Trzeba przyznać że sprzęt wygląda świetnie, ciekawy design, nowoczesny silnik chłodzony powietrzem i olejem, napęd wałem oraz zaawansowane rozwiązania elektroniczne mogą stanowić doskonałą propozycję w segmencie motocykli turystycznych, zwłaszcza że maszyna ma kosztować około 48-51 tysięcy złotych, producent zapewnia 4 lata gwarancji na swoje motocykle.
Mnie akurat podoba się bardzie stonowana kolorystyka taka jak na tych zdjęciach:
Ciekawie wygląda też kierownica z elementami sterowania i kolorowy wyświetlacz TFT:
Polecam szczegółowy artykuł na temat tego motocykla w j.angielskim:
https://www.totalmotorcycle.com/motorcy ... zzi-v85-tt
Reasumując - po tym co tam przeczytałem na tej stronie wydaje się iż będzie to ciekawa propozycja w kategorii turystycznych enduro, motocykl legendarnej włoskiej marki z prostym nieskomplikowanym silnikiem o mocy 80 KM i 80 Nm momentu obrotowego, lekki i o fajnym wyglądzie, napędzany wałem, którym spokojnie będzie można zjechać z asfaltu.
Włosi bardzo zachwalają tą maszynę licząc na sporą rzeszę nowym klientów, czy tak będzie przekonamy się w kolejnych latach.
Na pewno będę miał okazję jeździć tym motocyklem, bo już dogadywałem ten temat, a więc na moim kanale YT zobaczycie filmik z jazdy testowej nowym Moto Guzzi V85 TT