Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
naciąg i regulacja luzu łańcucha dl 650
- KarolBytom
- A2
Re: naciąg i regulacja luzu łańcucha dl 650
U nas do 150zl
Nauczyłeś się jeździć motocyklem , więc naprawiać go też się nauczysz !
No tak. Warto dla 150 zł ryzykować zdrowie swoje i cudze.
Kymco Downtown 350i
To lepiej kupić zakuwarke i samemu zakuwać. Zwróci się za jednym razem.
- Ocena: 11.76471%
V-strom 650 K5
- Greggoryus
- A1
- Kontakt:
Co do smaru, bo widzę że jest propozycja hand-made'a. Ja osobiście używam gotowego "psikacza" od Bel-Ray'a - Blue Tac. Świetnie się sprawdza. Lepi jak głupi ale tylko do wyschnięcia, później nie zgarnia żadnego syfu
Aplikacja tylko w rękawicach bo później nie da się tego domyć przez tydzień... 
-------------------------------
Suzuki DL650 V-Strom 2010
Honda CB600F Hornet 2007
Yamaha YZF125R 2007
Suzuki DL650 V-Strom 2010
Honda CB600F Hornet 2007
Yamaha YZF125R 2007
Da się domyć... Bel-Ray do czyszczenia łańcucha 
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life
Muszę odgrzebać, bo po przeszperaniu forum, instrukcji i filmików mam dwa pytania. Oczywiście pierwszy raz w życiu będę się "bawił" przy łańcuchu... Przy naciąganiu nie sugerować się tymi znacznikami na wahaczu tylko suwmiarką? Naciąganie tylko na bocznej? Bo w filmie na Youtube od DrVstrom wygląda jakby robił wszystko na centralnej, a opinie o jego radach są raczej pozytywne.
Romet Kadet > Yamaha Virago 750 > Suzuki V Strom DL 650 (K5)
Ja naciągam na centralce, bo wtedy jest równo i koło lekko chodzi, natomiast naciąg łańcucha sprawdzam na bocznej. Co do znaczników to ja wolę wierzyć suwmiarce, w tysiącu akurat są fajne płaskie powierzchnie, żeby ją przyłożyć.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Ok, dzięki. Sprawdzę suwmiarką po naciągnięciu czy jest dobrze. Chociaż widzę, że kreski są po równo ustawione, ale to po poprzednim właścicielu może trzeba będzie poprawić jeśli coś będzie nierówno.
Romet Kadet > Yamaha Virago 750 > Suzuki V Strom DL 650 (K5)
Kreski są właśnie po to aby ustawić koło w miarę precyzyjnie - bywa że w trasie trzeba łańcuch podciągnąć, a przecież raczej suwmiarki w trasę nikt nie wozi. Ustawienie na kreski będzie wystarczające, ale jak masz pod ręką suwmiarkę, to jak najbardziej można skorzystać.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
- Old Donkey
- A+B+C
wyglebił z powodu za luźnego łańcucha ? czy zablokował koło ?
Stop się zapalił,... a koło chyba się obracało w końcowej fazie....
Było : Honda CB500S 1999 -> Suzuki DL650 2006 ABS -> Honda ST1300
Pod koniec filmu chyba widać ja wisi łańcuch.Old Donkey pisze: ↑09 kwie 2021, 10:51wyglebił z powodu za luźnego łańcucha ? czy zablokował koło ?
Można przypuszczać, że gdy puścił hamulec łańcuch zablokował koło.
Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050
Widać, że mu spadł łańcuch i się dynda po ziemi, aż w końcu złapało za jakąś śrubę i zblokowało.
W opisie filmu podał, że łańcuch był zużyty i mial 5 cali luzu. Spadł z zębatki i zablokował tylne koło. Światło stopu to już było tylko odruchowe ciśnięcie klamki hamulca.
DL650XAL7
- Old Donkey
- A+B+C
wiem co rider napisał, ale nie wierzę we wszystko co piszą
bardziej mnie interesuje Wasza opinia
mnie się wydaje, powtarzam wydaje, że facet zablokował tylne koło hamulcem
bardziej mnie interesuje Wasza opinia
Łańcuch zablokował tylne koło i poszedł w krzaki.hamukec się świecił po prawa ręka hamował ale Nie zdążył.ot co.
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
Pod koniec jest slow-motion ze zbliżeniem, widać tam wiszący łańcuch szorujący po drodze.Old Donkey pisze: ↑09 kwie 2021, 19:15
W krosie mi kiedyś spadł i też się zablokowało koło bo złapało za śrubę zębatki tylnego koła - na szczęście akurat prędkość niezbyt duża i nieco piaszczyście, więc tylko koło wyorało wręgę w glebie.
A jak dla mnie to o nic łańcuch nie zahaczył.
Kierownik popełnił błąd, być może w przypływie adrenaliny, być może coś było na drodze, i docisnął nogą hamulec co zablokowało tylne koło.
Po prostu w ruchu łańcucha nie widzę momentu, w którym by spowodował zablokowanie koła.
Kierownik popełnił błąd, być może w przypływie adrenaliny, być może coś było na drodze, i docisnął nogą hamulec co zablokowało tylne koło.
Po prostu w ruchu łańcucha nie widzę momentu, w którym by spowodował zablokowanie koła.
Zróbcie sobie dźwięk głośno, wyraźnie słychać jak coś się skrzaczyło. Gość o tym wiedział, dlatego podniósł rękę. Zaczął hamować ale mało zdecydowanie, nie zdążył i łańcuch mu zblokował koło, ot cała historia. Pewnie myślał, że łańcuch się zerwał albo jeszcze coś innego się stało.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MZ ES250/2 Trophy '68 / DL1000 K02
Gdańsk
Gdańsk
Może to nie to, ale miałem przypadek w fazerze ( z własnej głupoty i niedopatrzenia) i po regulacji łańcucha dołożyłem bagażu, co spowodowało dość mocne napięcie łańcucha . Skutek tego był taki, że w Serbii śruba trzymająca "mała" zębatkę straciła gwint i została zerwana z ośki napędowej. Skończyło się to na szczęście dobrze i wypadła mi przy jeździe 10 km/h, ale mogli być gorzej bo po autostradzie bylo 140. Może i tu doszło do podobnej awarii. Bo blokuje koło, a następnie je puszcza .
Dl 1000 xt 2018
Dl 1000 xt 2018
Yamaha Diversion 600--> Yamaha FZS600 --> V-Strom 1000XT AL8