UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Przedłużenie przedniego błotnika V-strom DL650
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Przedłużenie przedniego błotnika V-strom DL650
Postanowiłem zapodać sobie przedłużenie przedniego błotnika do mojej suzi. Cel : ograniczenie ilości kamieni i chlapania na silnik i nogi.
Znalazłem takie coś : http://www.motobagaz.pl/przedluzenie-bl ... -8299.html
Po krótkich negocjacjach zamówiłem powyższy element.
Przesyłka przyszła błyskawicznie, dobrze zapakowana.
Dostajemy przedłużenie wraz z kołkami mocującymi. Więc umycie błotnika, wiertarka z wiertłem fi 4, wkrętarka akumulatorowa , 4 minuty pracy i jest... Wygląda jak dla mnie bardzo ok. Wszystko pasowało, montaż prościutki.
Dzisiaj jadąc do pracy pojechałem troszkę dłuższą drogą, rozpędziłem suzi do 160 i pomimo wiatru nie zauważyłem wpływu na stabilność motocykla ani na jego zachowanie.
Oczywiście w pierwszej chwili przestraszyłem się że zmniejsza mi się prześwit za przednim kołem więc np. zjeżdżając z krawężnika uwalę sobie błotnik - jednak zjechałem dzisiaj z dość wysokiego ( jak na mnie ) krawężnika i został jeszcze spory zapas. Przyznam że nie pokonuję prostokątnych przeszkód o wysokości kilkunastu centymetrów więc przeszkadzać nie powinno.
Cena w sklepie : 90 zł . Jako że sklep motobagaz.pl to nasi przyjaciele ( sponsorowali już m. inn. jesienny zlot jurajski a w najbliższym też mają nam pomóc - zaproponowali cenę dla forumowiczów : 75 zł brutto + koszt wysyłki ( 10 przedpłata lub 20 pobranie)
Ja z czystym sumieniem polecam.
Znalazłem takie coś : http://www.motobagaz.pl/przedluzenie-bl ... -8299.html
Po krótkich negocjacjach zamówiłem powyższy element.
Przesyłka przyszła błyskawicznie, dobrze zapakowana.
Dostajemy przedłużenie wraz z kołkami mocującymi. Więc umycie błotnika, wiertarka z wiertłem fi 4, wkrętarka akumulatorowa , 4 minuty pracy i jest... Wygląda jak dla mnie bardzo ok. Wszystko pasowało, montaż prościutki.
Dzisiaj jadąc do pracy pojechałem troszkę dłuższą drogą, rozpędziłem suzi do 160 i pomimo wiatru nie zauważyłem wpływu na stabilność motocykla ani na jego zachowanie.
Oczywiście w pierwszej chwili przestraszyłem się że zmniejsza mi się prześwit za przednim kołem więc np. zjeżdżając z krawężnika uwalę sobie błotnik - jednak zjechałem dzisiaj z dość wysokiego ( jak na mnie ) krawężnika i został jeszcze spory zapas. Przyznam że nie pokonuję prostokątnych przeszkód o wysokości kilkunastu centymetrów więc przeszkadzać nie powinno.
Cena w sklepie : 90 zł . Jako że sklep motobagaz.pl to nasi przyjaciele ( sponsorowali już m. inn. jesienny zlot jurajski a w najbliższym też mają nam pomóc - zaproponowali cenę dla forumowiczów : 75 zł brutto + koszt wysyłki ( 10 przedpłata lub 20 pobranie)
Ja z czystym sumieniem polecam.
Tags:
Re: Przedłużenie przedniego błotnika V-strom DL650
Chcąc uzyskać zniżkę należy podać jakieś hasło? Też przymierzam się do takiego zakupu.
Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.
Romet Komar -> Suzuki GSF 600 Bandit -> Suzuki V-Strom 1000
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Przy zamówieniu napisz że z forum Vstromclub - jest uzgodniona cena na ...
Jak by marudzili to daj tylko znać..
Jak by marudzili to daj tylko znać..

A jakieś obserwacje co do skuteczności ochrony przed wodobłotem z przedniego koła już masz, czy na razie było sucho?
Od dawna chodzi mi takie przedłużenie po głowie, ale że chodzi w parze z tylnym błotnikiem PUIG to ze względu na cenę na razie donikąd nie doszły... Swoją drogą - jeśli ktoś z czegoś takiego korzysta:
Błotnik tylny PUIG
to też chętnie bym usłyszał jakieś opinie z użytkowania - np. czy duże jest ryzyko zapchania go błotem, czy chroni przed chlapaniem ze Scottoilera na bok motocykla, czy się nie koleboce itp.
Od dawna chodzi mi takie przedłużenie po głowie, ale że chodzi w parze z tylnym błotnikiem PUIG to ze względu na cenę na razie donikąd nie doszły... Swoją drogą - jeśli ktoś z czegoś takiego korzysta:
Błotnik tylny PUIG
to też chętnie bym usłyszał jakieś opinie z użytkowania - np. czy duże jest ryzyko zapchania go błotem, czy chroni przed chlapaniem ze Scottoilera na bok motocykla, czy się nie koleboce itp.
Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
Mam taki i d..y nie urywa może mniej chlapie ale motocykli i tak się brudzi , myślę nad przednim aby ochronić osłonę silnika bo chlapie mocno . 

Suzuki DL 650 2015 AL 05 biały
http://www.vstromclub.fora.pl/moj-dl,24 ... 02-50.html
http://www.vstromclub.fora.pl/moj-dl,24 ... 02-50.html
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Jakoś ostatnio błoto i deszcz mnie nie dopadł ale powinno być lepiej
Miałem identyczny i nie polecam.Dobrze że przymocowałem go tylko na kleju bo po najechaniu na dziurę w jezdni jakimś cudem go wyrwało i przemieliło między kołem a błotnikiem.Myślałem że będzie błotnik do wymiany ale miałem szczęście i obyło się bez strat.Motek fajnie z tym wyglądał ale drugi raz bym tego nie kupił.Jak coś to chyba byłby lepszy gumowy.
Dyplomacja to powiedzieć komuś spierd...j w taki sposób by poczuł podniecenie na samą myśl o zbliżającej się podróży 

- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Jeżeli zamocowałeś go tylko na kleju to .. dziwisz się że ci go wyrwało?Fatboy pisze:Miałem identyczny i nie polecam.Dobrze że przymocowałem go tylko na kleju bo po najechaniu na dziurę w jezdni jakimś cudem go wyrwało i przemieliło między kołem a błotnikiem.Myślałem że będzie błotnik do wymiany ale miałem szczęście i obyło się bez strat.Motek fajnie z tym wyglądał ale drugi raz bym tego nie kupił.Jak coś to chyba byłby lepszy gumowy.

To jakbym żyrandol przykleił do sufitu zamiast zamocować go na dołączonych kołkach rozporowych. A potem twierdził że ten żyrandol lub jego producent jest do bani bo mi przecież żyrandol spadł

A na poważnie - jak się góra odkleiła to przód mógł zachaczyć o opone i cuda mogły się podziać. Ja szarpałem nim na lewo i prawo - i bez zerwania bolców i taśmy - nie ma możliwości by dotknął opony.
nie chwal dnia przed zachodem słońca a kobiety przed śmiercią ...
DL650 K5 Blue
Ja kleiłem na kleju do szyb samochodowych według porad na pierwszym forum.Też kiwałem na wszystkie strony,a po tej całej akcji nie wierzyłem że coś takiego mogło się stać - a się stało.Przed klejeniem odtłuszczałem i przygotowałem wszystko na 100%.Może gdybym przykręcił to jeszcze na tych plastikowych wkrętach to wszystko było by ok. ale to już jest gdybanie.Mimo wszystko życzę bezawaryjnej jazdyAntyks pisze:Jeżeli zamocowałeś go tylko na kleju to .. dziwisz się że ci go wyrwało?Fatboy pisze:Miałem identyczny i nie polecam.Dobrze że przymocowałem go tylko na kleju bo po najechaniu na dziurę w jezdni jakimś cudem go wyrwało i przemieliło między kołem a błotnikiem.Myślałem że będzie błotnik do wymiany ale miałem szczęście i obyło się bez strat.Motek fajnie z tym wyglądał ale drugi raz bym tego nie kupił.Jak coś to chyba byłby lepszy gumowy.Przecież to giętki pracujący błotnik
![]()
To jakbym żyrandol przykleił do sufitu zamiast zamocować go na dołączonych kołkach rozporowych. A potem twierdził że ten żyrandol lub jego producent jest do bani bo mi przecież żyrandol spadł
A na poważnie - jak się góra odkleiła to przód mógł zachaczyć o opone i cuda mogły się podziać. Ja szarpałem nim na lewo i prawo - i bez zerwania bolców i taśmy - nie ma możliwości by dotknął opony.

Dyplomacja to powiedzieć komuś spierd...j w taki sposób by poczuł podniecenie na samą myśl o zbliżającej się podróży 

- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Kurczaczki - wczoraj z ciekawości byłem w garażu i naprawdę nie widzę możliwości by bez odpadnięcia mógł zahaczyć o oponę. Chyba że przeszkoda była na tyle duża - że przywaliła w to przedłużenie. ale tam prześwitu jest ( nie mierzyłem) na oko kilkanaście cm. A po takich przeszkodach to ja nie jeżdzę 

Ja też - tylko asfalt-a było to w Wilczym Jarze na drodze z Tresnej do Żywca-jest tam taki most i na łączeniu drogi z mostem jest taka poprzeczna bruzda-tam dobiłem kołem.Na pewno tam przejeżdżałeś jadąc w kierunku Żywca.Miałem po prostu pecha.

- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Rozumiem.. No cóż. W każdym razie dobrze że nic więcej się nie stało.
Zamówienie poszło. Zobaczymy co z tego wyjdzie 

- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Jakies nowe wrazenia z uzywania przedluzki? 

( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
U mnie na razie brak. Ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, a szkoda bo w sobotę jechałem w konkretnej pompie i bardzo by się przydała. Muszę się w końcu zebrać bo jeszcze kilka innych rzeczy czeka na montaż.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Ja mam zamontowany tylko na klej do szyb. Trzyma póki co mocno ale w deszczu nie miałem okazji sprawdzić jak się spisuje.
Jak człowiek ma być spokojny, jeżeli mózg składa się z samych komórek nerwowych 

U mnie są trzy paski taśmy dwustronnej i takie małe kołeczki. Ani jedno ani drugie nie wzbudza mojego zaufania. Będę musiał pomyśleć nad czymś pewniejszym żeby nie bać się, że mi to gdzieś podczas jazdy odpadnie.
Mnie odpadlo i bylem zesra.....ny czy nie rozwalilo mi blotnika.W solidnym deszczu i tak bedziesz mokry.Choc nie powiem wygladalo fajnie.

Nie tyle chodzi mi o mnie co o silnik. Lubię jak jest czysty ale nie lubię cackać się z tymi różnymi zakamarkami przy czyszczeniu.