Dla tych co szukają tych złączek, podrzucam instrukcję montażu oryginalnych grzanych manetek i terminala 12V od Suzuki.
Wykorzystują właśnie te dwa gniazda.
W nowym DL-u 650 też są takie tylko białe. W weekend podłączałem do nich nawigację. W polskich internetach wtyczka ta pojawia się pod nazwą OMH 2-090/T kod B. Od strony instalacji motocykla kable są biało- czarny (z przewagą bieli) to plus a czarno-biały (więcej czerni, cienki biały pasek) to oczywiście minus.
Ocena: 5.88235%
Człowiek mądrzeje z wiekiem - z wiekiem od trumny.
Lord pisze:No dobra a może ktoś wie czy taka złączka dedykowana jest w DL AL8 z 2018 650? Jeszcze nie dotarłem do etapu podnoszenia zbiornika na razie wszytko upchnąłem pod złączką gniazda zapalniczki ,ale grzane manetki może warto jednak gdzie indziej podpiąć?
2017-19 o ile wiem jest wszystko to samo więc wydaje mi się że ta złączka nie jest pod bakiem już tylko obok z lewej, tak jak na zdjęciu zamieściłem mojego 2019, bardzo łatwy dostęp. Jest przyklejona taśmą do wiązki. W ASO mi powiedzieli zresztą że w nowych modelach klakson jest nie na wtyczce już.
To ja Ci tylko podpowiem, że jak już znajdziesz i chcesz się tam wpiąć to kup odpowiednią wtyczkę w ASO.
Gdzie indziej jej nie dostaniesz w PL, bo to jakiś japoński standard. Lepiej i szybciej odżałować te 6 dych.
Wymiana tej wtyczki na inną zajmuje w ch** czasu. Jest tam mało miejsca i kabelki krótkie.
Alternatywa: zrobienie niej wiązki.
michau pisze:To ja Ci tylko podpowiem, że jak już znajdziesz i chcesz się tam wpiąć to kup odpowiednią wtyczkę w ASO.
Gdzie indziej jej nie dostaniesz w PL, bo to jakiś japoński standard. Lepiej i szybciej odżałować te 6 dych.
Wymiana tej wtyczki na inną zajmuje w ch** czasu. Jest tam mało miejsca i kabelki krótkie.
@Lord zdaje się takie wtyczki w normalnej cenie gdzieś na wolumenie kupował
michau pisze:To ja Ci tylko podpowiem, że jak już znajdziesz i chcesz się tam wpiąć to kup odpowiednią wtyczkę w ASO.
@Lord zdaje się takie wtyczki w normalnej cenie gdzieś na wolumenie kupował
To niestety nie te wtyczki.
Te 'motocyklowe' pasują do wolnego złącza, które jest przy prawym przednim kierunku. Ono jest chyba w wersji poliftowej dl 2012-2016. W tej pierwszej chyba tego złącza nie było.
Odświeżę temat, bo widzę różne podejścia i nie wiem na co się zdecydować. Do czego w dl 650 2017+ macie podłączoną nawigację? Czy gdzieś się od tyłu gniazda zapalniczki wpinacie?
Zależy mi na jak najmniejszej ingerencji, bo moto jeszcze na gwarancji.
slash pisze:Odświeżę temat, bo widzę różne podejścia i nie wiem na co się zdecydować. Do czego w dl 650 2017+ macie podłączoną nawigację? Czy gdzieś się od tyłu gniazda zapalniczki wpinacie?
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
po lewej stronie baku jest pusta wtyczka zaślepiona i owinięta taśmą, ja tam podpiąłem TomToma w moim dl 650 2019.
Zero ingerencji.
slash pisze:Odświeżę temat, bo widzę różne podejścia i nie wiem na co się zdecydować. Do czego w dl 650 2017+ macie podłączoną nawigację? Czy gdzieś się od tyłu gniazda zapalniczki wpinacie?
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
po lewej stronie baku jest pusta wtyczka zaślepiona i owinięta taśmą, ja tam podpiąłem TomToma w moim dl 650 2019.
Zero ingerencji.
@motif dziękuję! O taki konkret mi chodziło. Czyli obyło się bez przerabiania /dokupowania wtyczek?