@Maarcel Jak się spisywały te Carbone Lorraine? Mocno tarcze zjadły?
Ja cały czas między "młotem a kotem"
Edit:
Nabyłem drogą kupna cały zestaw (przód i tył), więc w pewnym sensie "po potokach"

Zobaczymy jak się będą spisywać.
@Maarcel Jak się spisywały te Carbone Lorraine? Mocno tarcze zjadły?
TRW jak i inne firmy robi różne klocki do tego samego typu motocykli..mamy okładziny organiczne, węglowe oraz różne mieszanki spieków o różnym zastosowaniu ( np. SH, SV, SRT itd)martinoo pisze: ↑27 maja 2024, 19:37Mam pytanko w temacie klocków TRW. Wymieniłem je w moim 1000 no i są jakieś takie....kiepskie. Dokładnie mówiąc piszczą podczas jazdy ( nie hamowania ). Tłoczki chodza elegancko.
Pytanie czy brnąć w ta firmę ? - chce je reklamować i teraz nie wiem w które wejść. Czy oryginał Suzuki czy coś godnego polecacie? - DL 1000 2019
Tarcze mają zrobione ponad 20k i są naprawdę ok.
Pewnie Centrino znajdzie Ci coś ok. Ja do swojego 650 w tym roku założyłem tarcze NG i klocki TRW . Wszystko ładnie śmigało przez sezon.Pszczolkov pisze:Cześć, chciałbym odmrozić temat, może coś się zmieniło przez ostatni czas.
Poszukuję dobrych ale nie najdroższych tarcz i klocków do DL1000 z 2008r. Czy może ktoś podpowiedzieć w co warto pójść?
Mam wrażenie, że te klocki EBC HH są niedoceniane przez właścicieli V-Stromów, a niesłusznie... Ja od wielu lat je stosuję w Tigerze i jestem bardzo zadowolony. Nic nie piszczy, hamowanie jest bardzo dobre, a trwałość bardzo wysokaJanek-2004 pisze: ↑22 maja 2025, 09:03(...) kolega ze sklepu zadzwonił że może zaoferować równie dobre jak nie lepsze EBC z oznaczeniem HH.