Bezpiecznik ma za zadanie uchronić instalacje od zwarcia ale również przewody od nadmiernego poboru prądu - nagrzania i spalenia. Ma zadziałać wcześniej.
I tyle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To wrzuć jakiś schemat i zdjęcia.maniek1973 pisze: ↑13 mar 2021, 19:23Ja zamiast wykorzystywać przekaźnik pompy paliwowej zainstalowałem automatyczny włącznik świateł i działa bez zarzutu .
A co to za automatyczny włącznik? Też myślałem o takim rozwiązaniu (Bartsoft) ale na Twoim schemacie poza tym automatycznym włącznikiem są jeszcze dodatkowe przekaźniki. One są konieczne?maniek1973 pisze: ↑13 mar 2021, 19:23Ja zamiast wykorzystywać przekaźnik pompy paliwowej zainstalowałem automatyczny włącznik świateł i działa bez zarzutu. Stwierdziłem , że będzie mi łatwiej i szybciej. Kosz takiego wyłącznika to jakieś 25 zł.

Popatrz na zdjęcia. Główny jest na kablu wychodzącym z aku. Ten o który pytasz do sterowania, dałem bo wzorowałem się na Fuzeblocku. Jak nie dasz to przewód grzanych manetek ma swój bezpiecznik 15 A.
Wszystkie bambetle kupisz na allegro. Oploty się w pewnej granicy rozszerzają ale kupujesz pod swoje przewody.