Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem: https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
A powiedzcie mi bo nie wiem. Czy w motocyklowych skrzyniach są synchronizatory?
Nie ma, to motocyklista jest synchronizatorem tak z grubsza ujmując
Ale w nowoczesnych motocyklach stosuje się quick-shifer, urządzenie zmieniające biegi bez użycia sprzęgła, gdy działa on w dół to elektronika na ułamek sekundy pobija obroty by umożliwić szybkie i sprawne wrzucenie niższego biegu, więc można by rzec iż pełni ono funkcję synchronizatora w niezsynchronizowanej skrzyni biegów.
Że też ludziom chce się takie gnioty wrzucać do netu Na podstawie takich epokowych dzieł powstają miejskie legendy. Z nich wykluwają się wątki z tysiącami stron Po przeczytaniu tych tysięcy część oświeconych postanawia skręcić i wrzucić gniota. Koło się zamyka
A powiedzcie mi bo nie wiem. Czy w motocyklowych skrzyniach są synchronizatory?
Nie ma, ale stosuje się typ konstrukcji skrzyni biegów o nazwie " constant mesh transmission system". Koła zębate wału podawczego ciągle zazębiają się z kołami wału odbiorczego. Z wyjątkiem biegu pierwszego, gdzie trzeba nadać prędkość obrotowa wału odbiorczego od zerowej (bieg neutral).
Powinieneś był powiedzieć „samoczynnie dobiera czas kręcenia rozrusznikiem”
Jak kręci krótko, to jest mniejsza ilość obrotów rozrusznika, a jak kręci długo to jest większa ilość obrotów rozrusznika - proste, nie
A prawidłowa i zalecana długość snu dorosłego człowieka, to 8 obrotów tej dużej wskazówki na tarczy zegara A problemy z bezsennością u współczesnych wynikają z tego, że nie używają analogowych zegarków i nie mogą policzyć tych obrotów
Pozdrawiam,
Jacek
______________________________________________ |Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC + Honda Forza 350|
Powinieneś był powiedzieć „samoczynnie dobiera czas kręcenia rozrusznikiem”, i to było chyba od 2017, i nazywa się Suzuki Easy Start System.
Dokładnie od momentu wprowadzenia cyklopa 650
Plus wspomaganie ruszania, więc to już nie robi takiego wrażenia
Tym bardziej że do 1050 podkładali jeszcze więcej trudnych nazw
Ale nic tam nie steruje żadna przedkoscia rozrusznika.
Jedyne co odczytuje to czy silnik odpalił i w razie jakby nie odpalił to żeby nie kręcił cały czas tylko np 4sekundy. Żadnej prędkości nie dobiera.
Wspomaganie ruszania to tylko podbicie obrotów i nic nie ma wspólnego z rozrusznikiem.