UWAGA UWAGA UWAGA

Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

Wpływ automatycznej olejarki łańcucha na jego żywotność

Wszystko to co my wiemy, a manuale nie podają :)
Awatar użytkownika
Pawian
A+B

Re: Wpływ automatycznej olejarki łańcucha na jego żywotność

Post autor: Pawian »

Ktoś kiedyś przytaczał przypadek gdzie olejarka się sfajczyła i skończyło się zarzyganiem tylnej opony. Skończyło się na szczęście na strachu, z tego co pamiętam.

Na pewno warto wybrać coś sprawdzonego lub być bardzo uważnym w przypadku nowinek lub wynalazków ;)

Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy :)

pyra
A+B

Post autor: pyra »

RimmSky pisze: Psikam bel rayem i wszystko mam czysciutko. Wystarczy za łańcuchem przytrzymać kawalek tektury zbierającej spray który nie osiądzie na łańcuchu. Dla mnie olejarka to jak branie camelbaga na spacer do parku :)

DL650 XT 2021
Co to jest Bel Ray ? czy to coś , o czym muszę pamiętać po każdym powrocie z trasy? Tudzież, zabierać w dłuższe trasy na codzienną obsługę ?
Dziękuję, wolę wypić zimne piwo zaraz gdy zasiądę z motocykla i 1-2 razy w sezonie dolać oleum do zbiornika.
Tak nawiasem, to chyba bardziej o zębatki chodzi, niż o łańcuch😉

Szerszeń DL 650A L7 - to już historia

Awatar użytkownika
pbird
A

Post autor: pbird »

pyra pisze:
RimmSky pisze: Psikam bel rayem i wszystko mam czysciutko. Wystarczy za łańcuchem przytrzymać kawalek tektury zbierającej spray który nie osiądzie na łańcuchu. Dla mnie olejarka to jak branie camelbaga na spacer do parku :)

DL650 XT 2021
Co to jest Bel Ray ? czy to coś , o czym muszę pamiętać po każdym powrocie z trasy? Tudzież, zabierać w dłuższe trasy na codzienną obsługę ?
Dziękuję, wolę wypić zimne piwo zaraz gdy zasiądę z motocykla i 1-2 razy w sezonie dolać oleum do zbiornika.
Tak nawiasem, to chyba bardziej o zębatki chodzi, niż o łańcuchObrazek
Jest jeszcze to:

https://allegro.pl/oferta/motul-pasta-s ... 9274865357

I nie zawahałem się tego użyć po jeździe w deszczu. Małe łatwo zabrać w podróż i dobrze się rozprowadza. Nie chlapie, ale przy czyszczeniu łańcucha jest trochę trudniej to usunąć w porównaniu ze smarem z puszki.

No dobra, dorosłem do tematu scottoilera. Będzie na zimę zabawa z montażem tego. Tylko krowa nie zmienia poglądów. Obrazek

Tapatalknięte

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Post autor: Rommel »

a wy czasem myjecie te lancuchy, czy tylko tym olejem po nim rzygacie ? :D

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E

Post autor: Lord »

Jeżeli myje juz moto na myjni, tak na myjni :) to zdarza mie się zabrac ze soba nafte i po myjni przetrzec łancuch co uwazam za wykonane czysczenie :)
Jedyne czysczenie jakie robie celowe to jest po Biwak OFF, bo sam nigdy nie jestem wstanie tak upierdo...... łancucha jak to ropbie na BiwakOffie no chyba ze nie uda mi się z bazy wjechac a zdazało sie czasem :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ocena: 5.88235%

DL650A L8

Awatar użytkownika
andrus75
A+B

Post autor: andrus75 »

Od czasu do czasu nafta i czyszczenie jakieś pasuje zrobić. Też nie byłem przekonany do olejarki aż do momentu gdy kupiłem motocykl który ją już miał. A tak na marginesie myślę że ten wątek będzie tak nieśmiertelny jak wątki typu wyższość IOS nad Android itp.

Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka

DL650 AK7

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Post autor: Rommel »

Wiadomo ze IOS… chyba ze jestes developerem albo Cie nie stac 😉

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii

Awatar użytkownika
pbird
A

Post autor: pbird »

Rommel pisze:Wiadomo ze IOS… chyba ze jestes developerem albo Cie nie stac Obrazek
Mam telefon na Androidzie, bo oszczędzam na Bel-Raye. ObrazekObrazek

Myję łańcuch co kilka smarowań. Zwykle co 2 albo 3, w zależności od stanu.

Tapatalknięte

ODPOWIEDZ

Wróć do „Patenty i usprawnienia”