Bardzo ładne świeczki, spalanie bardzo poprawne.
Jak @motif napisał, spokojnie by zrobiły drugie tyle.
Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Czynności serwisowe przy 12 tyś. km.
Re: Czynności serwisowe przy 12 tyś. km.
- Ocena: 5.88235%
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Cześć, zbliżam się do serwisu po 36kkm i mam pytanie odnośnie świec, mianowicie przy 10kkm zostały założone NGK CR9EIA-9 zamiast zalecanych instrukcją NGK CR8EIA-9. Jak doczytałem w internetach, ten różniący się parametr oznacza wartość cieplną:
"Liczby od 2 do 10 dla pojazdów seryjnych
Liczby od 9 do 14 dla pojazdów sportowych
Im większa jest liczba, tym świeca jest zimniejsza"
Rozumiem, że wartość cieplna to temperatura pracy świecy. Czy jest to coś istotnego i raczej zmienić na standardowe świece, czy nie zawracać sobie głowy i jeździć?
Jeśli chodzi o przebieg, to obecne świece przejechały 22kkm. Więc w zasadzie można jeździć albo zmienić i mieć spokój.
"Liczby od 2 do 10 dla pojazdów seryjnych
Liczby od 9 do 14 dla pojazdów sportowych
Im większa jest liczba, tym świeca jest zimniejsza"
Rozumiem, że wartość cieplna to temperatura pracy świecy. Czy jest to coś istotnego i raczej zmienić na standardowe świece, czy nie zawracać sobie głowy i jeździć?
Jeśli chodzi o przebieg, to obecne świece przejechały 22kkm. Więc w zasadzie można jeździć albo zmienić i mieć spokój.
Andrzej
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
Po wyjęciu świecy i jej obejrzeniu widać czy trzeba zmieniać ciepłotę, czy jest ok.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl