UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Zamontowałem nochal od majfriendów - mój szarak stał się teraz dziobaty 

Suzuki DL 650 AL6 V-Strom
Tags:
Bez foty się nie liczy 

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Zwróć uwagę czy nie będzie dzióbek obijał błotnika, bo gdzieś kiedyś na YT widziałem, że ktoś montował (ale chyba do przed lifta) i się po czasie okazało, że jakieś ślady i otarcia były.
Oczywiście fotka koniecznie

Ja miałem dzioba doczepionego do 2015 i nic nie wadziło.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Ja dzisiaj zabrałem swój motocykl na zawody motocrossowe do Głogowa aby sobie je pooglądał i zobaczył, że jednak nie ma u mnie tak źle 

A może Twój motocykl płakał płynem do chodzenia marząc o tym, że on też tak chce?
A tak w temacie, to ja dzisiaj ciepło myślałem o moim motocyklu, że trzeba by go może umyć, i jakieś porządne ochraniacze+owiewki na ręce założyć, bo te długo już przy mojej częstotliwości gleb nie wytrzymają.
A tak w temacie, to ja dzisiaj ciepło myślałem o moim motocyklu, że trzeba by go może umyć, i jakieś porządne ochraniacze+owiewki na ręce założyć, bo te długo już przy mojej częstotliwości gleb nie wytrzymają.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Odebralem z wymiany sprezyn na progersywne i lozyska glowki ramy - juz tak nie nurkuje, z pewnoscia jest twardszy. Dobry mod jak na razie po zrobieniu 20 km 

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
U mnie wleciał stelaż boczny Plx ,i Zeta z przesunięciem, także czekam na jakieś okienko pogodowe żeby sprawdzić czy Zeta poprawi wygodę no i zaczynam poszukiwanie kuferków w jakiejś promocji.
Apropos bagażu. Ja dla swojej maszyny właśnie zamówiłem kufry bo były w promocji. Sytuacja jest o tyle nietypowa, że zakup motocykla dopiero jest w planach 

- Ocena: 5.88235%
DL650K7 -> Hayabusa K6 ->DL650AM2
Troche pomajstrowalem przy wydechu, mala polerka i wymiana przerdzewialych opasek zaciskowych. Tak to juz jest z klimatem w UK.. Teraz Kupilem pelna nierdzewke W5
- Załączniki
-
- 20220925_133810.jpg (1.61 MiB) Przejrzano 2150 razy
-
- 20220925_133806.jpg (1.63 MiB) Przejrzano 2150 razy
-
- 20220925_133803.jpg (1.52 MiB) Przejrzano 2150 razy
-
- 20220924_164223.jpg (1.26 MiB) Przejrzano 2150 razy
-
- 20220928_162659.jpg (1.24 MiB) Przejrzano 2150 razy
-
- 20220928_162655.jpg (1.09 MiB) Przejrzano 2150 razy
-
- 20220928_162647.jpg (1.25 MiB) Przejrzano 2150 razy
-
- 20220928_162633.jpg (1.07 MiB) Przejrzano 2150 razy
-
- 20220928_134423.jpg (1.19 MiB) Przejrzano 2150 razy
KTM 1290 Super Adventure S
Ja doposażyłem swojego V-Stroma w przedłużenie przedniego błotnika , oraz w tylny błotnik. Oba produkty firmy Puig. Wszystko wygląda tak jakby oryginalnie opuściło fabrykę.
- Ocena: 11.76471%
PINKI
Dl650 V-Strom XT MY2022
Chludowo Wielkopolska
Dl650 V-Strom XT MY2022
Chludowo Wielkopolska
Ja wymienialem klamry w zeszlym roku. Potraktuj kolektory Harpiciem, do tego delikatny papier scierny - efekty sa swietne.
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
@Pinki, a ten tylny błotnik ma w środku ochraniacz na łańcuch? Takie rozdzielenie, żeby to co koło zabiera nie lądowało z góry na łańcuchu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Błotnik jest w całości z osłoną łańcucha. Oprócz tego że syf nie leci na nogi i tak mocno na moto to osłona łańcucha jest dłuższa co powoduje że tylne koło nie jest tak mocno osyfione od smaru. Jak na razie jestem zadowolony.
PINKI
Dl650 V-Strom XT MY2022
Chludowo Wielkopolska
Dl650 V-Strom XT MY2022
Chludowo Wielkopolska
No tak. Ale czy łańcuch jest lepiej chroniony od syfu z koła, niż było to w oryginale? Chodzi mi o miejsce w którym góra łańcucha przebiega koło opony. Bo normalnie to opona wyrzuca syf na boki, i on ląduje na łańcuchu.
Wg opisu przedmiotu, Puig podaje, że zapewnia lepszą ochronę przed syfem z koła. Natomiast w instrukcji brak dokładnych zdjęć wewnętrznej strony a i na filmie instruktażowym nie widać.
W razie czego polecam Dlmoto.pl , jest w ofercie ten błotniczek.
Tego nie wiem. Myślę że zadaniem tego błotnika ( jak sama nazwa mówi ) jest chronienie przed nadmiernym chlapaniem wody , błota itp. , a nie ochrona łańcucha - osłona łańcucha to osłona łańcucha ( na pewno jest dłuższa niż oryginał ). Jeśli chcesz zagłębić bardziej temat napisz może do producenta, może tam znajdziesz odpwiedź na swoje pytanie.
PINKI
Dl650 V-Strom XT MY2022
Chludowo Wielkopolska
Dl650 V-Strom XT MY2022
Chludowo Wielkopolska
Ale przecież to jest tylko kwestia zajrzenia od prawej strony motocykla i patrząc przez felgę, żeby sprawdzić czy widać łańcuch czy jest jakoś choć trochę osłonięty przez tę osłonę od prawej strony.Pinki pisze: ↑05 paź 2022, 09:28Tego nie wiem. Myślę że zadaniem tego błotnika ( jak sama nazwa mówi ) jest chronienie przed nadmiernym chlapaniem wody , błota itp. , a nie ochrona łańcucha - osłona łańcucha to osłona łańcucha ( na pewno jest dłuższa niż oryginał ). Jeśli chcesz zagłębić bardziej temat napisz może do producenta, może tam znajdziesz odpwiedź na swoje pytanie.
Chodzi o to, czy ta zintegrowana z błotnikiem osłona ma dalej profil odwróconego "L", chroniąc łańcuch tylko od lewej i od góry, czy może jest to bardziej odwrócone "U" (rynienka), która też chroni z prawej strony od koła.
Suzuki DL 650 AL6 V-Strom