wiosna idzie, kto dziś jeździł?
Re: wiosna idzie, kto dziś jeździł?
Pociągnąłem do ruin zamku w Besiekierach.
Zakończono ich zabezpieczanie wewnątrz i na zewnątrz. Wokół żwirowe alejki, miejsce dla kamperów, przyłącza elektryczne, woda, miejsce na ognisko. W pobliżu altana z grillem. W zasięgu wzroku toytoi.
Ławki i plac zabaw. Przestrzeni dużo, malownicze ruiny, to wszystko robi dobre wrażenie.

Zakończono ich zabezpieczanie wewnątrz i na zewnątrz. Wokół żwirowe alejki, miejsce dla kamperów, przyłącza elektryczne, woda, miejsce na ognisko. W pobliżu altana z grillem. W zasięgu wzroku toytoi.
Ławki i plac zabaw. Przestrzeni dużo, malownicze ruiny, to wszystko robi dobre wrażenie.
Ogar 200, Jawa 353, CZ350, Jawa 350TS, Suzuki V-Strom DL650 AL2 YUK
Dzisiaj jeżdżąc wzdłuż Pilicy odwiedziłem m. in. tzw. Małpi Most, którego wizytację jak czytałem macie w planie zlotu. Chodzenie po nim dostarcza ciekawych wrażeń  . Został zbudowany swego czasu przez okolicznych rolników. Rzeka w tym miejscu bardzo ładna.
 . Został zbudowany swego czasu przez okolicznych rolników. Rzeka w tym miejscu bardzo ładna.

. Został zbudowany swego czasu przez okolicznych rolników. Rzeka w tym miejscu bardzo ładna.
 . Został zbudowany swego czasu przez okolicznych rolników. Rzeka w tym miejscu bardzo ładna.Ogar 200, Jawa 353, CZ350, Jawa 350TS, Suzuki V-Strom DL650 AL2 YUK
						- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Jesteśmy już w Andaluzji, niedaleko Grenady. Dzisiaj 365 km, najpierw dość trudna trasa przez Góry Sierra Espuna, wąsko i ciasne winkle, na szczęście zupełnie pusta. Piękne  widoki, wysokość dochodziła do 1400 metrów. Potem skok autostradą do Grenady, zwiedzanie katedry. Mamy tu dwa noclegi więc jutro na lekko uderzamy na Sierra Nevada, najwyższe góry Hiszpanii. Na razie widzieliśmy je z odległości, widoki świetne. Jutro napiszę jak było. 
Temperatury na dole przekraczają 30 stopni ale w górach przyjemniej, 27-28.

Temperatury na dole przekraczają 30 stopni ale w górach przyjemniej, 27-28.
- Ocena: 11.76471%
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
						- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Pięknie   gratuluję  i bez busa dotarłeś..

- Ocena: 5.88235%
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
						- Smerfciamajda
- A+B+C+D
@staszek_s - fajny taki pusty parking i puste drogi, pogoda - pięknie  Pamiętaj, o zapisywaniu tras, przydadzą się dla potomności
 Pamiętaj, o zapisywaniu tras, przydadzą się dla potomności 

DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS
Wczoraj wieczorem przyjechaliśmy z braciszkiem z Sarajewa, z noclegiem na Węgrzech. Dwa dni dość forsownej trasy, po ok. 700 km, 12 godzin dziennie. A wcześniej był Nowy Sad i Tara. Dużo bałkańskich wrażeń.

Andrzej
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Dawaj jakieś fotki albo się nie wydarzyłorcs1 pisze:Wczoraj wieczorem przyjechaliśmy z braciszkiem z Sarajewa, z noclegiem na Węgrzech. Dwa dni dość forsownej trasy, po ok. 700 km, 12 godzin dziennie. A wcześniej był Nowy Sad i Tara. Dużo bałkańskich wrażeń.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
NamówiłeśSmerfciamajda pisze: ↑12 wrz 2025, 13:14Dawaj jakieś fotki albo się nie wydarzyłorcs1 pisze:Wczoraj wieczorem przyjechaliśmy z braciszkiem z Sarajewa, z noclegiem na Węgrzech. Dwa dni dość forsownej trasy, po ok. 700 km, 12 godzin dziennie. A wcześniej był Nowy Sad i Tara. Dużo bałkańskich wrażeń.
 Wrzuciłem do Relacji z podróży:
 Wrzuciłem do Relacji z podróży:topic7525.html
Andrzej
Trasy zapisuję oczywiście, akurat pech chciał że wczorajszą trasa przez Sierra Nevada się skasowała ale spokojnie, mam ją w moich trasach zaplanowanych i jechałem mniej więcej wg planu. W wielkim skrócie Sierra Nevada są zajebiste (przepraszam za słowo)
- Ocena: 23.52941%
Ani się człowiek obejrzał a tu kolejny tydzień minął. Na liczniku już ponad 5500 km, to już niestety ta druga połówka. Po drodze była Sewilla zwiedzana bez motocykla (dojazd pociągiem z miejscowości Lebrija), był piękny Kadyks, Gibraltar, Tarifa. Wczoraj plaża surferów w Sagres i przylądek Św Wincentego z wysokimi klifami. Teraz już jesteśmy pod Lizboną, jutro rano Cabo da Roca, potem Fatima i Nazare. Portugalia na razie zachwyca tylko plażami i klifami, poza tym jest dość przaśnie, taka trochę Bułgaria. Zobaczymy jak będzie na północy.

- Ocena: 35.29412%
Ja już wracam z Alp szwajcarskich, na razie ciągnę doliną Lechtal w Austrii. Myślę, że jutro będę przejeżdżał przez Zwiesel 

- Załączniki
- 

- IMG_2245.jpeg (3.48 MiB) Przejrzano 2336 razy

- 

- IMG_2248.jpeg (3.33 MiB) Przejrzano 2336 razy

- Ocena: 17.64706%
DL650XAL7
						- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Nie.ma mnie niestety, ale do browaru jak najbardziej mozesz po piwko podjechać

Na pewno podjadę, mam po drodze, potem nocleg gdzieś w Czechach.

DL650XAL7
Teraz przerwa kawowa w Mittenwald

- Załączniki
- 

- IMG_2252.jpeg (2.1 MiB) Przejrzano 2238 razy

- Ocena: 11.76471%
DL650XAL7
Już zakotwiczylem, teraz relaks 

- Załączniki
- 

- IMG_2253.jpeg (3.2 MiB) Przejrzano 2196 razy

DL650XAL7
PRZY TAKICH WIDOKACH BĘDZIĘ SMAKOWAŁO PODWÓJNIE  ......ale masz czysty kask nic tam nie lata ..

Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu

pięknie!
 pięknie!