XII zlot w Przesiece - Informacje
Re: XII zlot w Przesiece - Informacje
Przecie komisja odznacza a obywatel się podpisuje więc jak można to zrobić 100x ?
WMF/WSK175/JAWA350/Yamaha Virago 750/Honda Varadero 1000 / TRANSALP650/DL650/DL650/KYMCO DAWNTOW300/KYMCO XSITING400/DL650 r 2020 od maja 2024 

A myślisz, że ktoś te kart pod takim kontem później sprawdza?? Nie wyrobiliby się do drugie tury.
Inaczej by było jakby np głosując odklikiwało się np w mObywatelu przykładając podczas głosowania telefon do jakiegoś czytnika i by blokował możliwość głosowania ale tak się nie dzieje.
Więc do tej pory byłoby tak, że idzieź do komisji A, głosujesz, po czym idziesz do komisji B, głosujesz po raz drugi i tak robisz jeszcze 98 razy i masz zagłosowane 100 x
Więc do tej pory byłoby tak, że idzieź do komisji A, głosujesz, po czym idziesz do komisji B, głosujesz po raz drugi i tak robisz jeszcze 98 razy i masz zagłosowane 100 x
[/quote]
w aplikacji mam konkretny adres lokalu wyborczego więc jak w innym mam to pokazać ?
[/quote]
w aplikacji mam konkretny adres lokalu wyborczego więc jak w innym mam to pokazać ?
WMF/WSK175/JAWA350/Yamaha Virago 750/Honda Varadero 1000 / TRANSALP650/DL650/DL650/KYMCO DAWNTOW300/KYMCO XSITING400/DL650 r 2020 od maja 2024 

[/quote]
No właśnie mowa tu o tym, że w aplikacji nie ma możliwości uzyskania zaświadczenia do głosowania "gdziekolwiek", tak jak jest to w sytuacji otrzymania zaświadczenia z urzędu i piszę właśnie dlaczego.
- Ocena: 5.88235%
Informatycznie jest to spoko do ogarnięcia. Głosujesz raz, np. z profilu zaufanego, i więcej nie pozwoli. Serwery byłyby drogie, ale gdyby wszyscy głosowali przez internet, wyniki byłyby natychmiast. Myślę że frekwencja też by była dużo większa. Dla starszych i nieogarniętych w internetach, terminale w komisjach, to nie jakiś tam wielki problem.
Myślę, że niedługo to zrobią. PIT-y już tak ogarnęli.
Myślę, że niedługo to zrobią. PIT-y już tak ogarnęli.
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Miło mi ogłosić że 1.Dampfbierbrauerei Zwiesel dołączy do naszego zlotu i ufundowal piwko
"Tradycja i nowoczesność
Tradycja Pierwszego Browaru Piwa Parowego w Zwiesel sięga Wolfganga Pfeffera, który założył browar w 1889 roku.
To właśnie od niego pochodzi przepis na łagodne piwo parowe. Jego dbałość o jakość i smak, którą kierował się już wtedy, pozostaje zobowiązaniem jego potomków po dziś dzień.
Dziś browarem kieruje Mark Pfeffer – już w piątym pokoleniu – i kontynuuje tradycyjne rzemiosło piwowarskie. Szczególną wagę przykłada do tego, aby w jego browarze warzono autentyczne, prawdziwe piwa z charakterem.
Znaczenie ciągłego rozwoju technologicznego zawsze było w naszym browarze dostrzegane i wykorzystywane: dla poprawy precyzji i jakości, obniżenia kosztów produkcji, doskonalenia know-how, tworzenia nowych technik obróbki i bardziej efektywnych procesów pracy.
Mimo to nie komputer rządzi w naszym browarze, lecz służy on sprawdzonej, tradycyjnej sztuce warzenia. Dlatego nasze piwa są prawdziwą specjalnością i od zawsze dojrzewają w spokoju – zgodnie z tradycją.
"Tradycja i nowoczesność
Tradycja Pierwszego Browaru Piwa Parowego w Zwiesel sięga Wolfganga Pfeffera, który założył browar w 1889 roku.
To właśnie od niego pochodzi przepis na łagodne piwo parowe. Jego dbałość o jakość i smak, którą kierował się już wtedy, pozostaje zobowiązaniem jego potomków po dziś dzień.
Dziś browarem kieruje Mark Pfeffer – już w piątym pokoleniu – i kontynuuje tradycyjne rzemiosło piwowarskie. Szczególną wagę przykłada do tego, aby w jego browarze warzono autentyczne, prawdziwe piwa z charakterem.
Znaczenie ciągłego rozwoju technologicznego zawsze było w naszym browarze dostrzegane i wykorzystywane: dla poprawy precyzji i jakości, obniżenia kosztów produkcji, doskonalenia know-how, tworzenia nowych technik obróbki i bardziej efektywnych procesów pracy.
Mimo to nie komputer rządzi w naszym browarze, lecz służy on sprawdzonej, tradycyjnej sztuce warzenia. Dlatego nasze piwa są prawdziwą specjalnością i od zawsze dojrzewają w spokoju – zgodnie z tradycją.
- Załączniki
-
- dampfbierbrauerei-pfeffer-logo.jpg (185.85 KiB) Przejrzano 338 razy
- Ocena: 58.82353%
Piwko bardzo dobre, dziękujemy browarowi 

DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
"Zapisy" na "domki" tutaj: post146229.html#p146229
Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy 

Dzięki, umknęło mi

- kamilborkowski
- A2
Panowie, jak to wygląda w kwestii interkomów podczas jazd na zlotach? Jest jakiś którego większość używa czy łączą się Ci którzy dadzą radę a reszta macha rękami?
Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS
Jedzie się w kolumnie za prowadzącym objazdówkę. Kto może i chce to się łączy ale ogólnie nie ma komunikacji interkomowej, za dużo ludzi 

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Pilnujesz żeby się nie zgubić i trzymasz się grupy . Ot cała komunikacja.kamilborkowski pisze: ↑07 maja 2025, 10:24Panowie, jak to wygląda w kwestii interkomów podczas jazd na zlotach? Jest jakiś którego większość używa czy łączą się Ci którzy dadzą radę a reszta macha rękami?
- Ocena: 11.76471%
Mniejszość Niemiecka 3
W grupie będą zarówno zwolennicy Seny, Cardo jak i innych rozwiązań, więc ciężko byłoby wszystkim dogodzić.
Ze swojej strony powiem, razem z Lidką jeździmy na Meshu od Seny, więc w czasie objazdówki dla chętnych z tego rozwiązania zaproponuję Kanał otwarty nr 2.
Jeśli podobne rozwiązanie zaproponuje ktoś z Cardo, to możemy te podgrupy "zmostkować" natywnym połączeniem Bluetooth, bo to już przetestowałem i działa.
Ze swojej strony powiem, razem z Lidką jeździmy na Meshu od Seny, więc w czasie objazdówki dla chętnych z tego rozwiązania zaproponuję Kanał otwarty nr 2.
Jeśli podobne rozwiązanie zaproponuje ktoś z Cardo, to możemy te podgrupy "zmostkować" natywnym połączeniem Bluetooth, bo to już przetestowałem i działa.
Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
Ze strony domowej pensjonatu:
"Bar serwujący zimne piwo wraz z przylegającymi do niego salą taneczną ( 125m2.), bilardem i piłkarzykami."
Ciekawe czy będzie otwarty
"Bar serwujący zimne piwo wraz z przylegającymi do niego salą taneczną ( 125m2.), bilardem i piłkarzykami."
Ciekawe czy będzie otwarty

Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy 

Prognozy pogody na zlot to, niestety deszcz i zimno, mam nadzieję, że się nie sprawdzą.
Czy w związku z tym jest przewidziana jakaś alternatywa dla grilla pod dachem? Przy 6st i deszczu, to ten grill trochę słabo. Może ten bar, o którym wspomina @Pawian ?
Czy w związku z tym jest przewidziana jakaś alternatywa dla grilla pod dachem? Przy 6st i deszczu, to ten grill trochę słabo. Może ten bar, o którym wspomina @Pawian ?
W posiadaniu Honda CBF125, Suzuki DL650 K8 i Honda CB500F Honda NC750X żony.
Jazda w dużej grupie (wg mnie większej niż max 10 motków) nie jest ani przyjemna, ani wygodna, a przede wszystkim bezpieczna... Szczególnie, jak są to przypadkowe osoby. Dodatkowym problemem jest każde tankowanie, parkowanie, postój na jedzenie, bo zajmuje to dużo czasu. Myślę, że nawet chcąc jechać tą samą trasą, warto podzielić się na mniejsze grupy i wyruszyć o różnych porach (np. po godzinie). Tak więc kwestia interkomów jest naprawdę marginalnakamilborkowski pisze: ↑07 maja 2025, 10:24Panowie, jak to wygląda w kwestii interkomów podczas jazd na zlotach? Jest jakiś którego większość używa czy łączą się Ci którzy dadzą radę a reszta macha rękami?

Pozdrawiam,
Jacek

Ja się waham kiedy jechać. Są trzy opcje:
1. środa - słońce i temperatura > 15°C
2. czwartek - deszcz, temp ok. 5°C - trasa z Rzeszowa przez Połaniec i Częstochowę, omijająca deszczowy Kraków i Katowice i ciut cieplej.
5. piątek - mało deszczu, trochę cieplej, ale nadal rześko
Jest szansa, że jutro prognozy będą dokładniejsze. Na pewno zamontuję wersję siodła z ogrzewaniem.
1. środa - słońce i temperatura > 15°C
2. czwartek - deszcz, temp ok. 5°C - trasa z Rzeszowa przez Połaniec i Częstochowę, omijająca deszczowy Kraków i Katowice i ciut cieplej.
5. piątek - mało deszczu, trochę cieplej, ale nadal rześko
Jest szansa, że jutro prognozy będą dokładniejsze. Na pewno zamontuję wersję siodła z ogrzewaniem.
Romet R125 vel Debeściak