytów kierownicy.
Załączniki
20170408_175047.jpg
20170408_175037.jpg

Awatar użytkownika
staszek_s
A+B+C+D+E

Post autor: staszek_s »

Ja mam takie:
https://www.louis.de/artikel/lsl-riseup ... n/10021310
mniej w górę a bardziej do tyłu, wygląda wg mnie dobrze, linki pasują, tylko musiałem wyjąć z obejmy tę od hamulca.
U mnie to rozwiązało problem bolącego kręgosłupa na dłuższych trasach, mam 178 cm. Poprawa pozycji jest wyraźna...

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS

Awatar użytkownika
Seba
A

staszek_s pisze:Ja mam takie:
https://www.louis.de/artikel/lsl-riseup ... n/10021310
mniej w górę a bardziej do tyłu, wygląda wg mnie dobrze, linki pasują, tylko musiałem wyjąć z obejmy tę od hamulca.
U mnie to rozwiązało problem bolącego kręgosłupa na dłuższych trasach, mam 178 cm. Poprawa pozycji jest wyraźna...
Kupiłeś je może, gdzieś w naszym kraju ? Już kręciłem kierownicą, ale ciągle lekko opieram się na niej i czasami ręce mi drętwieją, może to by było dobre rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Hawk1985
A2

Post autor: Hawk1985 »

Nie znam sprzedającego ale sam zastanawiam się nad takim podwyższeniem https://www.marselus.pl/pl/p/Podwyzszen ... -Strom/103

Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650

Awatar użytkownika
staszek_s
A+B+C+D+E

Post autor: staszek_s »

Seba pisze: Kupiłeś je może, gdzieś w naszym kraju ? Już kręciłem kierownicą, ale ciągle lekko opieram się na niej i czasami ręce mi drętwieją, może to by było dobre rozwiązanie.
Kupowałem bezpośrednio w Louisie, nie było problemów. Najlepiej się przysiąść do któregoś DL'a z podwyższeniem i przypasować się, na zlocie będzie okazja. Niestety na nasz nie mogę pojechać ale będę w Swornychgaciach, zapraszam jak co :)

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS

Awatar użytkownika
Seba
A

Niestety w Swornychgaciach nie będę, brak wolnego, ale znalazłem gdzie można to kupić u nas https://www.moto-akcesoria.pl/dodatki-d ... 5rk25.html

Awatar użytkownika
jarek1970
A2
Kontakt:

Post autor: jarek1970 »

Seba pisze:Też sprawdziłem wszystkie i nic, może gdzieś leżało na podłodze i wydaje Ci się ,że to część suzi, albo masz jakieś akcesoryjne wyposażenie.
Dzięki! Nie leżało na podłodze, bo widziałem jak upadło. Ale wyświetliłem sobie, że to coś po prostu jakoś trzymało się pod owiewkami nieprzykręcone. Jak zacząłem ruszać chłodnicą, by dojść do świecy, to się coś przesunęło i spadło. Samo wypadło, to może i kiedyś samo tam wpadło... ;-)

DL650 AL2 biały -> Triumph Explorer 1200 -> KTM Super Adventure R

Awatar użytkownika
Pyxis
A+B+C+D
Kontakt:

Post autor: Pyxis »

Wymienilem olej i filterek.
Mam nadzieje, ze w tym sezonie bede musial zmieniac jeszcze raz. :)

( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Post autor: Centrino »

Właśnie, olej, olej, trzeba by wymienić i u mnie.

JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8 -> DL1050XT

Części, akcesoria motocyklowe https://dlmoto.pl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy ogólne”