prostyelektryk pisze:Mam wypróbowane Teltonika FMT100.
Małe, wodoszczelne (IP65), konfigurowalne, można ustawić pobór prądu < 2,5 mA w stanie spoczynku.
I nie chińskie.
To urządzenie także korzysta z 3G, więc za chwilę będzie tak samo użyteczna jak NotiOne.
Urządzenia yanosika to są najtańsze chińskie chłamy.
Miałem dwa (XS i GT) oba w ciągu roku przestały działać.
Mam notione ten łącząćy się po bluetooth - był w aucie, które zostawiłem na serwisie a notione pokazał, że jest na drugim końcu miasta w którymś momencie... Poszedłem wkurwiony zjebać serwis a serwis mi pokazał nagranie z kamery, że auto było cały czas na warsztacie...
A producent na to, że takie coś może się sporadycznie zdarzać...
Żeby nie zakładać nowego wątku... Czy ktoś z Was korzysta z Samsung SmartTag 2?
Pojawił się ten lokalizator na rynku kilka miesięcy temu i specyfikację ma niezłą... Bluetooth, NFC, Ultra Wide Band, IP67, do 500 dni na baterii, obsługa IoT i możliwość obsługi np. urządzeń Tuya... Do tego wykorzystuje do "współpracy" będące w pobliżu telefony Samsung, a ich jak wiadomo jest sporo
Pozdrawiam,
Jacek
______________________________________________ |Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC + Honda Forza 350|
Mam dwa, jeden wpięty do "głównych" kluczy, drugi z kolei do słuchawek (po tym jak poprzednie zgubiłem). Odpukać na razie się nie przydały jeżeli chodzi o ich główny cel.
Natomiast wciśnięcie wbudowanego przycisku może aktywować dzwonek wybranego telefonu na potrzeby jego znalezienia (czyli tak jakby odwrócona funkcjonalność) i z tego już kilka razy skorzystałem gdy nie wiedziałem gdzie wpakowałem telefon
Natomiast wciśnięcie wbudowanego przycisku może aktywować dzwonek wybranego telefonu na potrzeby jego znalezienia (czyli tak jakby odwrócona funkcjonalność) i z tego już kilka razy skorzystałem gdy nie wiedziałem gdzie wpakowałem telefon
To jest bardziej rozbudowana funkcjonalność, bo w aplikacji SmartThings można zaprogramować działanie wywołane jednokrotnym, dwukrotnym lub dłuższym naciśnięciem przycisku na obudowie... Dodatkowo, z tego co widziałem na jakimś filmiku, można też tworzyć scenariusze - jeśli np. taki SmartTag leżący w garażu zostanie wykryty przez drugi taki przy kluczykach lub w aucie, to otworzy się brama uruchamiana sterownikiem Tuya
Ale mnie bardziej interesuje funkcjonalność lokalizatora z większej odległości... kluczyki zgubione gdzieś na mieście, lub moto/auto zaparkowane nie wiadomo gdzie lub nawet porwane, czyli ukradzione
Pozdrawiam,
Jacek
______________________________________________ |Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC + Honda Forza 350|
Zdaję sobie sprawę że możliwości są o wiele większe. Tyle że nie mam smart sprzętu z którym mógłbym je wykorzystać
Natomiast jakoś nie miałem chęci żeby zostawiać go gdzieś "zgubić" (jeszcze ktoś ukranie ) i sprawdzić jak to wygląda w praktyce. Chociaż w zasadzie wypadałoby...
Natomiast jakoś nie miałem chęci żeby zostawiać go gdzieś "zgubić" (jeszcze ktoś ukranie ) i sprawdzić jak to wygląda w praktyce. Chociaż w zasadzie wypadałoby...
No właśnie o to chodzi Stąd moje pytania do użytkowników tego taga...
Pozdrawiam,
Jacek
Panowie (i panie). Chce kupic tracker do moto, na chwile obecna zastanawiam sie nad monimito a notione gps plus. Mieszkam w Szkocji. Docelowo ma tez dzialac w Polsce.
monimoto ma dobre recenzje, cena zakupu ok £109 plus miesieczna subskrypcja za esim ok £3.
Notione to wydatek jednorazowy, ok 600zl. Z tego co czytałam , bywaja z nim problemy. Plus ciagnie dane do aplikacji partnerskich (firma zarabia na handlu danymi, stad darmowa subskrypcja). Skoro tak, to nie wiem jak to jest z dokladnoscia i awaryjnoscia gsy na co dzien urzadzenie jest poza Polską .
Glowne zalozenie do zabezpieczenie przy kradzieży . Policja ma kradzieże moto w ciemnej d..e. Wiec bez trackera odzyskanie wlasnosci (wspomagajac sie przyzadem do grania w bejsbol) jest praktyvznie zerowa.
Prosil bym o opinie tych ktorzy uzywaja /uzywali tych urzadzen o opinie w uzytkowaniu. Opinie na yt czesto sa sponsorowane, wiec to zade wyznacznik
Używam od 3 sezonów NotiOne GPS Plus i nigdy nie miałem z nim problemów. Po ruszeniu motocykla wysyła powiadomienie na telefon, czasem po kilkunastu sekundach, ale zawsze dochodzi. Rysuje bardzo ładne mapki z podróży ze szczegółowymi danymi dystansu, średniej i maksymalnej prędkości, czasów postoju. W historii pamięta niestety tylko ostatnie 3 miesiące. Po naładowaniu akumulator wystarcza na długo w zależności od intensywności używania. Na dwutygodniowy wyjazd wystarcza na luzie. Na postoju wytrzymuje całą zimę bez doładowywania.
Firma współpracuje z Yanosikiem i Policją. Kilka dziupli pono już namierzyli.
Monimoto nie znam, więc nie powiem który lepszy.
Załączniki
1000037500.jpg (292.36 KiB) Przejrzano 11852 razy
1000037499.jpg (156.42 KiB) Przejrzano 11852 razy
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Panowie (i panie). Chce kupic tracker do moto, na chwile obecna zastanawiam sie nad monimito a notione gps plus. Mieszkam w Szkocji. Docelowo ma tez dzialac w Polsce.
monimoto ma dobre recenzje, cena zakupu ok £109 plus miesieczna subskrypcja za esim ok £3.
Notione to wydatek jednorazowy, ok 600zl. Z tego co czytałam , bywaja z nim problemy. Plus ciagnie dane do aplikacji partnerskich (firma zarabia na handlu danymi, stad darmowa subskrypcja). Skoro tak, to nie wiem jak to jest z dokladnoscia i awaryjnoscia gsy na co dzien urzadzenie jest poza Polską .
Glowne zalozenie do zabezpieczenie przy kradzieży . Policja ma kradzieże moto w ciemnej d..e. Wiec bez trackera odzyskanie wlasnosci (wspomagajac sie przyzadem do grania w bejsbol) jest praktyvznie zerowa.
Prosil bym o opinie tych ktorzy uzywaja /uzywali tych urzadzen o opinie w uzytkowaniu. Opinie na yt czesto sa sponsorowane, wiec to zade wyznacznik
Używałem tego produktu przez 4 lata, zero problemów - https://www.datatool.co.uk/
Z tym, że nie płaciłem za montaż i sprzęt, trafiła mi się promocja przy zakupie moto.
Używałem tego produktu przez 4 lata, zero problemów - https://www.datatool.co.uk/
Z tym, że nie płaciłem za montaż i sprzęt, trafiła mi się promocja przy zakupie moto.
Tyle ze cena ok £350, to ze montaz teraz za free niewiele zmienia fakt, ze to ok 3x wiecej niz wspomniane przeze mnie rozwiazania. A w razie zmiany moto , jest grubsza zabawa z przelozeniem urządzenia
@Pablitto Skoro mieszkasz w Szkocji, to musicie tylko zrobić kolejne referendum, wyjść z UK i wejść do UE
Albo szukać takiego lokalizatora z kartą "global". Ale to będzie zapewne droższa opcja...
Pozdrawiam,
Jacek
Notione dziala w paśmie 2G/3G więc w 2027 roku, będzie pozamiatane w PL.
Już następują wyłączenia tego pasma u poszczególnych operatorów.
Rozmyślałem mocno nad tym produktem, gdyż jest z PL.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
Napisałem dzisiaj do producenta Notione i odpisali że obecnie sprzedawane urządzenia na stronie notione.com funkcjonują w sieci 4G (czyli pewnie uwaga na resellerów bo mogą mieć stare urządzenia). Chyba się zdecyduję na wersję plus.