Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Wymiana uszczelniaczy przedniego zawieszenia DL650
Re: Wymiana uszczelniaczy przedniego zawieszenia DL650
Jak przekładasz przez krawędź lagi to owiń sobie tą krawędź np stretchem i posmaruj po wierzchu smarem, coby to gładziutko przeszło a nie "złapało" się o krawędź.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Odświeżę kotleta,jakąś podpowiedź którą stroną włożyć uszczelniacz na lagę,rozebralem i nie zwróciłem uwagi jak było.
-
Szajer_xyz
- AM
Przepraszam, ale nie chcę zakładać nowego tematu jak tu jest o uszczelniaczach.
Mam DL 650 z 2015r. poszukuję uszczelniaczy olejowych i p.pyłowych. zdecydowałem się na Ari i tu jest mały problem :
na stronie Ari według nich są to numery 118 i 119, w jednym sklepie podali mi 053 i 129 , a w drugim 053 i All Balls 57-108-1
Czy ktoś jest w stanie mi napisać jakie powinny być ? zauważyłem że te 118 i 053 mają ten sam wymiar, tylko że jedne są DCY a drugie TC4
Mam DL 650 z 2015r. poszukuję uszczelniaczy olejowych i p.pyłowych. zdecydowałem się na Ari i tu jest mały problem :
na stronie Ari według nich są to numery 118 i 119, w jednym sklepie podali mi 053 i 129 , a w drugim 053 i All Balls 57-108-1
Czy ktoś jest w stanie mi napisać jakie powinny być ? zauważyłem że te 118 i 053 mają ten sam wymiar, tylko że jedne są DCY a drugie TC4
Przypomnij mi jutro na PW, to sprawdzę i może też Ci je sprzedamSzajer_xyz pisze: ↑14 mar 2024, 18:00Przepraszam, ale nie chcę zakładać nowego tematu jak tu jest o uszczelniaczach.
-
Szajer_xyz
- AM
Sybmole uszczelniaczy do DL650 z 2015 roku to ARI053 i ARI119 , zakupione u Centrino
Dzięki
Dzięki
Tak informacyjnie, to dzisiaj dzwoniłem do Suzuki żeby wycenili mi ile będzie kosztowała wymiana uszczelniaczy w moim motocyklu i powiem, że trochę się zdziwiłem. Całkowita cena to 1500 zł. Chyba nie jestem w cenach na bieżąco. Uszczelniacze i olej oczywiście w cenie
Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka
DL650 AK7
serwis Suzuki nie należy do najtańszych, niestety.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
No niestety. Dzwoniłem do warsztatu nie ASO i robocizna 400 a części 300, uszczelniacze+osłony+olej+tuleje(jeśli będzie trzeba)
DL650 AK7
Jaki przebieg miały te uszczelniacze?
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Nie wiem. Ja nie wymieniałem. U mnie dopiero około 8 tys km. Mam popękane osłony i przyzwyczajam się do myśli że trzeba będzie jak puszczą
DL650 AK7
Mam pytanie. W serwisówce jest informacja, że tą śrubę od spodu w ladze należy przykręcić z momentem 20Nm i klejem do gwintów 1342 (niska moc- o ile się nie mylę). Dawaliście ją na kleju?
DL650 AK7
Dzięki fajnemu opisowi i serwis manualowi uszczelniacze zmienione. Tak, da się nawet na parkingu blokowym
. Same amortyzatory już w piwnicy. Na spokojnie max 4 godziny z przerwami. Z beczułką nie ma problemu jeżeli włożymy tłumik do rury i od razu beczułkę na niego. Całość wsuwany do dolnej części amortyzatora i łapiemy śrubą od dołu. Jeśli trzeba można włożyć sprężynę i docisnąć żeby beczułka się nie obracała. 

. Same amortyzatory już w piwnicy. Na spokojnie max 4 godziny z przerwami. Z beczułką nie ma problemu jeżeli włożymy tłumik do rury i od razu beczułkę na niego. Całość wsuwany do dolnej części amortyzatora i łapiemy śrubą od dołu. Jeśli trzeba można włożyć sprężynę i docisnąć żeby beczułka się nie obracała. 

DL650 AK7
Panowie a czy ktoś pamięta jaki inbus trzeba do odkręcenia przedniej oski ??
18 ?? 19 ??
DL 1000 2004 rok bez ABSu
18 ?? 19 ??
DL 1000 2004 rok bez ABSu