Przedłużenie przedniego błotnika V-strom DL650
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Re: Przedłużenie przedniego błotnika V-strom DL650
Skutecznie mnie zniechecacie do wydania stowki. 
( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Tags:
Jak bym mial wydac stowke to wolalbym na Jacka D. 
Dyplomacja to powiedzieć komuś spierd...j w taki sposób by poczuł podniecenie na samą myśl o zbliżającej się podróży 
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Takie "rarytasy" to stoja w barku, tylko nie ma komu pic. Jaski, Jacki, Jimy..... 
( . Y . )
Też się zastanawiałem nad zakupem tego gadżetu. Ale po przemyśleniach dałem sobie spokój.
Więc przy przejeździe przez przeszkodę a dokładniej wpadnięciu koła w dziurę, (+ ewentualne hamowanie) ten prześwit zniknie po gwałtownym ugięciu się zawieszenia, nie mówiąc już o możliwości zahaczenia końcówką błotnika o krawędź wyrwy. I prawdopodobnie to zdarzyło się Fatboyowi.
Tak więc odpuszczam , chyba że ktoś mnie przekona, że jest inaczej.
Jak napisał Antyks prześwit na oko kilkanaście centymetrów w stanie spoczynku. Ale skok przedniego zawieszenia to 15 cm.Antyks pisze:Kurczaczki - wczoraj z ciekawości byłem w garażu i naprawdę nie widzę możliwości by bez odpadnięcia mógł zahaczyć o oponę. Chyba że przeszkoda była na tyle duża - że przywaliła w to przedłużenie. ale tam prześwitu jest ( nie mierzyłem) na oko kilkanaście cm. A po takich przeszkodach to ja nie jeżdzę
Więc przy przejeździe przez przeszkodę a dokładniej wpadnięciu koła w dziurę, (+ ewentualne hamowanie) ten prześwit zniknie po gwałtownym ugięciu się zawieszenia, nie mówiąc już o możliwości zahaczenia końcówką błotnika o krawędź wyrwy. I prawdopodobnie to zdarzyło się Fatboyowi.
Tak więc odpuszczam , chyba że ktoś mnie przekona, że jest inaczej.
Kalinago tak bylo jak napisales-byl uskok przy polaczeniu mostu z droga plus chamowanie.
Dyplomacja to powiedzieć komuś spierd...j w taki sposób by poczuł podniecenie na samą myśl o zbliżającej się podróży 
Zauważ, że przedłużenie błotnika montujesz do oryginalnego błotnika, który jest na sztywno połączony z kołem a nie z motocyklem. Ugięcie zawieszenia nie ma wpływu na odległość końcówki błotnika od drogi, bo zawieszenie ugina się powyżej błotnika. A jak wpadniesz w dziurę o głębokości 15cm, to już urwanie przedłużki na pewno nie będzie największym z Twoich problemówkalinago pisze: Więc przy przejeździe przez przeszkodę a dokładniej wpadnięciu koła w dziurę, (+ ewentualne hamowanie) ten prześwit zniknie po gwałtownym ugięciu się zawieszenia, nie mówiąc już o możliwości zahaczenia końcówką błotnika o krawędź wyrwy.
Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
Rzeczywiście masz rację. W tym miejscu "za krótko" myślałemLuchow pisze:Zauważ, że przedłużenie błotnika montujesz do oryginalnego błotnika, który jest na sztywno połączony z kołem a nie z motocyklem. Ugięcie zawieszenia nie ma wpływu na odległość końcówki błotnika od drogi, bo zawieszenie ugina się powyżej błotnika.
Ale dziura 15 cm na bocznej drodze nie jest niczym niezwykłym i niebezpieczna zwłaszcza po deszczu.
@kalinago dziura 15 cm? Toż to 15 cm to już krater a nie dziura.
Kymco Downtown 350i
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Myślę że jak wpadłbym w dziurę - bez względu czy na drodze głównej czy bocznej, o pionowych krawędziach ( a takie zagrażają przedłużeniu) to ostatnią rzeczą o jaką bym się martwił jest uszkodzona przedłużka lub uszkodzone nadkole. Prawdopodobnie miał bym dużo więcej problemów... 
Dokładka przyczepiona do błotnika będzie miała cały czas taki sam prześwit, niezmiennie od ugięcia zawieszenia.
Problemem boże być zjazd z wysokiej przeszkody, wtedy może zahaczać aczkolwiek wydaje mi się, że wtedy zahaczymy również silnikiem czy tam osłoną pod nim.
Jeżeli chodzi o 15cm dziurę to faktycznie, dokładka w tym momencie może być naszym najmniejszym zmartwieniem.Pół biedy jeżeli droga będzie miała jakiegoś zarządce to wówczas on się będzie martwił o nasze szkody
Problemem boże być zjazd z wysokiej przeszkody, wtedy może zahaczać aczkolwiek wydaje mi się, że wtedy zahaczymy również silnikiem czy tam osłoną pod nim.
Jeżeli chodzi o 15cm dziurę to faktycznie, dokładka w tym momencie może być naszym najmniejszym zmartwieniem.Pół biedy jeżeli droga będzie miała jakiegoś zarządce to wówczas on się będzie martwił o nasze szkody
Bez przedłużki, jadąc w deszczu, miałem wrażenie że ktoś mi polewa prysznicem nogi. Teraz jest lepiej ale może to autosugestia 
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
A czy nie lepszy byłby szeroki chlapacz np. od WSK? 
Iżu
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Albo zalozyc skarpetki do sandalkow. 
( . Y . )
A ja przedłużkę właśnie zamówiłem, w przyszłym tygodniu montaż i ..... będę czekał na deszcz.
raczej zdjąć ale to nie w naszym, ocieplającym się gwałtownie, klimaciePyxis pisze:Albo zalozyc skarpetki do sandalkow.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Akurat chwilowo go pod dostatkiem...frezik pisze:A ja przedłużkę właśnie zamówiłem, w przyszłym tygodniu montaż i ..... będę czekał na deszcz.
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life
Zastanawia mnie dlaczego w DL-1000 błotnik jest dłuższy niż w DL-650?
Tak samo jest w najnowszych modelach z 2017 roku.
Pozdrówko
Tak samo jest w najnowszych modelach z 2017 roku.
Pozdrówko
Iżu
Może dlatego że 1000 jest trochę "mniej enduro" ze względu na wagę.
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Dzisiaj by sie ta przedluzka mi przydala.
Zrobilem sobie "nudna" wycieczke z plecaczkiem. Jazda w deszczu podczas burzy, wiec ochlapani po kolana i na '"deser" gleba przy zawracaniu na parkingu. Zonka pelna uznania dla moich motocyklowych i organizacyjnych "umiejetnosci".
Zrobilem sobie "nudna" wycieczke z plecaczkiem. Jazda w deszczu podczas burzy, wiec ochlapani po kolana i na '"deser" gleba przy zawracaniu na parkingu. Zonka pelna uznania dla moich motocyklowych i organizacyjnych "umiejetnosci".
( . Y . )
Nie ma to jak zrobić dobre wrażenie na żonie 
DL650 K5 Blue