Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Przedłużenie przedniego błotnika V-strom DL650
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Chyba nie. Jak zjezdzasz z rzeczonego kraweznika, to tyl motka masz jednak wyzej a silnik jest pomiedzy kolami.
( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Tags:
Z drugiej strony... Jeszcze chyba nigdy nie widziałem 15cm krawężnika 
Kymco Downtown 350i
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Bo wmawiasz kobietom, ze to jest 25cm, wiec masz zaburzona zdolnosc oceny. 
( . Y . )
W Legnicy koło NFZ`tu jak robili krawężniki (swoją drogę pewnie w okolicach lat 40-50 poprzedniego wieku bo jeszcze z kamienia) to zapomnieli ułożyć kostkę nieco wyżej albo może mieli ułożyć jej dwie warstwy. Nie wiem co mieli na myśli w każdym razie jak podjeżdżam tam RAV4 to uważam, co by drzwiami o krawężnik nie zahaczyć.prebenny pisze:Z drugiej strony... Jeszcze chyba nigdy nie widziałem 15cm krawężnika
@Pyxis: Masz trochę racji, ale z drugiej strony ugięcie zawieszenia zmniejsza prześwit pod silnikiem, a zwiększa pod błotnikiem (ze względu na obrót motocykla). Aż się pokusiłem o zrobienie takiej symulacji:
A konkluzja chyba taka, że mając przedłużenie błotnika, z krawężnika należy zjeżdżać na tyle szybko, żeby lądować na 2 koła naraz 
@prebenny - oj wierz mi, są takie w wielu miejscach. U mnie w centrum Bielska na przykład - solidne, granitowe, pewnie jeszcze poniemieckie
Swoją drogą może @Centrino przeniesiesz tą dyskusję w jakieś bardziej odpowiednie miejsce, np do tematu:
Temat o przedłużeniu
@prebenny - oj wierz mi, są takie w wielu miejscach. U mnie w centrum Bielska na przykład - solidne, granitowe, pewnie jeszcze poniemieckie
Swoją drogą może @Centrino przeniesiesz tą dyskusję w jakieś bardziej odpowiednie miejsce, np do tematu:
Temat o przedłużeniu
Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
A to nie ma tak, trzeba oficjalną denuncję złożyćLuchow pisze: Swoją drogą może @Centrino przeniesiesz tą dyskusję w jakieś bardziej odpowiednie miejsce, np do tematu:
Temat o przedłużeniu
Re: Przedłużenie przedniego błotnika V-strom DL650
Nie do końca, błotnik jest oddalony od koła tylko kawałeczek, więc zjechanie z krawężnika o wysokości powiedzmy 18 cm spowoduje prawdopodobnie przyhaczenie. Silnik jest w okolicach połowy między przednim kołem a tylnym, więc jest w krytycznym momencie wyżej niż błotnik.
Niemniej ja jeżdżę z przedłużką już drugi sezon, nie miałem problemów, może nie zjeżdżam z aż tak wysokich, mam przyzwyczajenia z puszki..
Co do mocowania to kleiłem, bez dziurawienia błotnika, trzyma jak luterska wiara koło Cieszyna
Różnica wg mnie jest, bez niego w deszczu miałem nogi jak pod prysznicem, teraz mniej wali.
Niemniej ja jeżdżę z przedłużką już drugi sezon, nie miałem problemów, może nie zjeżdżam z aż tak wysokich, mam przyzwyczajenia z puszki..
Co do mocowania to kleiłem, bez dziurawienia błotnika, trzyma jak luterska wiara koło Cieszyna
Różnica wg mnie jest, bez niego w deszczu miałem nogi jak pod prysznicem, teraz mniej wali.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
U mnie jak pisałem - jest na kołkach + taśma ( jak fabrycznie..) - kilka ładnych tysięcy zrobione i trzyma 
Czy ktoś montował przedłużenie od Marselusa ?
Szerszeń DL 650A L7 - to już historia
Zastanawiam się jak to montujecie śrubkami - ostry koniec w niesprzyjających okolicznościach może uszkodzić oponę.
Wymyśliłem, aby to połączyć zamiast tych kołeczków które są w komplecie, metodą nitowania, wtedy z obu stron będą obłe i bezpieczne dla opony zakończenia. Ktoś tak kombinował ? Może nity skręcane ?
Wymyśliłem, aby to połączyć zamiast tych kołeczków które są w komplecie, metodą nitowania, wtedy z obu stron będą obłe i bezpieczne dla opony zakończenia. Ktoś tak kombinował ? Może nity skręcane ?
Suzuki DL 650 V-Strom 2012
Ja kleiłem, nity aluminiowe to też chyba dobre rozwiązanie ale trzeba dziurawić błotnik.
- Ocena: 5.88235%
Pistolet i klej na gorąco, trzyma jak dziki, kleiłem tym nawet osłony w skuterze, spawarka do plastiku nie nadawała sie, za wysoka temparatura, za to klej na garoąco bajka.
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
Po lekturze tego tematu, zdecydowanie rezygnuję z przedłużania przedniego błotnika.
Dzięki!
PS
Chodzi mi po głowie nałożenie jakiejś grubej gumowej czapeczki na filtr oleju. Dziury w osłonie silnika są na tyle duże, że przy wiekszych prędkościach, jak dobrze kamyk wceluje to walnie jak trza... Muszę sprawdzić, jak mocno nagrzewa się ten filtr, bo tego nie wiem.
Zastanawiam się, z jakiego sprzętu AGD by to podeszło. W ostateczności jakiś kawałek gumiaka na trytytce lub dno butelki PET z małej Pepsi. W sumie pistolet CO2 na gumowe kule kaliber .43, prędkość ponad 100 m/s (360 km/h), dziurawi mi wszystkie cele z opakowań poza małą butelką z Pepsi...
Dzięki!
PS
Chodzi mi po głowie nałożenie jakiejś grubej gumowej czapeczki na filtr oleju. Dziury w osłonie silnika są na tyle duże, że przy wiekszych prędkościach, jak dobrze kamyk wceluje to walnie jak trza... Muszę sprawdzić, jak mocno nagrzewa się ten filtr, bo tego nie wiem.
Zastanawiam się, z jakiego sprzętu AGD by to podeszło. W ostateczności jakiś kawałek gumiaka na trytytce lub dno butelki PET z małej Pepsi. W sumie pistolet CO2 na gumowe kule kaliber .43, prędkość ponad 100 m/s (360 km/h), dziurawi mi wszystkie cele z opakowań poza małą butelką z Pepsi...
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
SP8WAS KO10aa
Może być nawet i ponad 100 stopni w ciężkim użytkowaniu.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
No to butelka z Pepsi i gumiak się nie nadadzą. Najlepszy byłby silikon - wytrzymuje grubo ponad 200°C.
Znalazłem niedrogo coś takiego: https://allegro.pl/oferta/rosenice-skla ... 1860654268
Znalazłem niedrogo coś takiego: https://allegro.pl/oferta/rosenice-skla ... 1860654268
Romet R125 vel Debeściak
SP8WAS KO10aa
SP8WAS KO10aa
Tak z ciekawości, słyszał ktoś o takim przypadku żeby kamień zrobił dziurę w filtrze oleju?
Jest to dosyć mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe.
Prędzej bym się martwił i uszkodzenie chłodnicy oleju ( starsze modele ) niż o sam filtr.
Prędzej bym się martwił i uszkodzenie chłodnicy oleju ( starsze modele ) niż o sam filtr.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Przedłużenie przedniego błotnika V-strom DL650
Też tak myśle, zwłaszcza porównując ceny i czasochłonność wymiany jednego i drugiego
Ewentualnie chłodnica wody, to tez może zaboleć.
Ewentualnie chłodnica wody, to tez może zaboleć.Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Miałem założone przedłużenie błotnika, chyba to było Givi dedykowane do 650, ale przyznam szczerze że nie widziałem aż tak znaczących różnic jakich się spodziewałem. Woda w trakcie deszczu jak chlapała tak chlapała, co do kamieni itp to nie miałem okazji sie przekonać.
Kupiłem bo miałem okazję za dobre pieniądze kupić ale a chwile obecna gdynym miał kupić to byłaby ostatnia pozycja na liście zakupów
Kupiłem bo miałem okazję za dobre pieniądze kupić ale a chwile obecna gdynym miał kupić to byłaby ostatnia pozycja na liście zakupów
DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty