wiosna idzie, kto dziś jeździł?
Re: wiosna idzie, kto dziś jeździł?
@Struna, dzięki faktycznie trasa na Gdów nie wygląda na ciekawą.
Wygląda to naprawdę fajnie. Ja jak planuję trasę to wybieram głównie drogi wojewódzkie, wydają mi się jakoś pewniejsze, lepiej oznakowane. Ale jak patrzę na zdjęcia z google maps tej trasy to fakt droga wąska i asfalt do najlepszych nie należy, ale widoki fajne.
Chyba muszę spróbować pojeździć trochę bocznymi drogami.
Wygląda to naprawdę fajnie. Ja jak planuję trasę to wybieram głównie drogi wojewódzkie, wydają mi się jakoś pewniejsze, lepiej oznakowane. Ale jak patrzę na zdjęcia z google maps tej trasy to fakt droga wąska i asfalt do najlepszych nie należy, ale widoki fajne.
Chyba muszę spróbować pojeździć trochę bocznymi drogami.
V-Strom 650 XT 2019
Faktem jest, że w początkowym okresie sezonu drogi wojewódzkie można określić jako bezpieczniejsze, bo tam duża ilość aut rozjeździ i rozrzuci na boki ewentualny piach/żwir po zimie. Drogi "niższej" klasy mogą tu wypaść gorzej ( aczkolwiek na jednych i drugich trzeba w tym okresie bardziej uważać ).
Co do tej na Gdów to tam akurat asfalt spoko, tylko że ruch jest spory i prawie cały czas podwójna ciągła, więc jak kiepsko trafisz ( a na tej drodze o do nietrudno ) to się będziesz wlókł w peletonie puszek. Gdyby nie to, to sama ścieżka nie jest zła.
"Niższej" klasy drogi mają jednak swój urok i niejednokrotnie biją na głowę te główniejsze - ale to już kwestia preferencji.
Mnie jazda głównymi drogami ( zazwyczaj mało kręte ) zwyczajnie nudzi
Co do tej na Gdów to tam akurat asfalt spoko, tylko że ruch jest spory i prawie cały czas podwójna ciągła, więc jak kiepsko trafisz ( a na tej drodze o do nietrudno ) to się będziesz wlókł w peletonie puszek. Gdyby nie to, to sama ścieżka nie jest zła.
"Niższej" klasy drogi mają jednak swój urok i niejednokrotnie biją na głowę te główniejsze - ale to już kwestia preferencji.
Mnie jazda głównymi drogami ( zazwyczaj mało kręte ) zwyczajnie nudzi

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Ja nie używam ani wojewódzkich dróg ani żadnych innych w kolorze czarnym

Ostatnio zmieniony 30 kwie 2020, 13:44 przez darek70, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ocena: 5.88235%
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Pojechałem dziś rano motongiem do pracy.
Grzane manetki to błogosławieństwo.
grzane manetki przy 19 stopniach???Smerfciamajda pisze:Pojechałem dziś rano motongiem do pracy.

nie mów że miałeś rownież kurtkę i rekawiczki na sobie....

- Smerfciamajda
- A+B+C+D
@Gaspar75 mówisz masz resztę potem muszę się napić
- Ocena: 5.88235%
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
@Oskar - fajne tam masz miejsca. Widać spokój i ciszę.
Zdjęcia Ci się trochę rozciągnęły
ale są fajne.
Zdjęcia Ci się trochę rozciągnęły

DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS
Muszę przez aplikacją wysyłać bo nie wchodzą na jednym zdjęciu jelonek po białoruskiej granicy 50 km piachem i szutrami dzisiaj zwdluz granicy
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Jutro z rana wale na Śląsk na grób ojca zaświecić i wpadnę do Wisełki do Pana Czesława, zobaczymy co to za typ. Został mi tankbag do kupienia zobaczymy. Będę wracał wzdłuż czeskiej granicy prze Nyse.
Byle pogoda dopisał bo planuje ze Smerfetką jakieś 350km.
Byle pogoda dopisał bo planuje ze Smerfetką jakieś 350km.
@Gaspar75
To jest te przejście w Bereniki
Przejeżdżałem na Litwe tam parę razy teraz postawili mur z piasku i tak przeszedłem na drugą stronę.
Przejeżdżałem na Litwe tam parę razy teraz postawili mur z piasku i tak przeszedłem na drugą stronę.
czyli do przejścia na Białorus, Litwe nie potrzeba paszportów czy wiz, krzakami sie przejedzie...Oskar pisze: To jest te przejście w Bereniki
dobrze widziec

Dzięki za info.Oskar pisze:@Gaspar75
Przejeżdżałem na Litwe tam parę razy teraz postawili mur z piasku i tak przeszedłem na drugą stronę. IMG_20200501_141145633_HDR_resize_65.jpg
Na przełomie czerwca i lipca będę w twoim stronach. Nie ukrywam że będę Ci głowę wcześniej zawracał

Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050
Przez szutry Cię przegonię. Zapraszam
Będzie mi miło ojle będę w PolsceGaspar75 pisze:Dzięki za info.Oskar pisze:@Gaspar75
Przejeżdżałem na Litwe tam parę razy teraz postawili mur z piasku i tak przeszedłem na drugą stronę. IMG_20200501_141145633_HDR_resize_65.jpg
Na przełomie czerwca i lipca będę w twoim stronach. Nie ukrywam że będę Ci głowę wcześniej zawracał
Przez szutry Cię przegonię. Zapraszam
no dziś mnie zlało nieźle w okolicy Gdowa ale za to poznałem nowych przyjaciół...

czasami myślę, po co jechać gdzieś setki albo tysiace kilometrow jak koło komina tak pięknie

Ostatnio zmieniony 12 maja 2020, 23:58 przez motif, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ocena: 11.76471%
Masz absolutną rację. Moje obecne plany od jakoegoś czasu obejmują PL. Mieszka się tu tyle lat a tak wiele oczy dotąd nie ujrzały.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

- Dziadek3H3M
- A+B+C
Panowie macie racje. Stare przysłowie mówi "Cudze chwalicie, swego nie znacie" , ale jednak coś ciągnie za horyzont.
LWG
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
Najpierw warto objeździć Polskę , a potem pchać się za granicę
.