UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Swap silnika od gladiusa
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Re: Swap silnika od gladiusa
Te silniki są inaczej zestrojone, kompy się różnią. Nie wiem czy to inaczej podejdzie
Mam okazje kupić z komputerem. Chodzi mi bardziej czy mocowania są takie same. Czy wejdzie w ramę od Dl-a. Czy rozrusznik będzie taki sam, sprzęgło, alternator?
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Tak głęboko nie siedzę w tym, zapytaj naszego mechanika forumowego, może da radę. @Rajder
W module zapłonowym są też najprawdopodobniej sparowane kluczyki.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Tu jest prawilne ECU a nie moduł zapłonowy 
O ile moto ma immo w kluczyku, to tak - zapewne pestki z kluczyków są "zapisane" w ECU.

O ile moto ma immo w kluczyku, to tak - zapewne pestki z kluczyków są "zapisane" w ECU.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Skrót myślowy z tym modułem zapłonowym. Aczkolwiek czym się ECU zajmuje, jak nie kontrolowaniem parametrów silnika i zapłonem?
A jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia - Gladius to SVF650, czyli silnik podobny do małego DLa, nie dużego...
A jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia - Gladius to SVF650, czyli silnik podobny do małego DLa, nie dużego...
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Moduł zapłonu to masz w układzie CDI, tam właśnie "moduł" robi tylko kwestie zapłonu.
ECU to już trochę więcej ogarnia, niż tylko zapłon...
ECU to już trochę więcej ogarnia, niż tylko zapłon...
Mnie się wydaje, że silnik jest ten sam co w Dl-ach po lifcie. Tylko nie wiem czy w moją ramę wejdzie. Chodzi o mocowania. No i trochę gratów chciałbym przełożyć że swojego silnika. Sprzęgło (moje jest po regeneracji u Szramy) rozrusznik, alternator. I też nie wiem czy to podpasuje. Myślałem, że może ktoś robił taką przekładkę.
Silniki w V-strom'ach padają na tyle rzadko, że kwestie swapów nie są zbyt popularne.
Tutaj jest Brytyjczyk ktory na swojej 650 2005 nakrecil w zeszlym roku juz 230 000 mil - emeryt ktory sobie jezdzi po Europie Azji i Afryce. ciagle na oryginalnym silniku, pisal ze pompa paliwa zdechla, ze 4 razy wymienial rozrzad. Ciezko zabic te motocykle, wiec ktos sie postaral.
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
To się zgadza, ale czasami lepiej wymienic niż remontować. Przyklad śliwa z forum 
Może ktoś go stawiał na koło.
Mój instruktor przestrzegał mnie przed tym gdy ćwiczyłem na Gladiusie i deklarowałem chęć zakupu DLa, że przy jeździe na kole jeden z cyllindrów przestaje być smarowany i łatwo motocykle z tym silnikiem w ten sposób zajechać.
Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy 

650tke? masochista 

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
Też o tym pomyślałem, ale stuki dochodzą z przedniego cylindra.
Panowie, czy ktoś mi może pomóc i powiedziec czy da radę zamontować ten silnik od gladiusa w moją ramę, a nie dyskutować skąd usterka się wzięła?
Trudno, stało się i teraz chciałbym to naprawić dlatego zapytałem. Gdzie mam zadać pytanie jak nie tutaj...
Trudno, stało się i teraz chciałbym to naprawić dlatego zapytałem. Gdzie mam zadać pytanie jak nie tutaj...
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Skąd jesteś? Napisz do @Sliwa6 on robil swap silnika, da ci namiary do mechanika co to robi, mial tam parę silników, może on Ci odpowie na twoje pytanie
Mazowieckie - Milanówek. Ok kolego, dziękuje ślicznie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Ocena: 5.88235%