UWAGA UWAGA UWAGA
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Smar do lancucha
-
- A2
Re: Smar do lancucha
Kupiłem Kettenmaxa od Luisa, dociąłem szczotki jak w instrukcji, umyłem łańcuch i wyj.....łem to gówno do kosza. Niby nie chlapie a chlapie, myje?-tak sobie. Szybciej dokładniej umyłem łańcuch szczotką do łańcucha i naftą podkładając karton. A propos- do smaru S100 nie klei się bród, tak że raz w roku można profilaktycznie umyć. Stosuję S100 już 6-7 lat.
Tags:
Ciekawe, można do tego używać nafty i obojętnie jakiego smaru do łańcucha czy trzeba dedykowanych?pbird pisze: ↑07 lis 2022, 09:15Dziś w Louis.pl dobra cena na Kettenmax.
https://www.louis.pl/artikel/kettenmax- ... a/10003114
Dzięki za opinię.dariuszbau pisze: ↑07 lis 2022, 21:21Kupiłem Kettenmaxa od Luisa, dociąłem szczotki jak w instrukcji, umyłem łańcuch i wyj.....łem to gówno do kosza. Niby nie chlapie a chlapie, myje?-tak sobie. Szybciej dokładniej umyłem łańcuch szczotką do łańcucha i naftą podkładając karton. A propos- do smaru S100 nie klei się bród, tak że raz w roku można profilaktycznie umyć. Stosuję S100 już 6-7 lat.
A na długo ten S100 starcza? bo cena chyba najwyższa na rynku, ale już któryś raz słyszę, że super opcja.
-
- A2
Cena faktycznie wysoka. Nigdy nie sprawdzałem na jak długo starcza, pewnie podobnie jak inne o tej pojemności. Zrobiłem w tym sezonie 13000 km i zużyłem jedną puszkę i trochę kolejnej. i przez cały sezon nie naciągałem łańcucha i nadal nie ma takiej potrzeby.
- Ocena: 5.88235%
Dziś czyściłem i smarowałem łańcuch. Cleaner S100, po 15 minutach spłukałem silnym strumieniem z węża i po osuszeniu smar S100. Luz jest w normie tzn. 30 mm. W przyszłym sezonie chyba będę musiał częściej sprawdzać, bo 30 mm to max. Albo od razu ustawię na 20 mm. Przebieg ponad 3300 km.
Przy okazji, w instrukcji jest uwaga, by nie myć łańcucha żadnym rozpuszczalnikiem, benzyną ani naftą, bo można uszkodzić oringi.
Przy okazji, w instrukcji jest uwaga, by nie myć łańcucha żadnym rozpuszczalnikiem, benzyną ani naftą, bo można uszkodzić oringi.
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
-
- A2
Do mycia używam wyłącznie nafty. Na opakowaniu łańcucha did jest info że myć naftą. Kilka lat tak myję i jest super. Moja metoda nafta do mycia i smar S100 i jest git. Ale każdy ma swoje sposoby.
-
- A2
A tego Kettenmaxa nie wyj......łem do kosza tylko w kąt. Jak ktoś chce to mogę wysłać do paczkomatu za koszty wysyłki.
Masz go jeszcze? Chętnie spróbuję.dariuszbau pisze: ↑08 lis 2022, 20:06A tego Kettenmaxa nie wyj......łem do kosza tylko w kąt. Jak ktoś chce to mogę wysłać do paczkomatu za koszty wysyłki.
Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
-
- A2
Mam.PiotrEm pisze: ↑08 lis 2022, 21:55Masz go jeszcze? Chętnie spróbuję.dariuszbau pisze: ↑08 lis 2022, 20:06A tego Kettenmaxa nie wyj......łem do kosza tylko w kąt. Jak ktoś chce to mogę wysłać do paczkomatu za koszty wysyłki.
To ten https://www.louis.pl/pl/kettenmax-louis ... r=10003114

Więcej nie próbowałem; zmieniłem smar na suchy S100, a myć jeździłem z jakimś chaincleanerem na myjnię ręczną.
No to go zgarniam. Nie wykluczam, że to będzie przechodni forumowy kettenmax. Raz podjąłem próbę czyszczenia pędzlem i naftą w garażu w bloku. Zużyłem dużo kartonów podkładowych, tak narozrabiałemdariuszbau pisze: ↑08 lis 2022, 22:09Mam.PiotrEm pisze: ↑08 lis 2022, 21:55Masz go jeszcze? Chętnie spróbuję.dariuszbau pisze: ↑08 lis 2022, 20:06A tego Kettenmaxa nie wyj......łem do kosza tylko w kąt. Jak ktoś chce to mogę wysłać do paczkomatu za koszty wysyłki.

Więcej nie próbowałem; zmieniłem smar na suchy S100, a myć jeździłem z jakimś chaincleanerem na myjnię ręczną.
@dariuszbau @MrWaski @PiotrEm
Miał ktoś styczność i porównanie z
S100 WHITE CHAIN SPRAY 2.0
S100 DRY LUBE CHAIN SPRAY
Ten drugi był już tutaj polecany, bo jest suchy i się nie syfi, a ten pierwszy?
Kojrzystacie z S100 SAUBER SEPP? może zamawiał ktoś na alie albo innym portalu za parę złotych?
Kojrzystacie z S100 SAUBER SEPP? może zamawiał ktoś na alie albo innym portalu za parę złotych?
Tę osłonkę S100 SAUBER SEPP kupiłem kiedyś z rozpędu i raz użyłem, może dwa. Psikam na łańcuch tylko od wewnątrz, jak nie trafię, to strumień leci na ziemię. Z tą osłonką było coś nie tak, chyba smar się za bardzo od niej odbijał i syfił wszystko naokoło włącznie z puszką i ręką. Dla mnie zbędny gadżet, oddam za free.karacz pisze: ↑20 lis 2022, 20:18@dariuszbau @MrWaski @PiotrEm
-
- A2
Podobno s100 DRY jest szybko wypłukiwany w deszczu. Ja stosuję S100 White. Nie syfi łańcucha. Nie zamienię na inny. Po smarowaniu nadmiar sciągam szmatką.
Też używam S100 White. Dokupiłem też malucha 100ml na wyprawy. Można go doładowywać z dużego.
Romet R125 vel Debeściak
Jakiś hajendowy nowy smar się pojawił. Taki kompromis pomiędzy S100 suchym i białym.
https://dr-wack.com/motorrad/kette
https://dr-wack.com/motorrad/kette
Przy odbiorze motocykla po przeglądzie dostałem spray Ecstar chain lubricator i to jest najlepsze, co do tej pory stosowałem.
A czym się ten smar charakteryzuje, że jest najlepszy?
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Jest bardziej smarowniejszy,niż inne

Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
@dariuszbau, dzięki raz jeszcze, użyłem kilkakrotnie, faktycznie łatwiej się nim czyści niż pędzlem, ale idzie nowe, dlatego zwalniam go, kto chętny proszę się odezwać.
Dziś ostatni raz wyczyściłem łańcuch. Kettenmaxem właśnie. Ani czyszczenie, ani smarowanie nie były moimi ulubionymi zajęciami, więc wjeżdża olejarka.dariuszbau pisze: ↑08 lis 2022, 22:09Mam.PiotrEm pisze: ↑08 lis 2022, 21:55Masz go jeszcze? Chętnie spróbuję.dariuszbau pisze: ↑08 lis 2022, 20:06A tego Kettenmaxa nie wyj......łem do kosza tylko w kąt. Jak ktoś chce to mogę wysłać do paczkomatu za koszty wysyłki.
@dariuszbau, dzięki raz jeszcze, użyłem kilkakrotnie, faktycznie łatwiej się nim czyści niż pędzlem, ale idzie nowe, dlatego zwalniam go, kto chętny proszę się odezwać.