Na duży + serwis. Jedna była uszkodzona już jak kupowałem. Kazali odesłać tylko tą zepsutą a przysłali kompletny zestaw nowy. Także mam zapasowy sterownik oraz jedną manetkę
Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Tags:
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Mam Oxfordy 3 sezony (może 2, nie pamiętam). Grzeją dobrze, często używam. Jednak się ścierają manetki. Może nie aż tak bardzo ale po 3 sezonach już coś tam widać.
Na duży + serwis. Jedna była uszkodzona już jak kupowałem. Kazali odesłać tylko tą zepsutą a przysłali kompletny zestaw nowy. Także mam zapasowy sterownik oraz jedną manetkę
Tags:
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Trzy sezony to slabo ale pewnie da się to jakoś zregenerować.
No nic, pojeździmy - zobaczymy.
Nie, nie, nie. Słabo, nie słabo. Działają równie dobrze jak wtedy gdy były nowe. Ścierać się dopiero zaczęły. Idzie dojrzeć te zmiany ale nie ma tragedii. Jednak już cos widac.Smerfciamajda pisze:Trzy sezony to slabo ale pewnie da się to jakoś zregenerować.
W sumie tak jak u mnie, już zaczynają się ścierać, ale ile sezonów mają to nie wiem 
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Jaki dokładnie masz model?Lord pisze:Ja już mam od dawna wpisane na listę Daytony, przemawia do mnie estetyka jak sposób używania.
Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050
Jeszce nie mam fiziycznie, jest na liście zakupów
Chodzi o ten model ze zdjęcia:
https://daytona-europe.com/en/heated-gr ... 88640.html
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
Mam te Daytony w swoim motungu.
Założyłem w tą zimę, użyłem dopiero 2x.
Grzeją mocno, co ciekawe prawa mocniej niż lewa.
Jedyne co mogę powiedzieć wyglądają zarąbiście i są minimalnie grubsze od gum fabrycznych.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Założyłem w tą zimę, użyłem dopiero 2x.
Grzeją mocno, co ciekawe prawa mocniej niż lewa.
Jedyne co mogę powiedzieć wyglądają zarąbiście i są minimalnie grubsze od gum fabrycznych.

Pozdrawiam,
Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suzuki V-Strom DL1000 AL9 (2019r.)
Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co do nierówności grzania - mam to samo w swoich Oxfordach. Zastanawiałem się czy faktycznie jest różnica w podgrzaniu danej manetki czy też w odczuciu u lewej i prawej dłoni. Ale wyszło mi na to pierwsze. Skąd się bierze ta różnica?
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi 
Różnica między temperatura lewej i prawej wynika z tego, iż prawa jest założona na rolgaz, a lewa bezpośrednio na metalowa rurę kierownicy.
Swoją drogą ciekawe co będzie z 1050. Tam rolgaz ma większą średnicę z tego co wyczytałem. Wychodzi na to, że manet będą inna z lewej i inna z prawej.
Fajne te manety.Lord pisze:Jeszce nie mam fiziycznie, jest na liście zakupówChodzi o ten model ze zdjęcia:
DAYTONA_manetki_4st_grzane.jpg
Swoją drogą ciekawe co będzie z 1050. Tam rolgaz ma większą średnicę z tego co wyczytałem. Wychodzi na to, że manet będą inna z lewej i inna z prawej.
Daytony super wyglądaja. Sam bym je brał w ciemno
Ale cenowo tam jest chyba spora różnica do Oxfordów. I to mnie trochę powstrzymuje.
PS.
A żeby nie było że nie w temacie, w końcu wziałem się i wymieniłem olej po poprzednim sezonie
Także wstępnie jestem gotowy na sezon.
PS.
A żeby nie było że nie w temacie, w końcu wziałem się i wymieniłem olej po poprzednim sezonie
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Firmowe w salonie do 1050 1900zl.
Gdzieś oglądałem na YT człowieka ktory zmieniał w AL6 firmowe na Oxforda bo te pierwsze grzeją tylko w polowie obwodu a Oxforda na całej powierzchni. Pokazywał nawet element grzewczy, bardzo mały.
Jeśli nadal tak jest to wyrzucone pieniądze.
Gdzieś oglądałem na YT człowieka ktory zmieniał w AL6 firmowe na Oxforda bo te pierwsze grzeją tylko w polowie obwodu a Oxforda na całej powierzchni. Pokazywał nawet element grzewczy, bardzo mały.
Jeśli nadal tak jest to wyrzucone pieniądze.
Powiedzmy sobie szczerze, nie dam 1500zł (Tyle we Wrocku za manety do 1000) za podgrzewane manetki a już 1900 jak piszesz to na pewno nie.
Za jakiś czas sobie założę sam, zapewne po gwarancji. Ceny osprzętu są zabójcze a jakość nie zawsze najlepsza. Nie wspomnę o tym, że za podgrzewane siedzenia w aucie dałem 1500zl a jest to raczej więcej roboty do wykonania choćby z powodu rozebrania dwóch siedzeń.
Za jakiś czas sobie założę sam, zapewne po gwarancji. Ceny osprzętu są zabójcze a jakość nie zawsze najlepsza. Nie wspomnę o tym, że za podgrzewane siedzenia w aucie dałem 1500zl a jest to raczej więcej roboty do wykonania choćby z powodu rozebrania dwóch siedzeń.
Do DL650 2012- 2016, mam namiar na Pana z Kanady, na oryginalne grzane manetki Suzuki.
Ze wszystkimi opłatami celnymi wyszło mi to ok 480 PLN. Kupowałem poprzez eBay.
Ze wszystkimi opłatami celnymi wyszło mi to ok 480 PLN. Kupowałem poprzez eBay.
Suzuki DL 650 V-Strom 2012
Każdy zestaw grzanych manetek ma różną średnice dla lewej i prawej strony (roll gaz).Centrino pisze:Fajne te manety.Lord pisze:Jeszce nie mam fiziycznie, jest na liście zakupówChodzi o ten model ze zdjęcia:
Pozdrawiam,
Mariusz
Mariusz
Dzięki z info. Wykonanie wydaje się dużo lepsze o oxford. Tylko cena.. Trzeba to rozważyć.Lord pisze:Jeszce nie mam fiziycznie, jest na liście zakupówChodzi o ten model ze zdjęcia:
Jeszcze raz dziękuję za informację.
Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050
Dzisiaj przyszły kufry boczne Shad SH36.
Trafiłem używane w bardzo dobrym stanie, do tego w świetnej cenie.
Minusem jest 1 kluczyk, ale to nie problem, gdyż mam dwa dodatkowe zamki z centralnego Shada SH58X.
Trafiłem używane w bardzo dobrym stanie, do tego w świetnej cenie.
Minusem jest 1 kluczyk, ale to nie problem, gdyż mam dwa dodatkowe zamki z centralnego Shada SH58X.

Pozdrawiam,
Mariusz
Mariusz
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Dziś zamontowałem prototypowy uchwyt GPS wydrukowany na drukarce 3D.
Niestety jak już poszło do wydruku to w modelu znalazłem drobny szczegół, który utrudnia schowanie śrub.
Nie przeszkodziło to w montażu i pojeżdżę z tym, zobaczymy jak długo wytrzyma a wydaje się solidny.
Natomiast już wiem że wersja v.2 musi być poprawiona ze względu na to że
1. Niska poprzeczka powoduje że w najniższym położeniu GPS zasłania zegary.
2. W optymalnym ustawieniu kąta bardzo trudno zamknąć blokadę kluczykiem.
Tu zastanawiam sie czy nie zrobić tak żeby blokada była z boku. GPS zapinany pionowo i po zablokowaniu obracany do poziomu, TomTom ma to w standardzie.
Na razie jestem zadowolony z efektu.
Oczywiście wersja finalna będzie ładniejsza i z ładnymi krawędziami a nie taki kloc.
Jak kto zainteresowany to wrzucę model.

Niestety jak już poszło do wydruku to w modelu znalazłem drobny szczegół, który utrudnia schowanie śrub.
Nie przeszkodziło to w montażu i pojeżdżę z tym, zobaczymy jak długo wytrzyma a wydaje się solidny.
Natomiast już wiem że wersja v.2 musi być poprawiona ze względu na to że
1. Niska poprzeczka powoduje że w najniższym położeniu GPS zasłania zegary.
2. W optymalnym ustawieniu kąta bardzo trudno zamknąć blokadę kluczykiem.
Tu zastanawiam sie czy nie zrobić tak żeby blokada była z boku. GPS zapinany pionowo i po zablokowaniu obracany do poziomu, TomTom ma to w standardzie.
Na razie jestem zadowolony z efektu.
Oczywiście wersja finalna będzie ładniejsza i z ładnymi krawędziami a nie taki kloc.
Jak kto zainteresowany to wrzucę model.

A niemyslales o czymś profesjonalnym
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu