UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Po ostatniej jedzie w deszczu trzeba wyczyścić napęd i wszystkie elementy ruchome na przkład prowadnice zacisków hamulcowych
Tags:
Odebrałem dzisiaj moto od mechanika po grubszym serwisie. Moto dostało nowe tarcze hamulcowe z przodu, nowe lagi stare były lekko wygięte nowe klocki przód i tył, wężyki w stalowym oplocie przód, nowe łańcuszki rozrządu przy 70000 przebiegu, luzy zaworowe dwie płytki wymienione synchro przepustnic nowe płyny sprawdzone wszystkie łożyska czy nie ma luzów na razie są ok. Przy okazji sprawdzone koła czy dobrze wyważone też ok. Sprawdzone ładowanie wszystko sprawne. Trochę się wykosztowałem 4400, robocizna tylko 950 reszta części. Robota wykonana profesjonalnie byliśmy w stałym kontakcie telefonicznym jak było coś do wymiany to dzwonił wszystko udokumentowane zdjęciami przed i po wymianie. Moto zupełnie inaczej się prowadzi przejechałem nim dzisiaj prawie 100 km trochę wiało ale banan na gębie. Jak ktoś z kujawsko pomorskiego to polecam alien moto serwis w Ryńsku Roberta Szatkowskiego. Wszystkie prace Robert wykonuje sam najlepszy fachowiec w regionie.

- Załączniki
-
- IMG_20201120_182835.jpg (252.49 KiB) Przejrzano 3265 razy
-
- IMG_20201120_182743.jpg (249.57 KiB) Przejrzano 3265 razy
Ostatnio zmieniony 22 lis 2020, 23:38 przez Tomek 69, łącznie zmieniany 1 raz.
Romet, Ogar, CZ 175, Suzuki Bandit 400 i obecnie od maja 2018 V-strom Dl 650 k 5 czarny
Gruby serwis.
Ale jak kupowałeś tak tanio części, że za stalowy oplot, dwie tarcze hamulcowe i płyny plus pozostałe dałeś raptem 900 zł?
Ale jak kupowałeś tak tanio części, że za stalowy oplot, dwie tarcze hamulcowe i płyny plus pozostałe dałeś raptem 900 zł?
Przetarłem z błota lampę STOP - w końcu ją widać 

Suzuki DL 650 V-Strom 2012
@michau za części wyszło 3450 a za robociznę 950 wszystko widać na załączonym rachunku . 

Romet, Ogar, CZ 175, Suzuki Bandit 400 i obecnie od maja 2018 V-strom Dl 650 k 5 czarny
Z tego co pisałeś to zrozumiałem 4400 robocizna a części 900Tomek 69 pisze:@michau za części wyszło 3450 a za robociznę 950 wszystko widać na załączonym rachunku .

Jaki oplot brałeś? Hel?
Tak hel.
- Ocena: 5.88235%
Ostatnie mycie w tym roku, przed zimowaniem.
Andrzej
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
Ja. Kupiłem go. Ale to za niedługo w odpowiednim dziale.
Zapraszam do mojej galerii ...
topic4333.html
topic4333.html
Wyczyściłem, przewiozłem tyłek na zimowisko.
Fajnie

Fajnie

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Po prostu pojechałem moto na myjnię, po umyciu przetarłem szmatką to co dałem radę i przejechałem około 30km by go osuszyć z resztek wody.

W moim dl-ku wymieniłem filtry i olej.
Zapraszam do mojej galerii ...
topic4333.html
topic4333.html
Odwiedziłem w garażu, odpaliłem i rozgrzałem troszeczkę, wydech zatkany szmatką oraz zabrałem Aku ze sobą.
Ja w drodze do domu ze sklepu z piwkiem pogłaskałem i obiecałem że może nie jutro, ale jeszcze wyjedziemy 

DL650A L8
A ja... cóż... Rozbebeszyłem kawał motura, żeby podpiąć zasilanie uchwytu telefonu pod gniazdo zapalniczki
Przy okazji nauczyłem się zarabiać (i demontować zarobione) wtyczki superseal, kilka na tę okoliczność rozwaliłem...
Swoją drogą strasznie smutno wygląda ten tutptuś bez mordki...
Przy okazji wymieniłem wężyk do chińskiej olejarki (urwał ją nać). Tyle dobrze, że jest przezroczysty, więc teraz widać czy zasysa lewe powietrze. Nie zasysa. A i tak poziom się zmienia i kapać pragnie... To chyba pod wpływem temperatury olej zmienia objętość.
Przy okazji trochę wtopiłem, bo rocznicę ślubu spędziłem w garażu, miałem potem kilka dość spokojnych i małomównych dni

Swoją drogą strasznie smutno wygląda ten tutptuś bez mordki...
Przy okazji wymieniłem wężyk do chińskiej olejarki (urwał ją nać). Tyle dobrze, że jest przezroczysty, więc teraz widać czy zasysa lewe powietrze. Nie zasysa. A i tak poziom się zmienia i kapać pragnie... To chyba pod wpływem temperatury olej zmienia objętość.
Przy okazji trochę wtopiłem, bo rocznicę ślubu spędziłem w garażu, miałem potem kilka dość spokojnych i małomównych dni

- Załączniki
-
- IMG_20201122_215704s.jpg (289.79 KiB) Przejrzano 2971 razy
Honda CM125 '93 -> Honda CB750 '95 -> Suzuki DL650XT '18
No cóż w sumie wystarczy zdjąć zegary, żeby ogarnąć zasilanie z gniazdka, ale widzę że ty wolisz na grubo 

DL650A L8
Gdy moja żona była w pierwszej ciąży, to lekarz wyliczył poczęcie dokładnie na dzień, kiedy kupiłem sobie EOSa 30 i jestem pewien, że nie bawiłem się wtedy niczym innym

No ale córcia jednak ma parę genów po babci z mojej strony, ja się nie znam, może telepatia, może brat...

Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
No co ty ja się podpialem w al2 bez zdejmowania ino szybę musiałem zdjąć i poluzować plastik żeby kabelek wyciągnąć ale ja podpinałem TT..Lord pisze:No cóż w sumie wystarczy zdjąć zegary, żeby ogarnąć zasilanie z gniazdka, ale widzę że ty wolisz na grubo
Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 27 lis 2020, 19:10 przez rasik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja zatankowałem i od czasu do czasu daję mu trochę prądu z gniazdka. I stoi tam smutas pod kołderką w garażu czekając lepszych dni.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

Musiałem podmienić tego oryginalnego superseala do podłączenia gniazda zapalniczki, bo ten którym dysponowałem nie był kompatybilny... A oryginalnego ponownie już nie byłem w stanie zarobić, tam bardziej profesjonalna robota byłaLord pisze:No cóż w sumie wystarczy zdjąć zegary, żeby ogarnąć zasilanie z gniazdka, ale widzę że ty wolisz na grubo

Przy okazji naumiałem się zdejmować (i nawet zakładać) to i owo. Czasza to raptem 4 śrubeczki więcej do odkręcenia

Honda CM125 '93 -> Honda CB750 '95 -> Suzuki DL650XT '18