UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
"T12", czyli moja XT 1200Z
Re: "T12", czyli moja XT 1200Z
@motostopem - Dalej go uwielbiam. Ze swoją wagą to jest "czołg" który lekko leci po drogach.
Może pali więcej od Afryki ale jest komfortowy, dobrze wyważony z niskim środkiem ciężkości. Jak potrzebujesz potrafi też dobrze przyspieszyć. Ja nie potrzebuję nic więcej. 
- Ocena: 5.88235%
Dawno sobie już tu nic nie wrzucałem.
Więc:
wpadła nowa nawigacja - Garmin Zumo XT2 (to w tamtym roku). Ale w tym zamontowałem antykradzieżową blokadę (dostoswana do XT2 blokada zamontowana na antykradzieżowym RAMie z TomToma
).
No i narzędziówka (bo mam stały zestaw który zawsze wożę, a który jednak zabiera miejsce w kufrze):
A moto ma już praktycznie 80 tyś nalotu. Nic się nie psuje, jeździ jak trzeba, a serwisy ogląda tylko przy rutynowych wymianach materiałów eksploatacyjnych (tarcze hamulcowe i akumulator są jeszcze fabryczne
) 
Więc:
wpadła nowa nawigacja - Garmin Zumo XT2 (to w tamtym roku). Ale w tym zamontowałem antykradzieżową blokadę (dostoswana do XT2 blokada zamontowana na antykradzieżowym RAMie z TomToma

No i narzędziówka (bo mam stały zestaw który zawsze wożę, a który jednak zabiera miejsce w kufrze):
A moto ma już praktycznie 80 tyś nalotu. Nic się nie psuje, jeździ jak trzeba, a serwisy ogląda tylko przy rutynowych wymianach materiałów eksploatacyjnych (tarcze hamulcowe i akumulator są jeszcze fabryczne

- Ocena: 11.76471%
To już 6 lat, o ile się nie mylę
Old, grumpy man na DL-u 800
@gorghu, gumy pod obejmy mocujące skrzynkę były w zestawie czy dorabiałeś z czegoś?
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

@bojaco nie było w zestawie. Generalnie to mocowanie oryginalne ze skrzynką było na jakąś cieńszą rurkę stelaża (każde mocowanie składało się z dwóch części które zaczepiało się o siebie i ściskało śrubą. Tu okazało się że po zaczepieniu nie obejmowało całej rurki i nie mogłem śrubą tego złapać i przykręcić do skrzynki). Trochę z tym kombinowałem żeby zamocować. Kupiłem takie obejmy rurowe z gumą i w tym momencie skrzynkę dopasowałem na takiej jednej obejmie a do tylnego zaczepu dodałem te gumy do oryginalnych mocowań i się trzyma (jak się przyjrzysz na ostatnim zdjęciu to widać z tyłu że obejmy nie są zaczepione o siebie, ale dzięki gumowym podkładkom po skręceniu śrubą dość mocno się zacisnęły i trzyma się dobrze).
@matt28 tak. to już 6 lat. a wtedy Tenerkę docierałem - w piątek wybrałem z salonu, w sobotę pojechałem na taterki, zrobiłem 800 km, i w wtorek pojechałem do serwisu na pierwszy przegląd.

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Sama ta skrzynka to plastik czy metal? muszę kupic nazedziowke bo faktycznie w kufrze zabiera kupe miejsca wozenie kluczy itd
@lukas76, to jest raczej plastik z dodatkiem aluminium. Przynajmniej takie są te dedykowane do GS ale to imho jeden pies. Mam wrażenie że niezależnie od nazwy producenta wychodzą z tych samych fabryk majfrendów. Zapytałem o mocowanie, bo będę taką zamawiał dla sienie i tam obejmy nie mają gum. Nie chcę przypadkiem uszkodzić stelaża, zresztą nawet skręcone to i tak minimalnie pracuje i chciałbym to jakoś zabezpieczyć. Trochę gratów z kufra by poszło do tej skrzyneczki.

@lukas76 - plastik z metalowymi (albo aluminiowymi, nie pamietam już) wykończeniami. kupione u majfrenda (notabene jako dostosowana do GSa
).

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Właśnie ja nie mam oryginalnych stelaży, muszę to pomierzyć. Wygląda to fajnie i zamykana. Dzięki Gregory
Zastanawia mnie tylko czy skrzynka będzie szczelna skoro śruby mocujące przechodzą do wnętrza. @gorghu, raportuj proszę po jakimś deszczu.

Też się nad tym zastanawiałem i myślałem czy nie zapodać tam jakiegoś silikonu w te otwory przez które śruby idą. Zobaczymy po jakiś jazdach w deszczu i dam znać.
Miałem skrzyneczkę od Marselusa w małym Vstromie. Po jakimś czasie narzędzia, które tam woziłem pokryły się nalotem rudej. Znaczy się, kiepskiej jakości były
Choć niby motocyklowe.

Grzegorz skrzyneczka identyczna jak u oskara ...Tyle że inaczej zamontowałem... chińczyk chyba 140 zł zapłaciłem...
Koleszka który zemną czasami śmiga ma już ponad 100 tysia i nic
Koleszka który zemną czasami śmiga ma już ponad 100 tysia i nic
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
@Oskar, co jak co jeżeli u Ciebie nadal działa, to biorę, Przekonałeś mnie.

Całkiem solidnie to chińczyk zrobił u Gorghu fajnie to zamontowane bo stelaż się też w wymiar wkomponował i te uchfyty dobrze. trzymają.
A jeszcze. jest. to na kluczyk zamykane z uszczelka gumową a chłopaki w motocyklu zawsze każde miejsce na pierdoły warto mieć .
Ja to pod SW motecha musiałem pokabinowac ale jest to na filmie. Yotube.
Grzesiek. mam pytanko jeszcze do tego przebiegu co masz jle. razy zaglądałeś do zaworów...
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
Do zaworów raz przy przebiegu ok 45 tyś km. Teraz po 80 tyś km (czyli jak wrócę z Nordkappu) planuje znów tam zaglądnąć. Wtedy (za pierwszym razem) miałem tylko na jednym wylotowym do zrobienia. Reszta była OK. podejrzewam że teraz może być trochę więcej do roboty

Generalnie lecę z przeglądami jak serwisówka przykazała. Chyba że chłopaki widzą po sprawdzeniu że nietrzeba wymieniać bo jeszcze pojeździ spokojnie.